ГЕРБ незабавно да върне мандата, зове Местан

Той е оптимист, че Орешарски ще направи кабинет
21 май 2013 09:35,
63
ГЕРБ незабавно да върне мандата, зове Местан
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ трябва незабавно да върнат поучвателния мандат, който ще получат от президента Росен Плевнелиев, след като бъде свикано 42-рото Народно събрание, заяви пред TV 7 лидерът на ДПС Лютви Местан.

По думите му огромното мнозинство отрекоха модела на Цветанов и Борисов, следователно ГЕРБ са в извън властта и са в изолация.

Местан изрази надежда президентът Росен Плевнелиев да връчи проучвателния мандат на ГЕРБ още на 23 май.

„Отговорността предполага проучвателният мандат на ГЕРБ да бъде върнат веднага. В конкретната ситуация има три парламентарни групи, които заявиха, че няма да се коалират с ГЕРБ, и е нелогично този мандат да бъде задържан и един ден”, каза още той.

 „Българските граждани свалиха една партия от власт, но не качиха друга. Тоест искат по-различен модел”, аргументира се още лидерът на ДПС.

Още по темата
Според него вторият проучвателен мандат на БСП, която официално номинира Пламен Орешарски за премиер, трябва да бъде успешен.

 „Очакваме г-н Орешарски, след като получи мандат, да покаже програмата си и да изразим забележките си. Кой още ще подкрепи - пазарлъци с ПП „Атака” няма, няма и да има. Това би било не просто изкривяване на политика, а извращаване на основополагащи принципи в политиката в някаква степен, нещо, на което един отговорен политик няма право. Оптимист съм, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен”, отсече Местан.

По думите му обаче това не означавало, че "Атака" няма да подкрепят програмата на Орешарски. Той беше категоричен, че Бойко Борисов трябва да се научи да губи.

„Бива ги по пъклените планове, трябва да им призная тази компетентност, било за незаконни подслушвания, купуване на депутати, опит за подчиняване на една или друга независима медия на политическата им воля, за политически рекет. Умеят ги тези неща. Но да искаш касиране на изборите, след като от друга страна си първа политическа сила, е тежки признание, че изборите са загубени“, заяви Местан.

Той призна, че ДПС като част от бившата коалиция с НДСВ имат пряко отношение към избирането на Бойко Борисов за главен секретар на МВР през 2001 г. Местан не отрече и посещенията на Борисов в Боянските сараи при Ахмед Доган.

По думите на Местан в доклада на почетния председател на ДПС Ахмед Доган е имало признание, че ДПС не смята, че всяко решение на партията е правилно и това е едно от решенията си, с които не са особено горди.

„Когато една политическа сила дава подкрепата си за някого, трябва да внимава в какво може да се изроди това. Опредено сме подценили силното его на Бойко Борисов”, заяви Местан. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
ченге преди 10 години
Браво на агента Павел ! Добре ги каканиже за сега,ама след 5-6 месеца ще се чуди къде да се дява ...
50
0
 
5
 
! Отговори
George1 преди 10 години
Гнусният писклив гей Местан се е взел много на сериозно.
49
5
 
2
 
! Отговори
Goso преди 10 години
Da jivee DPS......stiga gerb da *** supata.....
48
8
 
2
 
! Отговори
Узунов преди 10 години
Предполагам, че Борисов бързо ще върне мандата. Няма да инкасира ползи за себе си и ГЕРБ от замотаване цяла седмица. Мисля, че ще го направи бързо, но с голям шум, адресиран към избирателите /гласуващи за него/, демонстрирайки "колко е конструктивен". Няма драма, нищо интересно.
47
0
 
14
 
! Отговори
до 45 преди 10 години
Ами никой не организира хората на протести, защото това правеше БСП. Време е да се вдигнем без да ни побутват (или да ни наливат пари за това, както правеше БСП за протестиращите, само и само, за да свалят ГЕРБ). Мисля, че едно такова правителство БСП+ДПС заслужава не 2, а поне 10 пъти повече и по- големи протести и бунтове за свалянето му. След обявяването на резултатите от гласуването много хора биха емигрирали ако можеха да си го позволят...
46
2
 
15
 
! Отговори
Пазарджик преди 10 години
Народе събуди се, хайде да спрем този цирк
45
3
 
14
 
! Отговори
някой от народа преди 10 години
Ейййййййй местан бей, кой си ти че да искаш това. твойта партия с купените гласове от турция, столипиново , факултето и от още много места . мястото ти не е тук , вън от българия отивай си в турция и прави там каквото искаш - тук в българия нямаш място. не те искаме - корумпиран мошеник и мафиот , плазмодий. млъкни завинаги фурнджийска лопата - само гледате да захапите кокала .
44
1
 
30
 
! Отговори
иван преди 10 години
чудя се защо никой не кара хората да се организират на протест срещу безобразията на БСП и ДПС, от къде накъде те са "победителите" - при положение, че хората показаха кой искат да ги управлява?!?!? крайно време е да се събудим и да покажем, че няма да оставим една хайка от измамници да направят тайно държавен преврат!
43
0
 
15
 
! Отговори
Пенчев преди 10 години
Какъв Страх само лъха от изказването на Местан, отива към изтеричност. Представете си ако ГЕРБ и БСП се споразумеят за антикризисно правителство каквото е изтинския прочит за вота на избирателите, а Атака да е коректор както и опонент на другите деструктури на нашата Родина. Тогава следващия мандат Местан става кръжочен ръководител.
42
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не съм фен на ГЕРБ, обаче в последните дни изказванията от страна на БСП и ДПС взеха да ми идват в повече. Рибата е още в морето, но те вече слагат тигана.ГЕРБ не са длъжни да върнат веднага мандата. Имат най-много депутати и имат право да съставят правителство, да го подложат на гласуване и чак когато и ако бъде отхвърлено от НС, ще върнат мандата и Плевнелиев ще го даде на следващия, т.е. на БСП. Почти 100% сигурно е, че точно така ще стане, ама нека да не изнасилваме събитията, другари.
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров не щял председатели на НС или замове, той само кротко ще подкрепи правителството на ДПС и БСП, айде стига бе Волене, кротува четири години в парламента и сега ще кротуваш нагушен от турците и комунестите, какъв коректив си ти бе, дето ще дадеш подкрепа на правителство на ДПС. Не било тройна коалиция, ами какво е предателю, значи не на ГЕРБ, да на МЮИЗИНА.
40
1
 
22
 
! Отговори
TankoBG_ преди 10 години
ПЕС, фес и бес се показаха на живо що за хора са.
39
0
 
22
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Абе Волен на какви наркотици е ?
38
31
 
2
 
! Отговори
косьо преди 10 години
ГЕРБ наистина да върнат мандата! Съвсем неадекватни станаха вече! България има нужда от програмно правителство, което да ни измъкне от безизходицата и мизерията, в която ни вкараха ГЕРБ! И това може да стане само с програмата на БСП
37
2
 
34
 
! Отговори
майна преди 10 години
Местан незабавно да се върне в анадола, зова аз!
36
1
 
31
 
! Отговори
МИРО преди 10 години
И КАКВО ЩЕ СТАНЕ ,АКО НЕ ГО ВЪРНЕ ВЕДНАГА МАНДАТА ГЕРБ,А АГЕНТ ПАВЕЛ?!?ЩЕ СЕ ОБАДИШ НА АЛ КАЙДА ДА АТАКУВА БЪЛГАРИЯ ЛИ? ТИ ПЛАШИШ ЛИ НИ БЕ БАШИБОЗУК?!?
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
prestapnici beseneto vi e malko ,lajat vi mamiat vi s po dobro badeshte ,a mizerstvate i mrete.
34
2
 
2
 
! Отговори
spets slujba преди 10 години
До Анонимен nie se otteglyame sızdaytesi nova spets grupa ... no ne zabravay çe tezi müslümani 500 godini vi komandvaha da ne doyde tova vreme pak..
33
0
 
25
 
! Отговори
патриот преди 10 години
Преди 100 години,моите предци бяха избити и изселени от Турция, без право да вземат нищо със себе си!Българи, когато гласувате, трябва да мислите за последствията за вас и вашето семейство, за Родината си, а не за партии!С дълбока тъга и прискърбие ви казвам , че България , такава за каквато са мечтали Ботев и Левски , вече я няма!Дано това недоразумение на държава и държавност изчезне по-скоро!Дори тъй-наречените македонци са по-достойни от нас, българите, да имат държава!
32
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан незабавно да се гръмне пред паметника на съветската армия- зове народът