Заклеха се!

Стефан Данаилов удари звънеца на новия парламент
Обновена: 21 май 2013 12:54 | 21 май 2013 10:15, Веселина Йорданова
70

Снимка: БТА

Толкова много работа ни чака, че нямаме време за разтакаване и спорове. Грешките вече са направени, а тяхното преодоляване не търпи отлагане, заяви Стефан Данаилов от „Коалиция за България“, който откри първото заседание на 42-то Народно събрание. Данаилов е най-възрастният депутат в парламента и по традиция удари парламентарния звънец.

Той изрази надеждата да е „добър орисник за бъдещето на нашата съвместна работа“. За мен е голяма чест и радост да говоря пред вас в навечерието на най-светлия празник – Деня  на славянската писменост и на българската просвета и култура, каза Данаилов.

Той изрази увереност, че мъдростта на народа ще помогне „да обединим мислите си в името на възраждането на неговото заслужено самочувствие“. Трудното раждане на този парламент доказва, че сме занемарили много от принципите на така жадуваната демокрация, посочи той.

Ние всички отговаряме не само за това, което вършим, но и за това, което не вършим, отговаряме за възстановяване на общественото равновесие най-вече пред тези, които излязоха на площадите, за да извикат с пълен глас, че са загубили доверие въобще в демокрацията, каза още той в словото си пред депутатите.

Стефан Данаилов призова за преодоляване на политическото противопоставяне в името на „един по-добър ден за България“. Много хора очакват от нас промяната, която им обещахме, посочи той.

Народните представители положиха клетва. В пленарна зала прозвучаха химните на България и на Европейския съюз. По време на химна на ЕС депутатите от "Атака" седнаха на депутатските банки.

На тържественото откриване на първото заседание на парламента присъстват президентът Росен Плевнелиев, всички министри от служебния кабинет заедно с министър-председателя Марин Райков, патриарх Неофит, главният мюфтия Мустафа Хаджи, председателят на ЦИК Красимира Медарова, посланици и магистрати.

Точно в 09.56 минути президентът Росен Плевнелиев влезе в Народното събрание на фона на скандиранията на десетина протестиращи. Те се бяха събрали около 40 минути преди началото на днешното първо заседание на 42-рото НС.

Те скандираха: “Фалшиви депутати с фалшиви бюлетини“ и други антипартийни лозунги. Сред групата се отличи Ивайло Франц, който “превзе“ залата за пресконференции в изборната нощ.

В парламента днес дойдоха и видни депутати от последните години. Румен Овчаров, който този път не попадна в листите на левицата, се разхождаше във видимо добро настроение. Малко преди 10 часа от главния вход влезе и експредседателят на НС Огнян Герджиков.

В залата по време на клетвата бяха председателят на ВКС Лазар Груев и конституционният съдия Анастас Анастасов, който беше зам.-председател на 41-вото НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
4
 
! Отговори
nnn преди 10 години
Като ги гледах как важно влизат всички днес в народното събрание,някои слизат от лъскави лимузини и като знам колко са недолюбвани от хората се запитах дали ще дойде ден,когато като влизат да бъдат аплодирани!!!!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иска ми се заглавието да беше "заклАха се"....... всички са за бесилото!!!
60
0
 
8
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Като полагат клетва ,да я спазват! Доста хора вече ги смятат за клетвопрестъпници...........Нека докажат обратното!
59
0
 
1
 
! Отговори
batevale преди 10 години
До Анонимен 62 .Съгласен.Но за гласуването ,не сте права.Колкото по-малко българи гласуват ,толкова по-неубедителни и спорни са изборните резултати.
58
2
 
7
 
! Отговори
Лоша работа преди 10 години
Хляб може и да нямаме, ама както се видя, зрелища няма да липсват. Атака излезе, а ГЕРБ не се усетиха /или се престориха, че не се усещат/ и останаха, като така създадоха кворум. Ако при гласуване на правителството ГЕРБ излязат, няколко от Атака ще се върнат и ще гласуват, помнете ми думата. Иначе правителство няма да има. президентът няма да посмее да даде мандат нито на ДПС, нито на Атака - ако даде на ДПС, ще има улични протести, ако даде на Атака - Брюксел ще го отсвири.
57
0
 
8
 
! Отговори
оххххх преди 10 години
нов бардак със стари ку*ви !!!
56
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви клетви давате.Нека господ ви съди.Как не ви е срам народа гласува, а вие господа сте крайно не възпитани.Какво е това излизане и влизане в залата.Вие нямате елементарно възпитание да се изслушвате.Ако нямате парички ще стоите на работното си място и няма да мръднете, но сте милионовцикрадци с чужди пари.Права бях, че не гласувах.
55
0
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
На депутатски клетви невярвайте - няма нещо по-лъжливо!
54
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Първа точка от дневният ред трябва да бъде разгледан имунитета на депутатите Б.Б. и Ц.Ц за да може поне веднъж прокоратурата да си свърши работата.
53
3
 
6
 
! Отговори
Председател преди 10 години
Абе, как може всичко да им е на такъв майтап на тези?По първо име или по фамилия - Ц. Ц. & М. М.?Некадърен си за депутат, Данаилов.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заклеха се да работят в полза своя, на родата си, на обръчите от техни фирми
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега просто ще гледаме как този психар Сидеров ще се мъчи да покаже на народа колко е възвишен,колко е велик и ще ги заблуждава с премахването на чуждите монополи, като той даже не е способен да си обърше ***.За уважаемия господин Местан,който чу*аше на всяка къща в *** квартали,за да им хвърли по 10 лв в джоба,просто няма какво да кажа.И за още по-уважаемия господин Станишев,чийто план да лъже как ще подобрява икономиката успява,благодарение на вота ви,воден от кампанията НЕ на ГЕРБ.
50
0
 
1
 
! Отговори
@ преди 10 години
До Шаман,,че симпатизантите и гласуваха заради позицията им спрямо ДПС, с това фиаско сега те ги предават! ,, лично познавам и говорех с хора ,които гласуваха ,, ЗА,, Волен ,а не ,,Срещу,, ДПС или БСП или ГЕРБ . въпреки ,че хората и мотивите им при гласуването бяха различни ,има един обединяващ - да спрат да крадат от българите и да заработят за доброто на България . предполагам ,че до половин година то ще си проличи .
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До направете гоMISLQ 4E E VREME DA NI UPRAVLQVAT DPS , DA PROBVAME I S TQH . NE SE STRAHUVAITE I TAZI PARTIQ IMA BQLGARI . MISLQ 4E DOSTA HORA 6TE SE VQRNAT MNOGO BQLGARI , TURCI I *** OT 4UJBINA . AMI VI6TE TURCIQ CQLA EVROPA GI UVAGAVA . ZA6TOTO NE *** I TURCITE FAL6IFICIRAHA , PARI, KOKAINOVI SDELKI I TEMPODOBNI DOLNI ISTORII , SRAMUVAM SE OT DQRJAVATA OBI4AM SI RODINATA . GOSPODATA KOITO ISKAT DA NI UPRAVLQVAT PQRVO DA OPRAVQT IKONOMIKATA NA BALGARIQ, NQMA DA E LESNO . JELAQ IM.USPE
48
0
 
24
 
! Отговори
направете го преди 10 години
Уважеми политици,защо не направите нещо,за което хората ви призовават отдавна-да се откажете от огромните ,непосилни за народа партийни субсидии,които са дълбоко нечестни.На вас не ви трябват-слагате ги в банкови сметки,без данък лихва,а хората *** от глад.Откажете се и от непочтените си благинки,които си гласувате анблок,единно и нерушими.Намалете си и заплатите
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКА 48Той говоренето го може,но нищо полезно не прави/освем за себе си/ !
46
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АТАКАТова ли е поредната серия от цирковия сериал атака ?
45
1
 
14
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Клетвата е свещена, български политици. Народът няма да ви прости нито измяната, нито престъпленията! Бъдете достойни човеци!
44
8
 
12
 
! Отговори
IQ146 преди 10 години
Чувството,което изпитвам в момента е страх. Страх, че тази ДЯВОЛСКА КОАЛИЦИЯ, насочена към КРАЖБИ, ще ни бутне бедната, но подредена и чиста къщурка, която съумяхме да запазим в най-голямата криза на този век. Фактът, че не осъзнаваме КОЛКО ГОЛЯМА Е КРИЗАТА ИЗВЪН България, говори за това колко много направи Борисов за България! Не съм комунист и никога няма да бъда, НО СЪМ БЪЛГАРИН, затова ще пожелая успех на това Правителство, каквото и да е! Но ако се окаже Правителство от КРАДЦИ, СПУКАНА НИ Е РАБОТАТА!
43
4
 
3
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Пуснете телевизята и го слушайте какво говори!