ГЕРБ бойкотира парламентарни комисии

Депутатите на Борисов няма да пишат правилник на НС
22 май 2013 11:40,
32
ГЕРБ бойкотира парламентарни комисии
Снимка: БТА

Депутатите от ГЕРБ бойкотираха две парламентарни комисии още на второто заседание на Народното събрание.

Те отказха да участват във временната комисия, която ще изработи правилник за работа на 42-то НС.

Въпреки че само трима депутати от ГЕРБ участваха в гласуването, тя стана факт с гласовете на народните представители от останалите групи.

Те решиха, че председател на комисията ще бъде зам.-шефът на парламента Мая Манолова от Коалиция за България.

От “Атака“ в комисията влизат Явор Нотев, Петър Петров и Павел Шопов, от ДПС – зам.-председателят на НС Христо Бисеров, Хамид Хамид и Камен Костадинов.

В комисията ще има и още двама представители от червените – Янаки Стоилов и Младен Червеняков.

Временната анкетна комисия по правни въпроси в крайна сметка също беше гласувана.
Председател ще е Христо Бисеров, а членове Четин Казак, Хамид Хамид, Мая Манолова, Младен Червеняков, Янаки Стоилов, Явор Нотев, Петър Петров и Павел Шопов.

ГЕРБ отказаха да излъчат свои представители и в тази комисия.
Червените настояват тя да бъде на паритетен принцип – по трима народни представители от всяка група.

„Ние смятаме, че има категорично нарушение на основни принципи и текстове на правилника, заяви Искра Фидосова, която оглавяваше правната комисия в предишния парламент.

42-то НС работи по правилника на предходното до изготвяне на нов. ГЕРБ категорично настояват съставът на комисията да бъде на квотен принцип.

Фидосова отново обвини представителите на БСП, ДПС и Атака, че са договорили.

В предишното НС имаше поне три комисии, които бяха изградени на паритетен принцип, заяви Ангел Найденов от Колация за България. Отново ще кажа, че в момента изграждаме временни органи, като нашето предложение е широко участие на всички парламентарни групи, допълни червеният народен представител. По думите на Найденов ГЕРБ целели единствено да покажат, че са най-голямата парламентарна група.

Господин Найденов не ви стигнаха три години и осем месеца да научите правилника, очевидно не сте го прочели и сега, не остана длъжна и Фидосова.

„Уважаема госпожо Фидосова, няма как да има нарушение в изграждането на тази комисия защото няма нарушение“, заяви Антон Кутев. Той излезе на трибуната и си забрави мисълта, след което слезе с усмивка без да каже нищо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До anonimenПротестиращите никой не ги ...Тикнаха по-алчните и глупави в глухата линия на нищожни партийки, уж да влязат в системата, за да я подобрят или сменят. А как - ония се правят, че разбират, защого кокалчето е сладко. Те нито влизат в говорилнята, нито имат думата където и да е. ОСвен в случай, че някой от пропагандата нареди в някоя телевизия да се излъчи среща на хикс и протестиращите. Че те са вече заведени под графа"представители на протестерите".
27
0
 
1
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До ShopНяма да стане. БСП и необявена коалиция ще имат пълен контрол. ГЕРБ не могат да прокарат нищо. Мнозинството няма да се самоконтролира.
26
0
 
2
 
! Отговори
коки преди 10 години
Сестра Галева се взе много насериозно така може да командори само дрогата Ангел Найденов.
25
1
 
2
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До АнонименТова е платено или с промито мозъче създание. Никой не е газен и тъпкан от управлението, не му е смачкан бизнеса, освен ако е престъпен. Да те накарат да си плащаш данъка ли е газане? Повтаряш мантрите на Серго и всички продажни казионни партии по доста посредствен начин. БВП за този година расте, в други страни спада! Имаме 20 нови милионери за месец. Виж интервюто на Кирил Сакс-Кобург-Готски за състоянието на България отпреди дни. Той не е гербер.БНБ - влоговете са нарастнали.
24
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
Дали протестиращите искаха това - тройната ламя която извърши най-голямото грабителство от всички мандати в парламента пак те да се настанят, макар с други лица и да грабят от там от където спряха. В парламента и в Народното събрание да ми участват турци да решат и гласуват законите, не знам друга държава в която 2 и 3-та сила да влизат и да ни командва партия на малцинството.. е не Доган, друг с подменено име - Местан, е не Станишен а друга маскара - Манолова... народа стана точно против вас!!
23
0
 
3
 
! Отговори
GERB'' преди 10 години
плащаме да работите дами и господа депутати стига сте се плюли вземайте мерки за народа! ! ! да излезем от кризата !
22
0
 
0
 
! Отговори
heybg преди 10 години
До БЛЕСТЯЩА МИСЪЛЗа щастие, той е само уста на групата си. И гласуващ. Няма нужда от повече. Мислят други.
21
2
 
9
 
! Отговори
Hикой преди 10 години
Господа от ДПС за пореден път предадохте мъдрият и верен електорат,преди години ги предадохте като се коалирахте с БКП -БСП,а сега стигнахте и по далеч,коалицция с АТАКА. Що за *** сте вие бе,нямата ли поме малко срам и достойнство,айде има и агенти от ДС, но има и достойни измежду вас,не продавайте достойнството си господа,а доколкото разбрах вече имало и по религиозни хора,защо мълчите господа?!!!!
20
5
 
5
 
! Отговори
редови атакист преди 10 години
атака по добри позиции от това не е имало стискам палци да го реализират максималното сьюзил се бил с турьи ние не се сьюзяваме а опитваме се да правим контрол и на много кукловоди това зверски пречи и боли да живее Бьлгария
19
12
 
7
 
! Отговори
Омерзен преди 10 години
"ГЕРБ категорично настояват съставът на комисията да бъде на квотен принцип." В същото време не подават участници и не гласуват. На това се казва "фарисейство"!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ataka v koalicia s turcite ...dojivqh !!! gadna predatelska *** e volen!!! turchin gaden!!
17
5
 
15
 
! Отговори
Shop преди 10 години
може пък орелът ракът и щуката да са подходящия баланс,при който всеки да контролира другия да не прави мизерии--------------- А може и да не контролира другия, за да си краде без другия да го контролира него.
16
11
 
17
 
! Отговори
Боцман преди 10 години
Както е казал народа, сега ще видите кон боб яде ли.Основните крадци от предишната тройна коалиция пак са тук, но тогава имаше и едни мислещи-царистите.Сега с с тези глупави псевдонационалисти, рушветчиите собръчи от ДПС и партийните крадци от БСП, ду*е да ни е яко.
15
16
 
15
 
! Отговори
КАКА преди 10 години
ИНФАНТИЛИЗЪМ В ДЕЙСТВИЕ-ТИ СИ ЛОШО ДРУГАРЧЕ И НЯМА ДА ИГРАЯ С ТЕБ...АЛООО,ГЕРБЕРИ, КОГА ЩЕ ПОРАСНЕТЕ И СЪЗРЕЕТЕ ЗА ПРИЧИНАТА,ПОРАДИ КОЯТО СТЕ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ?
14
7
 
17
 
! Отговори
ахмет преди 10 години
хора тези ДПС,БСП, АТАКА и др, са мафия,трябва дасе махнат един път завинаги, иначе БГ.ще загинем. Тези депутати няма да направят нищо.
13
8
 
29
 
! Отговори
БЛЕСТЯЩА МИСЪЛ преди 10 години
Уважаема госпожо Фидосова, няма как да има нарушение в изграждането на тази комисия защото няма нарушение, заяви Антон Кутев. И този титан на мисълта е в парламента да законотвори! Потресена съм!
12
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЪРБАВИТЕ ,да се откажат и от заплатите си, иначе ще им боже прости ми !!!!
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OT DPS shte se tarsi obqsnenie savsem skoro ,kak taka s glavorezite ot BSP I palitelite na djamiyata v S ofia Ataka pravqt koalicia
10
5
 
23
 
! Отговори
кк преди 10 години
Вижте колко жалки личности сме избрали КЪЛНЯТ се и в следващата минута нарушават клетвата, като на практика показват, че в дейността си НЯМА да се ръководят от ИНТЕРЕСИТЕ на НАРОДА, от своите тясно партийни интереси, т.е. за някоя групировка, монопол, както искате го наречете.
9
5
 
15
 
! Отговори
Димитър преди 10 години
Е на това му казвам "конструктивна опозиция" - нали такива щях ада бъдат?!