Директорът на болница "Шейново" поема здравеопазването

Д-р Таня Андреева ще е кандидатът за здравен министър в кабинета Орешарски
Обновена: 26 май 2013 11:36 | 26 май 2013 11:36, Красимир Ангелов
95
Директорът на болница "Шейново" поема здравеопазването
Д-р Таня Андреева. Снимка: bTV

Директорът на болница "Шейново" д-р Таня Андреева ще е новият министър на здравеопазването, призна самата тя в предаването „Тази неделя" по bTV.

"Причината да приема са многото допирни точки, които аз видях в това, което БСП предлага за здравеопазването. Може би много укори ще бъдат понесени от гледна точка на това, че тя е доста по-социална, държавата много повече присъства.

Но аз смятам, че в една държава, в която заболеваемостта е все по-голяма, смъртността все повече расте, в същия момент демографският срив е стигнал до следвоенни нива, мисля че малко повече държавата, в ролята дори ако искате на майка, трябва да се намеси, за да гарантира на тези хора, че ще получат едно по-качествено здравеопазване, с повече грижа за тях", мотивира решението си д-р Андреева.

Акушер-гинеколожката по професия ще поеме здравното министерство и посочи, че едно от първите й действия като министър ще е да предложи законопроект за инкриминиране на нападенията върху медицински лица.

Други приоритети, които тя си поставя, са отпадането на лимитите за дейност и финансиране на медицински дейности, тъй като по думите й не бива да има ограничения в лечението.

Трета стъпка в по-социалното здравно ведомство ще бъде поевтиняване на лекарствата, а според директорът на „Шейново” болниците като търговски дружества трябва освен грижи, да поемат и своите разходи – например за ремонтни дейности.

"Парите за болниците трябва да се разпределят по-балансирано, да няма избрани заведения, които да са свръхфинансирани, а други ощетявани. Средствата от здравните осигуровки трябва да се използват за здраве", посочи кандидатът за здравен министър в кабинета Орешарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така, че здравни министри да искаш! И много сте ми смешни за всичко да казвате бойковиска кампания! Смъртта на младите майки в Шейново е бойковиска кампания! Ужас! Имайте уважение пред мъртвите!
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До аноним 85А защо не питаш близките на загиналите в Шейново дали си мислят, че е бойковиска кампания!!! А също не харесвам ГЕРБ и не съм гласувал за тях. Но в Шейново всичко мина границите на нормалното. В много болници стават грешки, но там става дума за млади момичета не за болни хора! На мен за съжаление ми се наложи последните 3 години да постоя по болници и съм много благодарен на лекарите там! Имаха пари за всичко, не съм плащал нищо и си вършеха работата с удоволствие и чест!
71
0
 
1
 
! Отговори
До аноним №85 преди 10 години
До Анонимен 85А случайно да ти е дошло в главицата, че това беше част от бойковистката кампания срещу лекарската гилдия? Ще те помоля да ми кажеш в коя болница в света няма смъртни случаи по различни причини, от лекарска грешка до фатално стечение на обстоятелства. Защото знам случай, когато изпуснаха наш виден лекар в "St. Thomas" в Лондон. И още - дай предложение за друг здравен министър, ако имаш нещо наум! Мотивирано, а не бла-бла!
70
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз лично като чуя Шейново и се сещам само за заглавия, като :Смърт на родилка в "Шейново"Проверки нищят смъртта на родилката в "Шейново".Поредна Смърт на родилка в Шейново !АГ болница "Шейново" пак е проверявана за смърт на ...Не знам дали директора на тази скандална болница заслужава да е здравен министър!
69
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Таня е един изключително добър професионалист. Бе отличен студент, освен това директорството явно и е повлияло малко- гледа по-строго, но.....е един добър и много мил човек.
68
1
 
7
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Хазната е празна!Какви приоритети,какви реформи?За това трабват парииии........Решението:Твърда диктатура,затваряне на границите за да не могат да избягат виновниците,конфискация на всичко плячкосано от държавата и връщането му обратно в хазната!И тогава реформите ще бъдат осъществени!А сега-само бля,бля......
67
1
 
6
 
! Отговори
Ясно е... преди 10 години
Няма реформа...кражбите ще продължат!
66
5
 
11
 
! Отговори
а дано преди 10 години
Слушах докторката сутринта по една от телевизиите. Направи ми добро впечатление.. Разсъждава реалистично ,има разбиране за проблемите в здравеопазването, с управленски опит.А дано този път случим на министър, Добър е и този на служебното правителство.
65
2
 
3
 
! Отговори
dada преди 10 години
da pojelaem uspeh ! neka misli za horata i da pomni kletvata koqto dadoha !!!
64
9
 
9
 
! Отговори
pf преди 10 години
само като видиш що за змия готвят за министър, работата е ясна.
63
8
 
13
 
! Отговори
ha преди 10 години
Предопследния министър на здравеопазаването при ГЕРБ беше бивши шев на БЛС някакъ акушер-гинеколог.Тогава Станишев разправяше,че министър бил гиноколог защото здравеопазването в БГ било с вдигнати крака.Сега къде си бе СерГей,къде си да коментираш а?Гадове,излъгаха народа,пак се коалиряха с ***.На БСП им е време да поемат по пътя на СДС,на на ГЕРБ им е време да търкат наровете по пандизите.Пропт народ-нагли политици.
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако се направи проверка и се ревизират знанията на всички,получили дипломи за висше образование от откритите след 1992г. "университети",на много хора ще им се наложи или да си ги изядат или публично да ги запалят!
61
0
 
13
 
! Отговори
д-р петър с. йончев преди 10 години
не е добре ,д-р Андреева, да се самообявите за министър, след разговор с г-н Станишев ! Коректно е , след разговор с г-н Орешарски,, той да ви обяви за министър на МЗ , обявавайки кабинета "Орешарски"! Избързахте! Явно искате да финтирате някой, който е номиниран ,преди Вас ! Кой ли е той? Скоро ще се разбере...Успех ,колега
60
14
 
31
 
! Отговори
до тиквите преди 10 години
Прави ми впечатление, че за герберите диплома значи купена диплома. Защо съдят по себе си за другите? Освен техните калинки в БГ има и достойни и умни хора с редовни дипломи и знания!
59
3
 
22
 
! Отговори
чий живот е по-ценен преди 10 години
Станалото с медиците от спешна помощ е кошмарно, но ако се приеме закон, който предвижда по-строго наказание за нападение над медицинско лице, ще бъде пагубен за обществото ни. Да покажеш със закон, че нечий живот е по-ценен то този на останалите е страшно. Ценен е живота на всеки. И на този, който почиства мръсотията ни от улиците, и на този който стои в парламента. Би трябвало просто да се приеме закон, който предвижда по-строго наказание за нападение над всеки.
58
4
 
4
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
До DORIANТака е другарю! Къде по интеуигенту йе да туриш някой паравист, двойен магистър, експерт кокошка по еврупейско интигрирани, заслужилата другарка Атанасовъ!
57
16
 
22
 
! Отговори
минаващ-заминаващ преди 10 години
без да претендирам за компетентност мисля,че по-добре да си остане служебния кабинет: по лошо от следващия няма да да бъде, но пък ДПС, Волен и Бойко ше са настрана. .....А и Станишев също. Бъркам ли нещо?
56
15
 
12
 
! Отговори
смех преди 10 години
''да предложи законопроект за инкриминиране на нападенията върху медицински лица''ясна ми е тази министърка от сега. А драга бъдеща г-жо министър какво ще направите за лекарската НЕБРЕЖНОСТ или само лекарите имат право на защита. Защото когато жена ми стоя седмица със мъртъв плод в корема и лекаря и казваше, че всичко е наред, а тя ставаше все по зле ония ми се усмихваше и само брат ми го спаси от сигурна смърт като излезнаха нешата наяве. Щях да си го утрепам и излежа с чиста съвест.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен Не защото са най-добрите, а защото са най-корумпираните. Знам го от личен и горчив опит с петцифрено число.
54
16
 
16
 
! Отговори
DORIAN преди 10 години
То бяха министри кардиолози, хирурзи, анестезиолози...Сега е ред и на гинекологията!Я назначете поне един гробар за министър и Орешарски да плаща погребенията!