"Дюнигейт" взе скалпа на проектоминистър Тихолов

Орешарски ще представи на президента имената в кабинета си
Обновена: 28 май 2013 11:00 | 28 май 2013 08:49,
63
"Дюнигейт" взе скалпа на проектоминистър Тихолов
Калин Тихолов. Снимка: БТА

Кандидатът за премиер от Коалиция за България Пламен Орешарски ще оттегли днес кандидатурата на арх. Калин Тихолов за министър на инвестиционното планиране заради скандала "Дюнингейт".

Лидерът на ДПС Лютви Местан също потвърди информацията на bTV, че архитектът е оттеглил кандидатурата си за министър след разговор с бъдещия премиер Пламен Орешарски.

"Трябва да бъдем коректни – ако инициативата е негова, би трябвало да говорим, че се е оттеглил, а не, че е бил оттеглен, защото във втория случай той е обект на въздействието на външна воля. Ако волята е негова, той трябва да бъде поздравен", заяви Местан пред Нова телевизия.

Още по темата

"Инициативата по отношение на членовете на кабинета е изцяло на министър-председателя Пламен Орешарски. Говоря за министър-председателя още преди гласуването утре, защото съм сигурен, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен", убеден е лидерът на ДПС.

Оттеглянето на Тихолов е заради забърканото му име в скандала "Дюнигейт", който се разрази в началото на тази година и заради който Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България.

В началото на януари стана ясно, че 29 дка парцел (уж бивш горски фонд, а всъщност пясъчни дюни – бел. ред.) край Несебър ще се превърнат в луксозен туристически комплекс.

Вчера Пламен Орешарски представи структурата и предложенията си за министри в предлагания от него експертен кабинет, който предстои да бъде гласуван в сряда от новоизбраното 42-ро Народно събрание. 

Сега обаче от него изпада Калин Тихолов и все още няма яснота кой ще го наследи предвид факта, че днес съставът на бъдещото правителство ще бъде представен и на президента Росен Плевнелиев.

Висящо остава и още едно име в проектокабинета, то е на втория вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
7
 
! Отговори
Werwolf преди 10 години
Как може тоя върколак да е номиниран за министър?! Та на него от километър му личи, че не му е чиста работата.
49
0
 
10
 
! Отговори
един преди 10 години
Българските архитекти изиграха важна роля в масовото строителство от " 89 год насам , нагушиха се с мръсни пари и сега гледаме грозотиите им повсеместно ! Болшинството от тях са за затвор!
48
0
 
8
 
! Отговори
Питащ преди 10 години
Кога най-после ще накажат ГЛАВНИЯ пряк виновник за "Дюнигейт", все още шефа на бургаската екоинспекция разБойчо Георгиев?!! Това дебело прасе трябва да бъде изритано с шутове от поста директно към затвора за купища далавери, в които е съучастник!
47
0
 
9
 
! Отговори
kokoboko преди 10 години
всички "нови" министри са всъщност стари далавераджии и тарикати които просо искат да крадът ли карадът..... и това е поредния пример за това
46
0
 
8
 
! Отговори
kokoboko преди 10 години
практиката показва че повече отиваме към *** , след като избрахме *** и турци да ни оправляват
45
0
 
12
 
! Отговори
Боб преди 10 години
"Ако волята е негова, той трябва да бъде поздравен","Хората казват, че тоя върти схема с мафията а Местан смята, че трябва да бъде поздравен. За какво да го поздравим, че изнасилва народа ли? Ние народ ли сме или ***!?!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък "40 годишното ирландско месо" не успя да вземе скалпа на Миро Найденов !!!
43
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дали това е единствения , който се опитва да вкара Орешарски. Не знам защо не предложи Овчаров за енергетиката и Вълчев за образованието. Но и с тези седенката ще е пълна.
42
12
 
4
 
! Отговори
аха преди 10 години
бре колко гербави пишат тук ццццц останахте без работа ли мършляци свикваите 4 гд така ще бъде
41
1
 
9
 
! Отговори
Законът казва.... преди 10 години
Ами да ходи в затвора тогава, а "комплекса" да бъде разрушен ! Това е законът !
40
1
 
18
 
! Отговори
eххх преди 10 години
значи европейска комисия започна наказателна процедура срещу България заради един *** решил да направи няколко милиона... абе защо такива не ги бесим на публични места? не стига че тоя ни е окрал...а сега и на евро съюза ще плащаме защото той прибрал милионите
39
1
 
18
 
! Отговори
Тихолов стар мафио преди 10 години
на църквата "Йоан Кръстител" е 10м и 37см. А на чертежа на проектанта на хотела - арх.Калин Тихолов, височината на църквата е 16м и 70см. На чертежа църквата е по-висока с цели 6 метра! Геодезическото заснемане е определило, каква е височината на хотела спрямо църквата. А именно - хотелът е по-висок от църквата с 1 м и 40 см. Но според чертежа "Силует" на арх. Тихолов, църквата трябва да доминира в околната среда. И според специалистите има несъответствие.
38
1
 
15
 
! Отговори
Тихолов - стар мафио преди 10 години
Геодезическо заснемане потвърди разследване на БНТ за схема, при която, чрез документи с невярно съдържание се узаконяват хотели в Стария Несебър. Схемата беше разкрита в предаването "Открито" и представи, как един триетажен хотел в Несебър, доминира в околното пространство над съседната църква "Йоан Кръстител". Само ден след излъченото разследване на Валя Ахчиева, беше направено геодезическо заснемане на църквата и хотела. Правоспособно лице - геодезист, е определил, че действителната височина
37
2
 
24
 
! Отговори
MamaToldMe преди 10 години
"Ако волята е негова, той трябва да бъде поздравен", заяви Местан" Поздравявам го - какъв пример, какъв титан на честността. А къде му беше тая съвест, като му предложиха поста и се съгласи? Не на нас тея, не на нас... Да сме го поздравили - АМИ МНОГО ТИ ЗДРАВЕ, ПОРЕДНО ЧЕРВЕНО ***!
36
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единственото нещо,което го свързва с "Дюнигейт" ,е фактът че 3 пъти връща искането на Фидосова за промяна на замята от защитена на незащитена и вече недържавна.Тихолов изрично подписва на 3 пъти,че не може да се строи на тази земя.Накрая Фидосова ,баджанаците и компания преправят документите и почават да строят. Всички документи ги има в "Биволъ". Фидосова ще бъде разследвана за това !!
35
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е, айде сега, Тихолов от катедра Интериор, станал професор с труд за камината в съвременното жилище, хахаха, Станишката направо да слага брат си арх. Георги Станишев от катедра Теория и история на архитектурата, нищо че и двамата една тоалетна не могат да проектират
34
1
 
16
 
! Отговори
vitosha преди 10 години
Няма ли да се покаже някой от мухльовците, да обясни как този е бил по-добър избор от "калинките" дето все са ви в устата, *** прости.разни тука бойчо бойчовци и подобни мръшляци, на принципа "всеки друг, ама не и герб".
33
1
 
19
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Този освен,че си боядисва косата.... И самата му мутра изглежда на лисица и на отявлен далавераджия!!! Това за "ДЮНИГЕЙТ" изобщо и не ме учудва.... Едва ли е и само това де! Но другите далавери предполагам просто НЕ са раздухани и разгласени по медиите! Като си дам равносметка какви "игри" стават точно пък по Морската ни ивица.... Тоя сигурно си бърше г _ _ а след дефекация с петдесетолевки ;) За какво му е било изобщо да става "Министър"?!?! Сигурно е доста алчен.... ;) !!!
32
1
 
20
 
! Отговори
John Dough преди 10 години
Има още няколко кандидатури, които трябва да се оттеглят
31
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нямайте доверие на мъж, който на тази възраст си боядисва косата.