Задават се протести наесен, смятат хората на Кунева

"Кабинетът започва мандата си с ретроградни мерки"
Обновена: 3 юни 2013 17:06 | 3 юни 2013 17:06, Камелия Цветанова
58
Задават се протести наесен, смятат хората на Кунева
Прошко прошков. Снимка: Булфото, архив

Поредни протести през есента предрекоха от партията на Меглена Кунева  "Движение България на гражданите". Този път обаче те няма да са заради ЕРП-тата и доходите, а срещу политическия модел на партийно картелиране.

"Не може да не сме опозиция на правителството на Пламен Орешарски, защото то започва мандата си с ретроградни мерки. Първо, ще прави рестарт на АЕЦ „Белене“ - един безумен проект, при липса на икономическа обосновка и в условията на излишък на електроенергия и фалирали Енергиен системен оператор и НЕК. Второ, ще връща либералния режим за пушене, при това мярка, подкрепена за първи път в световната история от здравен министър. Това са противоречиви неща, които автентично изкарват хората на улицата", коментира Прошко Прошков от ръководството на партията.
 
Той видя три лъжи около новото правителство.

Първо, излъгани са левите избиратели, защото няма да се изпълнят обещаните леви мерки. Второ, излъгани са избирателите на "Атака", на които беше обещано, че "ако гласуваш за Волен Сидеров, ще се пребориш с Доган, но всъщност получаваш Доган". Третата лъжа, посочи Прошков, е внушението, че това правителство е експертно.

"Има експерти поотделно, но това е правителство на БСП и е важно чии интереси защитава", каза още той.

По думите на Прошков кабинетът няма да промени начина, по който действа властта - кадруването и омесването на политиката с администрацията.

Още по темата
"Това се вижда в промените в Закона за МВР - местят се служби, за да се правят кадрови чистки", допълни той.

Петър Николов, също член на Националния съвет на "Движение България на гражданите", прогнозира, че есента протестите ще ескалират, защото огромна част от българите са непредставени, а това правителство е на лъжата и скритата коалиция.

На въпрос за Людмила Елкова, която беше секретар на партията, Петър Николов отговори, че миналата седмица тя е информирала ръководството на движението, че води разговори за участие в правителството. Според медийни публикации тя водела преговори да става зам.-министър на финансите. В отговор на това ръководството на ДБГ я е призовало веднага да напусне партията.

Към момента Елкова не е нито член на движението, нито негов секретар, каза още Николов и допълни, че за движението е недопустимо да се преминават политическите граници.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Силвия Ганчева преди 10 години
Сигурно ще се зададат, но определено Кунева от сега си връзва гащите и иска да ги яхне!! Каква наглост!
49
1
 
0
 
! Отговори
Nina_Lalovaa преди 10 години
Очаквах Кунева да яхне зараждащото се недоволство от новия кабинет, който и без това виси на косъм, но чак толкова скоро и бързо да се активизират люспите й, не съм очаквала. Това е популистко и много долно. В същото време, има вече назначение зам - министри от Движението й в кабинета Орешарски? Каква игра играе отново, г-жо Пръмова?
48
1
 
0
 
! Отговори
dimityr_penev преди 10 години
Кунева упорито се опитва да го играе опозиция на сегашната власт, само и само да бъде в светлината на прожекторите. В противен случай, всички ще забравят за нея и за нейната партия.
47
1
 
0
 
! Отговори
avram_bakalina преди 10 години
Кунева защо се пени? Нали онзи ден сложиха неин човек в министерството на финансите. И тя се гушна с властта.
46
1
 
0
 
! Отговори
Hrisov преди 10 години
Кунева е една от грабителките на България, която успя да удари едно рамо на монополите у нас да упражнят още повече положението си. Представете си ако дойде на власт, то какво ще става тогава.
45
1
 
0
 
! Отговори
didoo преди 10 години
Кунева да не се прави на света вода ненапита, защото всички много добре знаем от къде идват парите за финансирането на нейната политическа кампания. Нека не забравя, че вече българина отдавна не яде доматите от колците.
44
1
 
0
 
! Отговори
merrri преди 10 години
Кунева дали е на същото мнение с Прошко?! Тъй като тя даде моралната си подкрепа за този кабинет и дори отиде на среща с Орешарски, където за награда, че отклони десния вот й дадоха няколко ключови позиции. А може Пръмова да е разгневена, че този път няма да вземе участие в пладнешкия обир, наречен Белене, който ту лансираше като алтернатива, ту отричаше.
43
1
 
0
 
! Отговори
rafaela преди 10 години
Партията на Кунева има доста шизофренично отношение към кабинета Орешарски, явно всичко е поредното театро за пред хората, да покажем колко бесни десни сме. Прошко тука се е изхвърлил с критики, а в същото време виждаме как приближени до Кунева и ДБГ заемат ключови позиции в кабинета на Орешарски.
42
1
 
0
 
! Отговори
Rapti преди 10 години
Ти си само една национална предателка, Кунева, дето ни съсипа икономиката и като минисър, и като еврокомисар! Това ли е заслужил българския народ *** като Меглена Кунева?
41
1
 
0
 
! Отговори
H.Poirot преди 10 години
Точно ти ли ще го кажеш, ***, брюкселска лелка, дето си снаха на Иван Пръмов, точно ти ли ще мислиш хубавото бъдеще на България! Я виж каква ти е измислената партия! Как имаш очи изобщо да се обадиш!
40
2
 
1
 
! Отговори
_GERB_ преди 10 години
.
39
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SAMO MALOUMNICI KAT TEB MOGAT DA PRAVAT TUY NAESEN , NO NEMA DASA KATO TEZI OT FEVRUARI ,A YALOVI KATO VCHERASHNIA PROTEST
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За власт,всички дават мило и драго и все патриоти и специалисти се пишат,истината е че ни съсипаха,като държава,икономика и народ.
37
2
 
5
 
! Отговори
Радио Ереван преди 10 години
Кога точно започват да недоволстват хората от червената мафия! От началото на есента, демек от вчера... Септември ще бъде май юни! Щото след календара на маите започвал календара на юните...
36
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Хората на Кунева изобщо не могат да смятат! Протестите вече започнаха, тези хора слепи ли са, глухи ли са?!Кунева, между другото нали си подаде оставка! Какво се пъчи да прави анализи, тя не можа да си пресметне дори процентите!
35
26
 
4
 
! Отговори
Chepat преди 10 години
Samo BSP!
34
6
 
8
 
! Отговори
Gavaz преди 10 години
Kuneva, ti si edin ot nai-retrogradnite politici! 5 dni inaha ot novoto pravitelstvi i veche izleze s kompetentno mnenie, za da zayavish jalkoto si sushtestvuvane!
33
2
 
19
 
! Отговори
ДС в действие !!!!!! преди 10 години
Тия се мъчат да се присламчат към протестиращите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Не случайно са били винаги петата колона на БСП !!!!!!!!!!!!! По-опасни са от *** Сидеров !!!!!!!!!!!!
32
3
 
23
 
! Отговори
_Анонимен преди 10 години
Кога на есен, бре? Протестите вече започнаха. Ама нормално тая да не е в час...
31
2
 
20
 
! Отговори
jojo преди 10 години
Тия да се скриват,видя се ,че народа не ги иска!