4 стюардеси на "Авиоотряд 28" обгрижвали Бистришките тигри

НС създаде спецкомисия за "таксиметровата служба на ГЕРБ"
Обновена: 5 юни 2013 14:42 | 5 юни 2013 11:02,
124
4 стюардеси на "Авиоотряд 28" обгрижвали Бистришките тигри
Бойко Борисов с футболистите на "Витоша" Бистрица. Снимка: Булфото

Депутатите одобриха създаването на анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства при ползването на правителствения "Авиоотряд 28" и въздухоплавателни средства на МО в случаите на ползване не за цели на въоръжените сили за периода август 2009 - март 2013 г.

Комисията ще трябва да провери кога, по какви дестинации в страната и чужбина, с каква цел, в какъв състав, с какъв разход на средства са били ползвани самолети и хеликоптери на авиоотряда и МО.

Скандалът с "Авиоотряд 28" избухна през август миналата година, след като стана ясно, че той е превозвал футболния отбор "Витоша Бистрица" или т.нар Бистришки тигри, в които играеше бившият премиер Бойко Борисов за мач с "Чавдар Етрополе" на бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

Двата отбора играли във Варна, а пътували с правителствения самолет.

Още по темата
"Атака" и ГЕРБ обявиха, че ще подкрепят създаването на анкетната комисия, макар и по различни причини.

Червените депутати пък пресметнаха, че разходите за Авиоотряда са над 8 млн. лева за 2011 година.

Комисията ще бъде създадена на паритетен принцип – по двама народни представители от всяка парламентарна група.

Антон Кутев и Жельо Бойчев ще са членовете от Коалиция за България, Владислав Горанов и Ивайло Московски – от  ГЕРБ, Венцислав Лаков и Маргарита Николова ще са членовете от "Атака", като Лаков беше избран и за председател. От ДПС в комисията влизат Йордан Цонев и Рамадан Аталай.

Националистите, в лицето на Венцислав Лаков, поискаха да знаят цялата истина за "таксиметровата служба на бившите управляващи".

"Искаме да знаем за какво са харчени пари на данъкоплатеца", настоя той.

Лаков предложи да се приемат и нови правила за "Авиоотряд 28", като той премине под контрола на МО. "Искаме да знаем цялата истина за Бистришките тигри, обслужвани от 4 стюардеси", обясни още националистът.

"Дейността на "Авиоотряд 28" със сигурност е описана в съотвените документи и всяко едно нейно действие е проверявано от Сметната палата и контролните органи. Всичко това, което правите в момента, вероятно отрича и неглижира тези институции, които са държавни", обяви на свой ред бившият транспортен министър Ивайло Московски.

Той поиска да се направи проверка и на това как са купувани правителствените еърбъси по времето на тройната коалиция.

"Къде спахте 4 години, че не направихте тези проверки", обърна се Татяна Буруджиева от БСП към Московски.

"Госпожо Буруджиева, нещо притеснявате ли се?", веднага й отвърна той.

Това е първата комисия, в която се включват представители от ГЕРБ. Досега те бойкотираха комисиите и отказваха да излъчат свои представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
28
 
! Отговори
Само 4? преди 10 години
Само 4 ? Как са смогнали?
23
42
 
28
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Дааа, Вигенин връща хората от ДС във външната ни политика, шефа на МВР направи чистка и сложи верни другари на всички ключови позиции, Волен Сидеров заплашва хората с чупене на ръце, другарите говорят за връщане на цигарите по заведенията, за турски език в училищата, за АЕЦ Белене, нооооо това не е важно!!!! Важни са "тигрите" на Борисов! Това е тема N1! Няма нищо по важно в момента.
22
36
 
26
 
! Отговори
инженер преди 10 години
Ей комунистите ви издоиха с милиарди но за вас е по-важно, че някой летал с правителствения самолет. *** народ, слаба държава.
21
22
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бареков в къса пола и подплънки бил ли е една от стюардесите?
20
21
 
16
 
! Отговори
nas преди 10 години
До nнезнам кой е тъпчо като тези които в момента са на власт правиха същите че и по големи золуми до преди 4 години. и то нееднократно , явно някои хора имат силно изразена склероза . Не съм привърженик на герб но не искам както всички управления до сега да правят еднио и също плюене на предишните и пълнене на собствените им джобове вместо да се върши нещо за обикновенните граждани. Почнете най накрая да мислете за нашето развитие а не за глупости!
19
23
 
20
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Това ли са най-важните проблеми пред държавата Бистришките тигри и тютюнопушенето , не омаловажавам простотиите на Бойко , но да се занимава цяло Нароодно събрание с това е най-малкото детинско , зимата иде , лятото ще свърши много бързо и тогава .
18
3
 
28
 
! Отговори
ДО 13 преди 10 години
официално от 29 май 2013 е в сила новото правителство по закон. къв месец бе???
17
15
 
5
 
! Отговори
outlaw преди 10 години
Да и за това избирателите отново му гласуваха доверие
16
20
 
24
 
! Отговори
РАД преди 10 години
Mdaaaa....Правителството вече "работи здраво" в полза на народа.Сега ще ни заливат с "действия" като това и ще ни занимават обилно с информация, чиято цел е да се залъже пак електората и да му се отклони вниманието от основните теми:- реформи в здравеопазването- реформи в образованието- политика по повишаване на доходите- стягане на институциитеДруго от Орешака и компания трудно ще видим. Щом се захвана с пушека в баровете,Белене и авиоотряда, мани тая работа...
15
28
 
30
 
! Отговори
ОЛИГАРСКИ преди 10 години
А защо отбягвате новината, че Олигарски изгони журналистите и камерите им от първото заседание на правителството???? *** СТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА!!!!
14
28
 
24
 
! Отговори
серго преди 10 години
комунистите съвсем изтрещяха.Отвличат вниманието от проблемите на държавата с СРС-та, скелети от гардероба и некаф самолет.Това ли са проблемите на държавата?Или просто в меддите искат да не пише много за тяхната 3на коалиция и за предишната 3на коалиция и пълнят новините с глупости.Колкото повече се рови в посока на 3ката толкова по брутални далавери ще излизат.Отвличат вниманието и продължават с компроматите-само това могат.Е и да ограбват народа разбирасе :)
13
32
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе какво ни занимавате с глупости вече 1 месец. Какво стана с работните места, с вдигането на заплатите и пенсиите, защо се мълчи по този въпрос, а само ни отклонявате вниманието. Опостушартски къде си бе, комунист мазен??
12
36
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази "достоверна " информация пак е от Мая Манолова !
11
14
 
51
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
8, Когато един тумбак (Боко) харчи народни пари за разходките на група селяци, това ТРЯБВА да те интересува. Точно поради тази безнаказаност, политиците си позволяват да крадат така нагло и точно заради нея до обикновените хора не достига нищо. Време е част от тумбаците да посетят затвора за няколко годинки, след това посерк***вците "политици" ще се замислят дали да крадат.
10
9
 
61
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
"Човекът" ББ ходи да гледа Реал Мадрид с този самолет !!!И това за сметка на държавата !
9
11
 
67
 
! Отговори
стефанова преди 10 години
Ееее то бива нахалство бива ама чак толкова не бива да живеят в такъв лукс като шеейхове от Катар, а за народа замразени пенсии , заплати, и незаслужена безумна мизерия! Ама сития на гладния вяра не хваща! Дано един ден останат с 300-400 лева да плащат сметки и да оцеляват както могат!
8
44
 
33
 
! Отговори
nas преди 10 години
Абе до кога ще ни занимавате с глупости, пушенето да връщали , имунитети искали, с тигри и тигрици се занимават ... а кога ще се сетите за хората бе . Ще ме извинявате ама ме боли фара за всички тея , нямате ли проблеми за решаване с доходите на българите , нямате ли проблеми за решаване с усвояване на стотици милиони европейски пари - и под усвояване нямам в предвид практиката ви да ги присвояват само ваши хора , със здравеопазването и с какво ли още не ....Аман от бездарни политици!!!
7
15
 
64
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
До ChikatiloИ аз така... само ГЕРБ в затвора!
6
61
 
18
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
само ГЕРБ
5
65
 
27
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
Няма з акво друго се хванат комунистите и тия бистришки тигри ги дъвчат вече 2 години е*си смешките:) Комунисти много сте долни...много долна *** сте всичките..ГЕРБ ви секнаха тоталитарния режим и сега сте готови на всичко за да мажете и омазвате