Тайнственият втори вицепремиер идва от Германия

Обявяването му се бави заради двойното му гражданство
Обновена: 6 юни 2013 07:49 | 6 юни 2013 07:00, Елка Василева
108
Тайнственият втори вицепремиер идва от Германия
Все още не е официално обявено кой ще е вторият вицепремиер. Снимка: БТА

Шефът на Дойче банк за България Борислав Иванов е тайнственият втори вицепремиер с ресор "инвестиции" в правителството на Пламен Орешарски, пише "Труд".

Официалното му обявяване се бави, защото той има двойно гражданство - българско и германско. За да отговори за изискването в конституцията, той трябва се откаже от германския си паспорт. Според чл. 110 от основния ни закон министри могат да бъдат САМО български граждани.

"Процедурата за отказване от гражданството е вече задействана, но може да отнеме повече от месец", обясниха запознати. Възможно е, ако процедурата се забави прекалено много, номинацията на Иванов да бъде оттеглена и за втори вицепремиер да бъде избран друг.

При представянето на правителството пред соцпленума Пламен Орешарски каза, че вторият му заместник ще пристигне до месец и ще отговаря за координацията на частните инвестиции и за икономическите министерства. Преди дни лидерът на БСП Сергей Станишев пък описа бъдещия заместник като знак към стопанската инициатива на хората.

Мнението за Иванов в бизнессредите е, че пасва идеално на профила на вицепремиер с ресор "инвестиции", защото говори на езика на инвестиционните банкери. "Може да направи перфектна презентация на инвестиционните проекти в България пред възможни инвеститори", казват за него запознати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прави ми впечатление,че в този сайт някой се опитва много често да цензурира,хората позволили си да напишат нещо по-различно от казионното! хора,които мислят с мозъка си,а не с някаква друга част от тялото си! Моят съвет към цензурите е да не го правят,защото нарушават демократичните права на хоратаи налагт цензура върху мнението им! А в Конституцията ясно е записано,че всеки има право да изразява своето мнение,словом,писмено или по друг начин! никой няма право да го ограничава! Знайте го!
67
14
 
1
 
! Отговори
мигрант преди 10 години
До WASILISQNISGERMANIаз защо имам две гражданства? кух многозайко...все много знаете хахахах
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То историята помни такива случаи.Кой заряза пост в щатите, кой голяма заплата в Англия.Всичките случаи завършиха с голямо лапане. Това нещо патриотизъм в българина пристигащ от чужбина не съществува.
65
1
 
21
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
НАРУШИЛ Е ЗАКОНИТЕ НА ГЕРМАНИЯ.....АКО ИМА НЕМСКО ГРАЖДАНСТВО.....НЕ МОЖЕ ДА ИМА И БЪЛГАРСКО....
64
2
 
6
 
! Отговори
Willy преди 10 години
Май забравихте бандита Милен Велчев, недоносчето Николай Василев. Сега си имаме министър с хубавото българско име Вегенин и ще си докараме някакво недоносче от чужбина да се налапа хубаво. Ами Данов, който във Франция е получавал хиляди като безработен, докато си е работил в България? Къде ги намират тия?
63
4
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
Поредното к.пеле, учило на запад, с огромно самочувствие, без реална представа за помиарника, дато не знае и не се интересува, колко струва кило сирене. Аман от експерименти и екскременти! Чакаме да видим...
62
1
 
2
 
! Отговори
TheProducer преди 10 години
*** не се е отказал от българското, за да вземе германско, т.е. не трябва да кандидатства за българско, а да се откаже от немското гражданство.
61
1
 
4
 
! Отговори
TheProducer преди 10 години
не се е отказал. след влизането в ЕС е възможно двойно гражданство. получава се за период от 3 до 6 мес, ако имаш завършено германско образование, безсрочен работен договор, безсрочен догово за квартира, чисто минало и най-малко 8 год престой в Германия.
60
3
 
27
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Що за човек ще се откаже от немско гражданство и живот в нормална държава, за да е 4 години министър тук, ОСВЕН ако не смята да се налапа като за последно с подкупи и имоти?
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
за да има немски паспорт се е отказал от българския - т,е, сега трябва да кандидатства за българско гражданство, сигурно за това се бави и е тайна
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Konspitolog, коя *** да си слойим друга?! Свестните българи отдавна живеят в чужбина. А за длъжноста на господина не коментирам. Дали знаете колко трудно се заема подобна позиция в Германия. Със сигурност умственияму багаж е порядъци над средния български! Браво за избора!!! Докато не се научим да УВАЖАВАМЕ успелите хора ще си стоим в фекалиите!
57
0
 
2
 
! Отговори
mkati преди 10 години
Много интерсно,защо служебния премиер не спази чл. 110 от Конституцията за двойно гражданство.Значи всички актове приети от служебното правителство са невалидни.
56
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ядохме попарата на един от световната банка. На Дойче банк може да е по-вкусна, знае ли човек?
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
той и сакскобурготски дойде от чужбина и ни координира в личните си инвестиции. и този новия изчака първо да види,дали БСП ще заформи правителство,дали ще му осигури пост поне за 4 години....
54
2
 
6
 
! Отговори
до Тодор Кирилов преди 10 години
Македония и Турция имат договори от преди 20 години за ДОСТЪП ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАЗАРИ и България не може да направи абсолютно нищо срещу това. Говоренето за ограничения са ЧЕРВЕНА ДЕМАГОГИЯ!
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното юпи, което ще ви разсипе! Не ни трябват премиери и министри от вън, трябват ни наши момчета, които живеят в тази страна и познават положението на народа. за какво ни е юпи от вън. То се е откъснало от родната действителност и живее в някакъв друг сват. нЕ НИ ТРЯБВА НОВО ЮПИ!
52
0
 
9
 
! Отговори
тошко преди 10 години
ОЛИГАРХСКИ, проверете го този БЪЛГАРСКИ-ГЕРМАНЕЦ дали е крадец и ако не тогава го назначавайте, защото случая с министър ИВАН ДОНЕВ е срам не само за в БЪЛГАРИЯ, но излага страната пред целия свят!..... Донев се регистрирал във Франция като СОЦИАЛНО СЛАБ и отмъкнал 15,000 евро с тази измама! Този крадец няма място в правителството той е за затвора!
51
0
 
1
 
! Отговори
Тодор Кирилов преди 10 години
Дъртанян и след като сме в ЕС какво?Трябва да изядем всичките*а на Европа ли?Много ясно че трябва да има по голям контрол най-вече за качеството на даден продукт а не само формата му да е правилна!
50
0
 
9
 
! Отговори
Агент Купър преди 10 години
Тоя ще е някой Щирлиц! Чака се първо одобрение от Москва... Затова е толкова тайнствен...
49
2
 
15
 
! Отговори
емигрирал завинаги преди 10 години
Аз не бих се отказал от немското си гражданство за да ставам министър в ***.