Тайнственият втори вицепремиер идва от Германия

Обявяването му се бави заради двойното му гражданство
Обновена: 6 юни 2013 07:49 | 6 юни 2013 07:00, Елка Василева
108
Тайнственият втори вицепремиер идва от Германия
Все още не е официално обявено кой ще е вторият вицепремиер. Снимка: БТА

Шефът на Дойче банк за България Борислав Иванов е тайнственият втори вицепремиер с ресор "инвестиции" в правителството на Пламен Орешарски, пише "Труд".

Официалното му обявяване се бави, защото той има двойно гражданство - българско и германско. За да отговори за изискването в конституцията, той трябва се откаже от германския си паспорт. Според чл. 110 от основния ни закон министри могат да бъдат САМО български граждани.

"Процедурата за отказване от гражданството е вече задействана, но може да отнеме повече от месец", обясниха запознати. Възможно е, ако процедурата се забави прекалено много, номинацията на Иванов да бъде оттеглена и за втори вицепремиер да бъде избран друг.

При представянето на правителството пред соцпленума Пламен Орешарски каза, че вторият му заместник ще пристигне до месец и ще отговаря за координацията на частните инвестиции и за икономическите министерства. Преди дни лидерът на БСП Сергей Станишев пък описа бъдещия заместник като знак към стопанската инициатива на хората.

Мнението за Иванов в бизнессредите е, че пасва идеално на профила на вицепремиер с ресор "инвестиции", защото говори на езика на инвестиционните банкери. "Може да направи перфектна презентация на инвестиционните проекти в България пред възможни инвеститори", казват за него запознати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
7
 
2
 
! Отговори
УТО-АЙДУКО преди 10 години
Според неофициалните до момента данни милиарди в кеш били изнасяни от страната с крилата на властта и внасяни в банкови сметки в Ливан. Това са го правили Цветанов и Борисови лично, и чрез техни подставени лица Пашата, Каратиста и други, разказа Сидеров. Били използвани именно военните и правителствени самолети, защото те не подлежат на обичайния режим на контрол по границите и можело необезпокоявано да се осъществява схемата. Новата комисия ще провери безкомпромисно всичко това, зарече се Сидеров и допълни, че би могло да се търси и международна подкрепа от Интерпол например за раз
47
6
 
7
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Вместо да са доволни, храта толкова са обезверени след калинките на ГЕРБ, че не могат да си представят някой да се откаже от собственото си благополучие за да служи на народа си и да дойде да спасява страната в тежък момент...
46
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кабинета Орешарски с приоритетете си би пасвал по-скоро на Кипър преди Европа да им отреже заемите !...тези още не са разбрали, че само с водене на сметки няма икономика !
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вероятно става дума за Ангела Меркел.
44
11
 
4
 
! Отговори
УЖАС преди 10 години
Волен: Авиоотряд 28 на Бойко Борисов е изнесъл милиарди от странатаЦветанов помагал за изнасянето на огромни суми от престъпна дейност в чужбина
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Двойното гражданство в Германия е допустимо само в два случая: когато става дума за граждани на друга държава-членка от ЕС или за граждани на страни като Иран или Мароко, например, където просто не е разрешен отказ от гражданството.
42
1
 
10
 
! Отговори
лудият мунчо преди 10 години
Продължават да пристигат "перфектни" специалисти от чужбина и "перфектно" да опоскват и без това опосканата ни държава.Даже по-ефективно от нашенските опосквачи.Бързат хората.В кратки срокове трябва да се опоска и малкото останало в икономическата пустиня ***.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
v taia darjava ima 4000 razsipnika koito tr.da badat sadeni ostanoloto e prikazki ,krajbi i manipolacii zablyda na naroda .
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Stiga s tova dvoino grajdanstvo ..... v tazi statia nqma dostatychno info za da se preceni imali ili ne tozi hubostnik nemsko podanstvo!! A i tova ne e nai-vajnoto.Vseki zakon si ima vratichki i razlichni tylkovania, dori i v Gremania. P.S. Syprugata mi e s dvoino grajnastvo , kato ednoto e nemsko.
39
1
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Не мучете, правителството е дясно и отново ще мизерувате със затегнати колани.
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Германия НЯМА ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО!Последният опит за гласуване на такова пропадна.По тази причина само за 2012 48 000 туурци са се отказали от турското си гражданство в полза на немското си!
37
3
 
6
 
! Отговори
демократ преди 10 години
шеф на deutsche bank a?ХАХАХ комунистите обаче много въртят нещатата....Representative Office Bulgaria...е този господин....къде го пратиха по шефските етажи..????гадна долна комунистическа зган...не се накрадохте 20 години и още искате...навремето сте съсипали бизнеса и труда на цялата ми фамилия...ще ви мразя до гроб!!! явно на всички ви е къса паметта какво е ставало преди 20 години и кой ви е мачкал и крал.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До електорат матряловНе е само това пич. За да има бензиностанции и т.н. трябва някой да има достатъчно пари да купи първо земя и после да строи. Освен това нацвъкаха и сума ти ограничения - колко да е лице на парцела, колко м. забавително лента, колко ускорителна, разрешителни и т.н. И после идват парите за инвестицията.... Не е 2+2
35
2
 
9
 
! Отговори
umoren преди 10 години
Germaniia ne razre6ava dvoino grajdansyvo!! Zna4i triabva da si vazstanivi balgarskoto!
34
7
 
9
 
! Отговори
_Анонимен преди 10 години
Ама това правителство смята цял месец да се задържи ли?
33
5
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Пак ли юпита и парашутисти,,,,,,,,, беееееееееееееееееееееееееееееееее!!!
32
3
 
4
 
! Отговори
2no grajdanstvo преди 10 години
1. Germania ne razreshava 2no grajdanstvo, tova e fakt2. Evropeiskiat sajuz razreshava3. Zakonite na EU se nalagat nad nemskite no samo kogato 2roto grajdanstvo e ot EU durjava--> v Germania polovinata sme veche s 2ni grajdanstva, no tova e vuzmojno samo zashtoto BG vleze v EU (defakto Kostov e vinoven)
31
0
 
11
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
Пак ли някой от вън ще ни оправя.
30
0
 
5
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
Пак ли някой от вън ще ни оправя.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СлучаенНе, не е така. България има спогодба с Германия относно гражданството. Можеш едновременно да си и немец, и българин.