Близо 3 млн. лева за полети с Авиоотряда

Не ми е известен случай на унищожени документи, каза Орешарски
82
Близо 3 млн. лева за полети с Авиоотряда
Поглед в салона на самолет "Фалкон-2000" на отряда. Снимка: БулФото

“Редица слабости“ са установени в системата за отчетност на заявките за полети с "Авиоотряд 28", съобщи премиерът Пламен Орешарски в рамките на парламентарния контрол. Орешарски отговори на питане на депутата Венцислав Лаков за полетите на бившия премиер Бойко Борисов и членове на кабинета му с правителствения „Авиоотряд 28”.

По думите на премиера това е затруднило администрацията на МС да ги обобщи за краткото време, с което са разполагали. Орешарски е разпоредил и са предприети мерки за отстраняване на тези слабости.

Още по темата
Услугите на "Авиоотряд 28" се използват от различни ведомства и по тази причина цялата информация не е обобщена, заяви премиерът. Той цитира данни, с които в момента разполага, и според тях Министерският съвет е платил 1 653 699 лв. за периода от 1 март 2011 до 31 май 2013 г. Тази сума не включва периода преди март 2011 г., когато авиоотрядът е бил към Министерството на транспорта, както и полетите, извършвани по заявка на други ведомства, освен на МС.

За периода август 2009 г. - март 2011 г. са извършени 309 полета със самолети и хеликоптери на авиотряда по различни направления. От август 2009 г. до февруари тази година разходите по изпълнение на полетите са били в размер на близо 3 млн. лв.

Тези данни не са разграничени по заявители, затова е необходим допълнителен анализ, уточни министър-председателят.

Не ми е известен случай на унищожени документи, но фактът, че заявките не са завеждани по надлежния ред, говори за слабости в системата на документооборот и не позволява категоричен извод нито в едната, нито в другата посока, посочи още той.

Премиерът е разпоредил проверка на Главния инспекторат на МС, която ще приключи на 28 юни тази година. Докладът ще бъде предоставен на временната анкетна комисия в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До просто азХей *** аз! *** ти уста и на такива като теб трябва да бъдат затъкнати само със съдебни наказания, които за българина трябва да се изразяват не с бой по ашиците, а по джоба! Тогава ще се научиш какво можеш да пишеш, а за какво - наказват!
59
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 10 години
Чета и не вярвам на очите си. Българите, по-простите де, колко лесно могат да ги заблудят комунистите-по-точно социалистите. Като им пошушнат нещо и те хоооп, вярно е бе. Гледайте какво са правили ГЕРБ. А не им идва на ум какво са правили БСП и ДПС, а сега Атака какво правят. Не гледате ли. Ми вие само гледате без да виждате. И да, българите май си заслужават такива управници като сегашните. Щом не са кадърни да гласуват правилно. Това е господа. А другите, които не са гласували, да го направят!
58
5
 
7
 
! Отговори
Булдозер преди 10 години
До Трактор А 10 000 000 000 изхарчени от ББ за 3 год. повече отколкото е събрал? Къде са резервите на здравната каса, къде е фискалния резерв? А факта, че командировъчните на Тиквата надвишават с много заплатата му на премиер!!!
57
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пари взети от нас и хвърлени на вятъра
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
9 709 лв. ЗА 1 ПОЛЕТ
55
2
 
4
 
! Отговори
А! преди 10 години
3 000 000лв. : 309 полета = 9 709 лв. БИЛЕТ СОФИЯ НЮ ЙОРК - 869,66 ?
54
5
 
2
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
До - с ирония - 66Верноооо, как забравих, добре , че ме подсети :)Колко е красив света, колко са щастливи хората!
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не ми е известен случай на унищожени документи, но фактът, че заявките не са завеждани по надлежния ред, говори за слабости в системата на документооборот и не позволява категоричен извод нито в едната, нито в другата посока", посочи още той. Това са думи на Орешарски. Представете си обратната картина : ББ, на базата на това, че "документите не са завеждани по съответния ред", щеше вече да е произнесъл присъди. Това е разликата в културата и възпитанието на ПО и ББ - разлика от тук до небето
52
7
 
6
 
! Отговори
с ирония преди 10 години
Някой може ли да ми каже къде да погледна за ... пустия Авиоотряд 28 за периода от 2005 - 2009 г.Ти пък сега какви въпроси задаваш, това е толкова отдавна във времето, не се рови в миналото, гледай напред, гледай този престъпник Бойко, слушай какво говорят Станишев и Волен и най - важното, НЕ МИСЛИ! Те мислят вместо нас и за наше добро.
51
2
 
2
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Бъдете оптимисти, а тези крадци да правят каквото си искат
50
5
 
10
 
! Отговори
дрън-дрън преди 10 години
Някой може ли да ми каже къде да погледна за ... пустия Авиоотряд 28 за периода от 2005 - 2009 г. Никъде в нета не излиза нищоооо?- само за за правителството на Борисов има "данни".
49
2
 
7
 
! Отговори
лагера белене преди 10 години
грях е за земята тия ***/нашите депутати/ да ходят по нея... да се им се вземат скъпите западни автомобили и самолетите и да ходят да работят и анархията е по-добър избор от това робство!
48
16
 
23
 
! Отговори
Силвия Нинова преди 10 години
А през цялото време обясняваше как няма пари за майките, пенсионерите, за коледни добавки...Да не говорим затова как хората умират от глад и студ, нямат пари за лекарства болници се закриват. По време на неговото управление масово нарасна безработицата, фалира голяма част от малкия и средния бизнес, които не се поддаваха на рекет и не пълнеха черните каси. И на фона на всичко това, на цялата мизерия и геноцид спрямо народа, той натрупа милиарди и успя да ги изнесе от страната!
47
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА А МАФИОТСКА СТРУКТОРА--КРАДЕ СЕ ОТ ВСЯКЪДЕ И ВСЕКИ--НАЙ МНОГО ТЕЗИ КОЙТО НИ УПРАВЛЯВАТ И *** ИМ..ФИРМАДЖИИ--ТАКА ЩЕ Е И ЩЕ СИ ОСТАНЕ..ТЕЖКО И ГОРКО НИ!!!!!
46
9
 
26
 
! Отговори
Хохегер преди 10 години
А екопътеката на Емел Етем за половин милион?А розовите беемвета?А 10-те храста на Николай Цонев пред новото Министерство на отбраната за 72 000 лв. А билетът на Масларова до Сеул за 17 000 лв? А Мерцедеса за 800 000 лв, купен, за да ходи Първанов на лов?
45
7
 
10
 
! Отговори
sss преди 10 години
който до 30 години не е бил комунист-няма сърце ! който след 30 годишен е още комунист няма акъл !
44
2
 
21
 
! Отговори
Бай Хой от Ханой преди 10 години
ЦАЦАРОВ ГИ ПОДКАРА ПО РЕД НА НОМЕРАТА:Прокуратурата ще поиска в понеделник снемане на депутатския имунитет Петър Ангелов от ДПС, за да бъде разследван за участие в престъпна група и данъчни престъпления за над 4 милиона лева.
43
19
 
21
 
! Отговори
optimist преди 10 години
до 56 - Не знам за ГЕРБ, но да вярваш на БСП трябва да си или със сериозна фаза на склероза или някакъв друг вид неадекватност и липса на разсъдък.
42
21
 
25
 
! Отговори
сссере преди 10 години
Поговорката "Простотията ходи по хората" трябва да се промени с "Простотията ходи по българите". Колко лесно ви манипулират комунистите, колко сте жалки. Тройната престъпна шайка е похарчила тройно повече пари за полети. Какви промити мозъци сте. В момента искат да ви отвлекат вниманието. Пристигнаха съветските другари да говорят с българските такива - заробване - Белене и закриване на туризма - започват Бургас - Александрупулис. Червени ***, психопати и турци! Продажници!
41
18
 
24
 
! Отговори
optimist преди 10 години
Забаламостват ни с глупости, за да замажат предстоящата далавера Белене, която не е за 3, ами за 33333 милиона!