Оставка няма да дам, имам спешни мерки!

Орешарски обяви, че минималната заплата скача от 1 октомври
Обновена: 19 юни 2013 15:56 | 19 юни 2013 11:42, Камелия Цветанова
627
Оставка няма да дам, имам спешни мерки!
Пламен Орешарски Снимка: БТА

Премиерът Пламен Орешарски за пореден път обяви, че няма да си подаде оставката, въпреки че протестиращите вече настояват точно за това. 

„Миналата седмица допуснах грешка и знам, че хората ми искат оставката, но това би било безотговорно и би хвърлило държавата в още по-голям хаос, изборите пак ще се проведат по действащото законодателство и ще постави под съмнение усвояването на над 15 милиарда евро от ЕС за следващия програмен период”, мотивира се министър-председателят.

Той припомни, че е поел отговорността за стабилизация на страната и за извеждането й от кризата и решаването на тежки проблеми след период на несигурност и кипящи граждански вълнения. 

„В момента на полагане на клетва знаех, че този кабинет няма да има обичайните 100 дни на толеранс. Искам вашата временна подкрепа за спешен пакет от стабилизационни мерки за подобряване на положението на хората, на бизнес климата и демократизацията на управлението”, обърна се той към депутатите. 

Орешарски коментира, че за него също е важно да се запази гражданският мир и заради това призова политиците да се обединят около това, което ги сближава, а не да акцентират върху онова, което ги разделя. 

Още по темата
Съвсем доскоро над нас беше надвиснала опасността за ново поскъпване на тока с до 40 на сто по заявките на дистрибутори и това предопредели и една от първите задачи на правителството, сега вече можем да създадем предпоставки за снижаване на цената, защити се още премиерът. 

Той посочи, че правителството има и готовност да увеличи парите за майчинство; да отпусне не по 150, а по 250 лева на децата, които ще бъдат записани в първи клас, а родителите им са нуждаещи се, а минималната заплата да скочи от 1 октомври, което има значение и за бизнеса. 

До 30 август ще разплатим всички обществени поръчки на бизнеса, ще ускорим възстановяването на ДДС, увери още премиерът.  Той обяви, че кабинетът ще предприеме и решителни стъпки против контрабандата. 

Предвиждаме предложения за промени в Закона за обществените поръчки, за да се улесни достъпът до тях. Още в следващите месеци ще предприемем стъпки за привличане на кредитни ресурси за стартиращия, малък и среден бизнес, обеща Орешарски. 

„Предвиждат се и редица мерки за демократизиране на управлението. Струва ми се, че на дневен ред още по-важен е въпросът за изработване на нов Изборен кодекс, така че страната да е подготвена в по-голяма степен за провеждане на избори за следващия парламент. Предвиждаме да разширим диалога с местната власт”, каза още Пламен Орешарски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


627
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
463
0
 
0
 
! Отговори
vlad преди 10 години
как можем да търпим още този ненормалник боленчо Не трябва ли да му свалят имонитета и да си го въдворят в някоя специализирана болница където му е мястото
462
0
 
1
 
! Отговори
bibo преди 10 години
обещава всичко ,но не казва откъде ще вземе пари, повече пари за *** майки, узаконяване на катуни ,гета и незаконни къщички на тарикати, отказ от отговорност за атентата в Бургас ,това прави турско червеното правителство , но няма да стане
461
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставката на Плевнелиев офшорката ли искат?
460
1
 
2
 
! Отговори
gogo преди 10 години
Оставка няма да дам, имам сммешни мерки!
459
0
 
3
 
! Отговори
''Спешна м преди 10 години
Спряхме залаганията по сайтовете за да угодим на Черепа, нали другарю Уфшарски ?
458
0
 
5
 
! Отговори
Смятай преди 10 години
Миналата седмица допуснах грешка и знам, че хората ми искат оставката, но това би било безотговорно ... и ще постави под съмнение усвояването на над 15 милиарда евро"Докато не ги усвоят никакво мърдане ... :)
457
3
 
7
 
! Отговори
баце Мито преди 10 години
Оставка няма да дам, имам СМЕШНИ мерки!
456
3
 
9
 
! Отговори
калейчо преди 10 години
..НИЩО ЛИЧНО Г-н Орешарски...ПРОСТО НЕ СТАВАТЕ!!!
455
0
 
7
 
! Отговори
калейчо преди 10 години
...Не се извинявайте...ИЗЧЕЗНЕТЕ ОТГОВОРНО !!..Настъпихте фекалиите заложени ви от "приятели"..явно срещу конкретни обещания и ангажименти..!!!Кокинов се изложи..и потъна вдън земя човекът..срама е голям!!...НО ВИЕ ГУСИН ОРЕШАРСКИ СЕ ***.те!!!Отидете си достойно и не се излагайте повече..!!
454
3
 
8
 
! Отговори
Стели Димитрова преди 10 години
Силно са ми съмнителни тези спешни мерки. Не се ли угои достатъчно Станишев, та иска още??? Бойко Борисов си тръгна достойно, а народа дори не беше заявил, че не го иска. Сега в големите градове хиляди хора викат за оставка, а Орешарски и сие се правят на ударени. Обаче тази няма да я бъде. Народът ще ви съди за наглостта и алчността, и най вече за долната продажност.
453
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Олгархски и серГей да се извинят в Масква, че този път номерът не мина, българите се събудиха. Да държиш на някой т@!!!аците и да си го стиснал за т@!!!аците са две различни по вид и характер дейности. Не пускай, народе, стискай здраво, политиците са ни длъжници, но трябва да им се напомня
452
3
 
7
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Човека казва;КОГАТО ОТКРАДНЕМ НАД 15 МИЛИАРДА ШЕ ВИДИМ.
451
2
 
10
 
! Отговори
иллко преди 10 години
***! на предните протести хората не искаха да свалят правителството!Искаха правителството да свали цената на тока, за да може да има пари за хляб! Тия които викаха против ББ бяха същите платени шапшали, които гласуваха за Болен. Станишев го видяхме ПРЕДИ ВРЕМЕ всички, ЗАБРАВИХТЕ ЛИ?!Или си мислите че Орешарски дърпа конците... хаха наивници!
450
4
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
Няма смисъл да се плашат хората с такива несъстоятелни глупости, като как ще загубим милиарди поради недоговаряне на еврофондовете за следващите 7 години. Всеки кабинет, включитено служебен има правомощията да договаря с ЕС и не е необходимо да си юрист за да го разбереш. Вариант е Орешарски да подаде оставка и да се освободи от диктата на БСП и ДПС, а президентът да го назначи за служебен премиер който вече ще е с "рзвързани ръце" да прави необходимите стъпки.
449
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вчера в Парламента отказа да отговори откъде ще дойдат парите за увеличенията, които предлага. Тегли неизгодни кредити, ама после ние щв ги плащаме. Ще ни закопа майсторски, ама не сме Гърция, нито Кипър и никой няма да ни спасва. Да овътряш поколенията с дългове си е национално предателство парексаланс. Ама ние не сме шарани вече и на гола кука (обещания) не кълвем. ДА СЕ МАХА МАРИОНЕТКАТА
448
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Оставка няма да дам, имам спешни мерки!".. Както винаги, вие червени цървулковци не сте в час и явно не познавате психологията на НЕплатения протестиращ. Изпадате в потрес, че не можете да ни купите така , както го правите с медии, политици и ***. Смятате, че щом никой не ни плаща скоро ще се откажем, но сте сбъркали! И точно този ви инат и отказ ще ви изяде главата драги ми Олигарски! И въобще , кой вече го интересува вече какво вие смятате да направите и какво не! Вие сте АУТ от живота ни!
447
2
 
3
 
! Отговори
grajdanka преди 10 години
Kakvi spe6ni merki...Da varne hazarta na Kokala .Tova go re6i nai-napred kato zatvori mnogo igralni saitove
446
2
 
5
 
! Отговори
Протестиращ преди 10 години
Орешарски е свестен и добър професионалист, но е попаднал в жестока зависимост от алчни негодници обслужващи олигархични интереси. Ако има усет и желае да запази доброто си име трябва веднага да подаде оставка и да остави тези негодници на протестиращите. Ако това стане, тия *** никога повече няма да видят бял ден.
445
0
 
2
 
! Отговори
Repichkov преди 10 години
aide pak bg lubov na bg inat?!?!?!....kato v bg pop pesen "laji me, laji me" ili "sto patrona ste ti sloja", "ne vsichko e pari, priyatelu", "tigre, tigre"?!?!?!bg iznasilvane na bg naroda s bg motiv za bg lubov, bg grija?! na koa inteligentna kulturna planeta stava aktiona?!
444
30
 
10
 
! Отговори
Смях преди 10 години
До voidТези поне се опитват да правят нещо РЕАЛНО...Докато твойте кумири само обещаваха и крадяха като за последно !! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ !!!!!