Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си

Червените редици строени зад Станишев
Обновена: 21 юни 2013 07:11 | 21 юни 2013 07:08,
133
Цели 9 часа БСП бистри бъдещето си
Снимка: архив, Булфото

В сегашната кризисна обстановка не оставка на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност. Това се посочва в решение на Националния съвет на БСП, гласувано тази вечер, слез близо 9-часово заседание на "Позитано" 20.

Вместо това е наложителна пълна консолидация и да се осигури ясна политическа подкрепа за спешните мерки в плана "Орешарски", се казва в него.

Националният съвет на БСП гласува доверие на Изпълнителното бюро да изпълни определени задачи, коментира пред журналисти заместник-председателят на партията Георги Пирински.

В отговор на въпрос той каза, че вот на доверие за определени политики не означава вот на доверие към председателя.

"Обсъдихме въпроса, когато подготвяхме проекта за решение, и стана ясно, че Станишев е искал именно такъв мандат, с който да реализира необходимите стъпки в този момент, а не че по принцип е поставял въпроса за доверие", обясни Пирински. Той уточни, че става дума за задачи, които партийните органи и ръководството да изпълнят, за да има стабилна подкрепа за кабинета.

Още по темата

Георги Първанов (президент на България от 2002 до 2012 г.) коментира, че на пленума е имало груба манипулация.

"В документа между другото е вкаран текст, свързан с доверието, при положение че такава точка в дневния ред няма и в докладването на председателя такъв проблем не беше поставен", посочи той и допълни, че не е участвал в гласуването.

Секретарят на БСП Антон Кутев отрече да е имало манипулации на заседанието.

"Над 100 членове на Националния съвет подкрепиха документите, не повече от 15-20 бяха "против" или въздържали се. Беше предложен вот на доверие на ръководството да изпълни конкретни задачи и Националният съвет го подкрепи", посочи той.

"Гласувахме доверие на лидера и на ръководството на БСП", категорична беше и Мая Манолова, заместник-председател на Народното събрание.

По времето, през което червените стягаха редиците, протестът премина пред централата им.

Точно тогава инцидент помрачи мирния многохиляден протест срещу политиката на кабинета "Орешарски".

Журналистът от в. "Телеграф" Радослав Киров пострада, след като провокатори започнаха да мятат бутилки и камъни към "Позитано" 20.

Репортерът има рана на главата, но състоянието му не е сериозно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NE MOGA DA RAZBERA, BSP SE SRIVA, ELEKTORATA E OT4AQN TOTALNO OT NAGLOSTTA NA GEI4ETO I...9 4ASA ZASEDAVAT. SIGURNO IMA HORA V TEHNIQ KONTROLEN ORGAN KOITO NE SA SUGLASNI S POVEDENOETO NA GEQA STANI6EV, STANETE I GO IZGONETE. TAKA ILI INA4E NEPOPRAVIMOTO ZA NEGO I PARTIQTA E STORENO.PONE ZAPAZETE MALKO OT MORALA KOITO PO4TI NQMATE. I ZA MEN 9 4ASA ZNA4I, 4E TAM NE SE RAZBIRA, 4E BULGARIQ NE E SU6TATA, 4E HORATA NE GO ISKAT , ISKAT N-O-R-M-A-L-EN JIVOT!!ETO ZA6TO TOZI MRUSNIK DA BUDE IZGONEN!
95
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия започнаха с предизборната агитация, обещават пари ама няма дангиндадат, само се правят, за да приказват после, ето ниенискахме дандадем ама не ни оставиха, откъде ще вземеш пари червена ***, от заводите които приватизира, ряза за скраб лиииии
94
0
 
4
 
! Отговори
пресцентър на ПОЗИТА преди 10 години
Вчера с ПЪЛНО единодушие беше гласуван вот на доверие на др. СТАЛИНишев.Несъгласните вече са в Сибир.Да живее др. СТАЛИНишев.......................................Мая Манолова
93
9
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Една от персоните, възползвали се от возилото на държавните ни мъже била фолк дивата Преслава. Хората, дето протестират наясно ли са, че протестират срещу нещо, което се опитва и ще пребори чалгизацията, мутрозацията и простотията, която ни заливаше четири години?
92
3
 
5
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Ако някой си мисли , че лявото в България , не е МАФИЯТА , съдебната система , полицейщината и т.н..,то ТОЙ нищо не разбрал :)Който не знае , КОИ са олигарсите , той ПАК нищо не е разбрал ...Който разчита на леви да свалят ТАЗИ власт - той се самозаблуждава ..Който си мисли, че с аполитичност ще спечели ПОЛИТИЧЕСКА борба , той е наивен :)Който разчита на някакви "фронтове"..да му донесат нещо НОВО в бъдеще , то той е романтик и мечтател ...Който не скандира : Червени *** , то , той още НЕ е дорасъл да се бори за СВОБОДАТА и Демокрацията ..:))
91
6
 
3
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Т.нар. президент се оказа тиха вода! Ама, тихата вода е най- мътна! Пред това семейство семейството Борисов/ Бориславова и тяхното отроче Цицко ще излязат като невинни чавдарчета! Ей, в ГЕРБ наистина са най- честните и мислещи за страната хора. Хвалла! Така, че изобщо не ми протестирайти и не искайте оставки на хора, който показаха, че нищо няма да ги спре да ограничат политическият разврат и да елиминират червените фенери, за да тръгнем и преминем по една чиста и спокойна европейска улица.
90
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСтига си се крил бе мишоче, ти ли ще управляваш ...
89
3
 
0
 
! Отговори
Асен преди 10 години
До ПъзелПлачи на твоя гроб, не ги мисли те ще се оправят...
88
5
 
1
 
! Отговори
Анжела преди 10 години
До ЗА ВАСНямам думи какви хора са"организаторите" ..Толкова злоба и ненавист,за жълти стотинки, неадекватни искания,разврат и цинизми че и Господ не би могъл да ви помогне... Това е въпрос на възпитание, което липсва и се придобива от семейството... Кой знае отрочето къде по площадите е заченато, може пък да е изоставане или правено от комунисти и фашисти...нещо като Б.Б - едният дядо комунист, другият си отишъл от "червен вятър"...
87
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 10 години
Момчета и момичета- пестете сили днес и се организирайте за УТРЕ!!!!Нека от 10л00 пред НДК покожем на левите другарчета на Станишев какви ги е надробил ...Утре да ги нокаутираме!!!!Организирайте всеки познат който все още не е вдигнал бяло знаме над страната ни!!!!
86
2
 
16
 
! Отговори
Долу боклука преди 10 години
Видяхте ли "великите политици от бсп и дпс". Гледат като *** и не смеят да озаптят коалиционния си партньор Сидеров. Треперят да не го засегнат защото той е фактора в коалицията каквото и да говорят. Срам и позор за тях и партиите им. Ето,само това е достатъчно народа да ги ненавижда и мрази. За тях президента е само пречка за пъклените им замисли. За това трябва да си ходят доброволно за да не бъдат изритани с мощни шутове от хората на протестите. Това не са политици. Това са дребни души
85
0
 
10
 
! Отговори
АННА преди 10 години
E ,и какво са направили като са "заседавали"9 часа? Напънала се планината и родила мишка.
84
0
 
12
 
! Отговори
x2x3x преди 10 години
Е БаСиПартията постъпват: неадекватно, подмолно, интригантски, мошенически, задкулисно, злобно, отровно, просташки дори и вътре помежду си в националния си съвет. А ние какво, да очакваме те да действат по друг начин при управление на държавата ли??????
83
1
 
9
 
! Отговори
Деян преди 10 години
До АнонименНе е нужно да се пали централата ви, вие сами ще го направите както си запалихте преди време партийния дом.
82
1
 
15
 
! Отговори
Нина1124 преди 10 години
Самоунищожете се (и без това с тези действия това правите)
81
2
 
17
 
! Отговори
СЛАБОУМЕН преди 10 години
ТО ДАЖЕ И НА МЕН МИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ СТАНИШЕВ ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА
80
2
 
16
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Така наречените "мерки на Орешарски" съперничат по грандиозност на глупостта с виденовото изкуствено удържане на инфлацията и логично ще донесат още по-голям погром за БСП и евентуално пълното ликвидиране на червената клоака за демагогия, корупция и популизъм.
79
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 10 години
какво бъдеще ве.закривай
78
1
 
9
 
! Отговори
ЗА ВАС преди 10 години
ГОЛЯМ МЯЙТЯП ГИ ЧАКА ТИЯ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ АКО БСП НЕ ВЛЕЗЕ А ДПС ВЛЕЗЕ ХА ХА ХА ЩЕ СА ***
77
0
 
17
 
! Отговори
Както винаги преди 10 години
Станишев поема отговорност като захапва още по здраво кокъла. Тия ще разсипят държавата само и само те да са добре.