Спецпрокурорките без червени коси, с нокти до 3 мм

5 аксесоара са достатъчни, чорапогащниците – задължителни
Обновена: 21 юни 2013 10:24 | 21 юни 2013 10:24,
23
Спецпрокурорките без червени коси, с нокти до 3 мм
Спецпрокуратурата се помещава в бившата сграда на ДАНС. Снимка: Булфото

Обвинителките и служителките в спецпрокуратурата да са със семпъл грим и прическа, ноктите им да са до 2-3 мм.

Това са препоръчителните правила за делово облекло, издадени от шефа им Светлозар Костов, цитирани от "Правен свят".

Не се допускат яркочервено червило, ярък лак за нокти, ярък цвят на косите. Аксесоарите са до 5 на брой - пръстени, гривни, колиета, чанти и обеци. И те не трябва да са ярки, да издават силен шум, да са с рекламни надписи или с емблеми.

Полите и роклите на жените в спецпрокуратурата трябва да са до средата на коляното, а панталонът да покрива токчето. Носят се ризи и блузи с дълъг ръкав, през лятото може и с къс.

Чорапогащниците са задължителни - гладки, черни или бежови. Разрешени са класически модели затворени кожени обувки, през горещите месеци може петата да е отворена.

Цветовете на дрехите и обувките на жените и на мъжете в спецпрокуратурата може да са само черен, сив, син, кафяв или бял. Бежов се разрешава само през лятото. Вратовръзката за мъжете е задължителна. Техните прически също трябва да са семпли.

Изключения от забраната се допуска само по лекарско предписание или за бременни жени, пише още в правилата.

Наръчникът допълва заповед на Светлозар Костов, която задължава прокурорите да носят тоги, и то закопчани, когато са в съдебната зала.

Тогите се обличат и събличат само в служебните помещения на спецпрокуратурата. Забранено е това да става в зала, коридори, тоалетни или други общодостъпни места. Костов забранява прокурорите да пушат, докато са с тоги.

"В заповедта няма нищо унизително. Поводът за нея е посещение на член на ВСС в съда. Той ме извика и отправи забележки към външния вид на прокурор - бил с яркозелена ризка и разкопчана тога. По принцип съм заимствал всичко това от практиките в държавната администрация и частния бизнес", защитава пред "24 часа" правилника си Светлозар Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Прокурорите са големи гангстери и трябва да носят ДЕБЕЛИ ЗЛАТНИ СИНДЖИРИ със знака $, а женските прокурори може да носят и надпис LOVE, но пак трябва да е златно и масивно. Много добре ще стоят върху тогите тия неща.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А жартиерите с чорапи с ръб забранени ли са?
20
3
 
5
 
! Отговори
абе байно, защо не преди 10 години
се тревожиш от факта,че не малка част от съдиите и поркурорите са завършили т.н. Пуцовепо право, защо забравяш че здраво се учи и научава правото само в Софийски университет, факултет право.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извинявам се, не до Анонимен 18, а 17.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 18А редно ли е според Вас, срещу Ви да застане някоя госпожица/госпожа с минижуп, дрънчащи гривни и обеци, токчета като за пилон, фигурален чорапогащник и електриково розови обувки? Извинете, не съм консеравтивна, но това ИНСТИТУЦИЯ! Който иска да се носи така - места за сервитьорки има колкото щете.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Редакцията, редно беше да напишете, че заповедта беше набързо отменена от зам. главния прокурор Борислав Сарафов, тъй като навлизала прекалено много в личното пространство на прокурорите. Отделен е въпросът, че има доста логика в правилата на Светлозар Костов и че е редно да има дрес код в тези институции, ама нейсе... Някой друг път.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този псевдоюрист с ПУЦ-овско образование вече съвсем стана за смях. Докато "нестандартно" върза кънките на Стависки и наруши всякакви етични и законови норми по телевизията с този си акт, сега иска от подчинените си вид на послушници от времето на светата инквизиция, че чак за лакирани нокти и гривни говори. То пък бива простотия, но България показа- най-големите магарета с тъпотията си са най-годните за важни постове. Тоя вместо да мери роклите да каже на хората, колко бандити осъди май нула
15
1
 
15
 
! Отговори
КАКА преди 10 години
ОДОБРЯВАМ ТОВА РЕШЕНИЕ.ПОДОБНИ ИЗИСКВАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ВНЕСАТ И В ДЪРЖАВНАТА И ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ.В ЕДНА АДМИНИСТРАЦИЯ АКО ТЕ ОБСЛУЖВА НЯКАКВА КОКОНА,ПЪРВАТА ТИ МИСЪЛ Е- ЯСНО КАК СА Я НАЗНАЧИЛИ И КАК СИ ИЗКАРВА ХЛЯБА....
14
1
 
12
 
! Отговори
Джедай мастър преди 10 години
Трябва да изглеждат добре, а това, че са мързеливи, некадърни, корумпирани и изпълнители на политически поръчки няма никакво значение, нали така?
13
1
 
37
 
! Отговори
Валя преди 10 години
Не виждам какво в горенаписаното трябва да се "защитава" и обяснява.Всичко е в реда на нормалното и правилното!Аз съм фармацевт - ще ви е приятно ли да ви вземам рецептата с яркорозови 2-сантиметрови нокти и грим като от клип на пайнерките?Бляк.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ги знам квито са чалга силиконки, гърди, джуки, чисти ***.
11
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В крайна сметка става дума за изисквания работно облекло. Никой не ги задължава как да се обличат, когато не са на работа. Нормално е да има изисквания- Всеки "работодател" има право да има такива. Ако е в такъв разрез с личните възгледи на човек- сменя работодателя и готово
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Повечето изглеждат като магистралки или данакичени елхи:) Нека да има дрескод,а и всяка уважаваща себе си же:)на,би трябвало да не вкарва в плътски размисли нито един мъж. Има си жени за това-знаете къде могат да се срещнат. В Европейския парламен преди 2 години задължиха служителките си да се обличат делово и прилично,за да им се има доверие:)
9
3
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
..Светлозар Костов: . ама, господин Цветанов, аз правя каквото мога. Уморен съм вече. Ето сега се отваря в АпелативнаЦветанов: Ааааа, Апелативна Знам аз, там е по-високото, по съм информиран от Шефа. /б.р. очевидно има предвид Бойко Борисов./ Кажи сега, докъде е стигнало досъдебното производство. Светлозар Костов: Аааааа, ти си направи Ася зам-главен, сега тя да ти кажеАся Петрова: Не мога да разбера вече откъде ми идва. Главният май ме е пуснал на пързалката ту ми се кара, ту ме х
8
2
 
7
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ЦВЕТАНОВ: АСЯ, НЯМА ОТ КАКВО ДА СЕ БОИШ! И ДА ИЗВАДЯТ ЗАПИС, НЕ СМЕ ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ЩЕ ТЪРСЯТ ОНЯ, КОЙТО НИ Е ЗАПИСАЛ!afera.bg/mishena/44796.htmlна този запис Светозар Костов, Ася Петрова, Цветан Цветанов, Бойко Борисов си разговарят как да нправят килърите -2, цветанов се кара не Светозар Костов, че не може един октопод да върже, въобще прокуратурата е твъред свързана с изпълнителната власт.
7
2
 
29
 
! Отговори
Добре .... преди 10 години
Правилно,абсолютно вярно.Външния официален вид на магистрата задължително трябва да е регламентиран,също и протокола на поведението му,на изказа му.
6
5
 
8
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
за тоя Светозар Костов излеез информация, че упражнявал натиск върху основен свидетел по делото срещу Алексей петров, който свидетел бил свидетел и срещу първанов - Цветозар Костов го карал да се отакже от показания срещу първанов и и да засили тезиет си срещу Алексей Петров. ИЗлезе информацията и....нищо....
5
20
 
12
 
! Отговори
Див Селянин преди 10 години
А прашките им какъв цвят да бъдат, и къде да ги обличат и събличат - пак в съблекалнята, или може и в кабинета на шефа? А ако някоя прокурорка си е с естествена червена коса трябва ли да я боядисва?И как да разберем коя е бременна, и коя е просто дебела? Освен за бременните да се обави по един бадж с надпис, и картинка с корем на бременна.Но е добре, че мислят как да направят системата по-добре работеща и по-малко корумпирана.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Така трябва да бъде , но и да се спазва! Като ги знам какви са фръцкащи и пърхащи с мигли ....
3
2
 
6
 
! Отговори
az преди 10 години
i da mogat da merqt s shubler