Мехмед Дикме: Правителството е лично на Доган

За разграничение на ДПС и турците призова бившият земеделски министър
Обновена: 26 юни 2013 07:38 | 25 юни 2013 19:41, Елка Василева
136
Мехмед Дикме: Правителството е лично на Доган
Мехмед Дикме. Снимка: архив, Булфото

Протестиращите да направят разграничение между ДПС и турците, защото голяма част от мюсюлманите в България подкрепят протестите срещу политическата система и правителството. Такъв призив отправи в интервю за Дарик бившият земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме. Той се обърна към всички недоволни българи да не допускат провокатори, които да насаждат етническо напрежение и етническа омраза.

Според Дикме не е нужно да се гадае кой управлява страната, защото това бил Ахмед Доган. „ДПС няма нов председател, партията има нов изпълнителен директор - Лютви Местан”, коментира още бившият земеделски министър.

Той призова всички протестиращи, които протестират срещу ДПС и срещу турците – „нека да направят разграничение между ДПС и турците, това не е едно и също нещо. Моето семейство също е на протестите, на протестите има стотици турски семейства, помашки семейства, мюсюлмани. Бъдете сигурни, че и турците в България, 99% от тях, подкрепят протестите в страната”, заяви Дикме.

Според него правителството е лично на Доган, а ДПС няма нов лидер. „Сергей Станишев каза откровено на кого е правителството. Правителството не е на ДПС, правителството е на Ахмед Доган лично. И ако някой си мисли, че лидерът на ДПС е друг, той много се лъже”, коментира още той. „ДПС няма нов председател, ДПС има нов изпълнителен директор. Решенията не се взимат от централен орган. Те се взимат еднолично от един човек, който си седи в Бояна и си пие уискито”, допълни Дикме.

„Когато мина конференцията и имаше смяна на председателя, на следващия ден се обадих на един от основателите на Движението за права и свободи, за да му честитя новия лидер след толкова години. Той какво ми отговори: „Мехмед, ти се занимаваш с бизнес, нека да не бъркаме понятията. Нашата партия се превърна в търговско дружество. Досега собственикът на акциите и изпълнителният директор беше един и същ, сега единственото нещо, което стана, е, че се назначи нов изпълнителен директор, но собственикът на акциите си остава същото лице”, сподели бившият министър.

„Без реформиране на партията няма как тя да бъде желан и предвидим партньор”, заяви още Мехмед Дикме. „ДПС тотално загуби изборите за парламент. Не може от 610 000 гласа да си паднал на 400 000 и да кажеш, че си спечелил изборите. Извинявайте, но от това по-голям гьонсуратлък. Не може младите да напускат, да не искат да гласуват за партията и ти вместо да търсиш причината, да излезеш и да парадираш, че си спечелил”, аргументира се той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
0
 
! Отговори
fesa преди 10 години
До йовчоneshto se burkash prosto vie ne glasuvate i procentnoto saotno6enie e v tyahna polza
105
0
 
3
 
! Отговори
DibelDi преди 10 години
ДПС /отрочето на ДС/, е една мафиотска структура тясно обвързала се с държавата. Нейната единствена цел е да създава етническа нестабилност, защото на това се крепи цялата й платформа. Какво иначе ще правят горките те!? Според мен ДПС е демоде. Това е символ на един остарял модел на властта. Сталински модел с балкански мотиви. Отдавна бяха дъвкани и предъвквани правата и свободите - тези проблеми са част от историята и не бива да бъдат въвличани в новото време. Трябва ново мислене.
104
0
 
4
 
! Отговори
ETNA преди 10 години
Сигурна съм, че има и свестни турци, не може всичките да са Ахметчовци-Доганчовци... Ама много често, покари сухото гори и суровото. На мен лично, не ми пречат турците, а само онези от тях, които са против българските интереси.
103
1
 
0
 
! Отговори
35953 преди 10 години
И тоя е същия ***,само че него го изхвърлиха по рано но се беше нагушкал вече!!!
102
2
 
4
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Време е за правителство, което да заработи, но нищо, което видяхме до тук от кабинета, не е някакво дългосрочно решение за излизане от политическата и социалната криза. Нито една партия не е показала, че следва интереса на народа. Единствено Атака продължават да доказват, че се борят за интереса на народа. От всички партии, които са похарчили милиони за предизборните кампании, те са изхарчили най-малко средства. Които средства бяха дарени!
101
0
 
6
 
! Отговори
Къш преди 10 години
И какво стана - сбъдна се Догановата закана да управлява цялата държава. Доган е терорист и ДС съратник от високо ниво, активно стоящ дори зад малоумната смяна на имената на турците. Предал е свои и чужди, типично за ДС възпитаник...Орехов как не те е срам, маша обикновена...явно много пари са ти обещани, много...
100
3
 
5
 
! Отговори
йовчо преди 10 години
99% от фесовете били на протест. Айде бе 99.9 % гласуват за дпс
99
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Samo DPS umrete ot qd pak shtesme silni kolkoto i izbori da ima
98
0
 
7
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 10 години
Много интересно старите дружки Дикме и Миро-мършата как звъннаха в един ден????
97
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярата е свещенна, и въпрос дълбоко личен.Нека уважаваме вярата на всеки човек.Да бъдем хора, да бъдем добри, да живеем заедно в мир, християни и мюсулмани, евреи .Ние сме България, от нас зависи всичко.Ние държавата, ние определяме правилата.Никой не е по-голям от народа.
96
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да кажем "ДА"на БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ.Те са наши сънародници, те са Български граждани и са СВЕСНИ хора.НЕ на олигархията , ДА на всички български граждани!!!!!!!!!
95
0
 
58
 
! Отговори
Коста преди 10 години
А българските турци ,поне по-голяма част от тях и помаците са много свестни,коректни и работливи хора.Поне тези които познавам.Де да бяха и повечето българи като тях...
94
2
 
48
 
! Отговори
Коста преди 10 години
Браво Дикме,много точно казано за Доган.Само едно малко допълнение-ДПС си е чисто мафиотска организация,при това противоконституционна,с шеф дон Доган.За сега...
93
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На какъкто и ще да се правиш не разбра ли че в БЪЛГАРИЯ място няма за турци и помаци невиждаш ли скандиранията НЕВИЖДАШ ЛИ ЧЕ СЪГРАЖДАНИТЕ НЕ ДАВАТ ПРАВО НА ГЛАС НА МАЛЦИНСТВАТА ПРОСТОТИЯ КОЛКОТО СИ ИСКАШ СРАМ ЗА ТЕБ ДИКМЕ
92
4
 
48
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
Тъй като работих близо 12 години в ОС"Земеделие" при най различни министри, мога категорично да твърдя, че Мехмет Дикме бе най-успешният министър на земеделие.
91
1
 
17
 
! Отговори
KOKO преди 10 години
НЕ СИ ИГРАЙТЕ С НАС МАЙТАП Н Я М А.ЕДНО ВРЕМЕ ДОЙДОХА ВИЗАНТИЙЦИТЕ....САМО КАМЪНИ ОСТАНАХА ТУК ТАМЕ.ДОЙДОХА ОСМАНЛИИ...ЗА ПЕТ ВЕКА ЧАК СЕГА ВЗЕХА ДА СЕ ОПРАВЯТ. ДОЙДЕ СССР ...ИМЕТО МУ ГО НЯМА ВЕЧЕ.СЕГА ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ ... А НИ ВКАРА В ШЕНГЕН ....ЩЕ СТАНЕ ДРЪЖ МИ ПЕНКЕ КАСКЕТА ЧЕ ФАЙТОНА СЕ КЛАТИ.МЪКА МЪКА.
90
11
 
50
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
До ФЕСНе ни прави по - висши от вас, но ни дава по - голямо право да определяме съдбата на нашата РОДИНА НИЕ българите НЕ ХОДИМ В ТУРЦИЯ ДА ВИ КАЗВАМЕ НА КЪДЕ ДА СИ НАКЛАНЯТЕ ФЕСА!!! Същото искаме да правите и вие! Не искаме ДПС ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ И ТОВА Е!!! Които иска да живее в БЪЛГАРИЯ трябва да се съобразава с бита и културата на нашия етнос а не да налага своя като не му изнася на някой има си държава....по живо, по здраво.
89
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както става ясно и привържениците на дпс са против това правителство на Доган. То се поддържа само от привържениците на Атака, които станаха главни *** на приятеля им Доган.
88
2
 
53
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Абсолютно прав, българите мохамедани (защото те не са турци, а българи вярващи в алах) не са виновни. И трябва да се спрат провокациите срещу тях, вместо да сме заедно обединени ние се разделихме на всичко възможно. Българи се бият помежду си щото едните са сини другите червени, *** прости да ви имам идеалите, а те са еднакви, само че слепите още не са прогледнали за да го разберат. Брат, брат си убива ли бе? Имаше една притча разказваща за един сноп съчки, сетете се кво що.
87
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Винаги сме правели разлика между бейовете и обикновените турци.Но никога не съм разбирал едно.Защо обикновените хора от турският етнос гласуват за ДПС.Досега на 2 пъти ДПС направи коалиция с БСП.Сегашният вожд на БСП е син на оня дето преди 30 години е сменявал имената им.Ето това не го разбирам как може някой да гласува за палачите си!