Орешарски назначи зам.-министър в МИЕ

Красин Димитров е работил в международни организации
7
Орешарски назначи зам.-министър в МИЕ
Красин Димитров. Снимка: МС

Премиерът Пламен Орешарски назначи Красин Димитров за заместник-министър на икономиката и енергетиката.
Красин Димитров е роден на 30 ноември 1965 г. Той е магистър по управление и организация на промишлеността от УНСС и по бизнес администрация от MBA-LBS University of Lincoln, Великобритания, съобщиха от правителствената информационна служба.

Почти цялата му професионална кариера е преминала на различни позиции в международни организации и институции – областен директор на Департамент „Търговия и индустрия” в правителството на ООН и ЕС в Косово (UNMIK-EU), ръководител на екип икономическа реформа в Черна гора по програма на USAID, ръководител на екип приватизация в Сърбия по програма на EAR-EU, старши финансов експерт и ръководител на екип за икономически реформи с цел подобряване на бизнес средата в Босна и Херцеговина по програма на USAID, старши финансов експерт и ръководител на екип за кризисен мениджмънт в Сърбия, старши експерт по финанси и управление на МСП в Босна и Херцеговина (Световна банка), старши експерт по финанси и приватизация в Косово по програма на EuropeAid и др.

В момента е асоцииран сътружник в Wyn River Ltd. и международен консултант на UN, EBRD, WB, IFC за страните от Централна и Източна Европа и страните от бившия Съветски съюз.

Квалификацията му е в областта на икономическите реформи, насочени към постигане на растеж чрез регулиране и управление на бизнес средата, стимулиране развитието на МСП, публично-частното партньорство, конкурентоспособността, иновациите и др.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Много добър специалист, поздравления за г-н Орешарски с избора му.
6
1
 
0
 
! Отговори
П_Петров преди 8 години
Както гласи народната поговорка - "На младо прасе и нов политики човек не трябва много да се радва, че не се знае каква свиня ще стане".На първо четене изглежда квалифициран, но на фона на останалото правителство е гъбка печурка в рядко кравешко ла*но.Като знам какви са комунистите, ако е и честен ще им каже истината в очите, а те няма да го понесат и ще го опръскат.
5
7
 
5
 
! Отговори
bgsoldier преди 8 години
4, Симеон Дянков правече така, че да не рухнем както рухнаха Румъния, Крит и куп други държави - това е ФАКТ. И сега бсп и дпс, които ви лъгаха, че нямало пари - ще вдигат майчински, детски, помощи и не знам си още какво от тези спестени пари. Тяхното управление ще е опустошително за България и икономиката й! Дянков може да е всякакъв, но беше ЕКСПЕРТ в истинския смисъл на думата! Не случайно получихме толкова добри отзиви от ЕК!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
той и симеон Дянков беше с опит и подготвен, но правеше това, което му диктуваха американците.
3
5
 
6
 
! Отговори
yurush преди 8 години
Изглежда свестен и с много добра биография. Но Моля господин Орешарски, заради ония болния дето ходи по улиците вместо да е в психиатрия, да направи едно добро дело за България и да не се срамим повече пред европейците, моля ви подайте оставка.
2
16
 
11
 
! Отговори
аман преди 8 години
До Анонименчовека изглежда читав, но заради делата на орешарски е обречен на провал
1
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, този със сигурност не е като калинките на ББ... Явно добре се с изучил, че и с опит! Този път Орешарски добре е избрал...