Куюмджиев: Поевтиняването на тока е добре за много хора

Депутатът коментира промените в Закона за енергетиката
30 юни 2013 15:54, Петя Славова
37
Куюмджиев: Поевтиняването на тока е добре за много хора
Явор Куюмджиев. Снимка: Булфото

Нашата основна амбиция в предизборната кампания беше да направим нещо за всички тези хора и успяхме. Това заяви пред БНР Явор Куюмджиев, депутат от Коалиция за България, в коментар за промените в Закона за енергетиката.

Той поясни, че народните представители са направили така, че ДКЕВР да не бъде политически придатък и в Закона да се даде шанс да може да поевтинее токът. „За да се балансира цялата енергийна система, трябва да се намерят резерви от намаляване на разходите, това значи, че някои хора, които досега са печелили огромни суми, вече няма да ги печелят, обясни Куюмджиев.

Той напомни, че с промените в Закона за енергетиката е отпушен износът за ток. Тези действия, според него, говорят, че депутатите са на прав път. „В голяма част от страната 60% от хората живеят на прага на бедността. Дори и с 5-10 лева да намалеят сметките за ток, за тези хора това са много пари'', уточни Явор Куюмджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
TERMINATOR преди 10 години
Първото нещо което трябва да се направи е отнемане на лиценза на ЕРП-тата и изритването им от държавата. Нямат работа тук. След това останалите неща в енергетиката ще започнат да се нареждат. От 10 години ЕРП-тата не са плащали нито 1 лв. дивиденти на държавата и по скоро сега нашите имат право да ги съдят за 500 000 лв. които дължат, това го четох на друго място. Парите ни изтичат в чужди капитали. Една Албания успя да им отнеме лиценза и да ги прогони а ние още ги храним с кръвта си! До кога ?
32
5
 
6
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Нагъл тип, сметките на бедните хора ще намалеят с един- два лева, абсолютна гавра. Не разбирам само, защо тези очукани хорица продължават да ви вярват.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Курумбашев и Гагаузов имат големи ВЕИ електроцентрали, които за всеки произведен киловат получават 7-8 пъти повече. А техния колега Куюмджиев взел да демагогства, че ще ни намали сметката с 5-10 лв. Отговорните комунистически другари трябва да си вземат бележка и да дадат личен пример- затваряне на собствените ВЕИ-та и изменение на закона , който те са гласували в собствена полза- в ползу народа. Но те за тези работи си мълчат.
30
1
 
9
 
! Отговори
сиган преди 10 години
Това добре но има хиляди на които НИЕ им плащаме тока и не само а Вие им им плащате за да гласуват за Вас ,какво ще направите за да ги накарате да спазват задълженията си а не само да отстояват правата си като малцинство ?
29
6
 
8
 
! Отговори
11111 преди 10 години
тези управляващи са големи слабоумници с тези 5% каква сума ще спестиш.тези наистина ли мислят че хората ще им се вържат.тази безпринципна коалиция трябва да си ходи с добро иначе ще стане страшно.имат късмет че е лято и хората работят.
28
5
 
12
 
! Отговори
Никола преди 10 години
Като го гледами слушам този *** си мисля че *** И ПУЛЬО могат да са депутати, а арогантно е да си мислиш че с тези 5 процента помагаш на хората, ОСТАВКА некадърник, кое не разбрахте, вън, вън от живота на хората с тая ваша пасмина наречена ЛЯВА партия, ляв е само смисълът ви за секс.
27
1
 
11
 
! Отговори
Sephora преди 10 години
Високи сметки, високи цени, високи лихви, ниски доходи - смешни заплати, абсурдни пенсии.....България....и светло бъдеще?
26
1
 
7
 
! Отговори
ДААА преди 10 години
А ЗА ПОРОБИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ НИКАК НЕ Е ДОБРЕ..
25
5
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
Стига да обявят истинската инфлация и махнат валутния борд.Тогава ще паднат и лихвите и ще има глъдка въздух ,както казват мръсните комунисти
24
3
 
9
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
На моята сметка това са 4 лв. Сума без никаква стойност.При това не за всички потребители.Защо не кажете с колко процента ще скочи всичко останало???Кога ще спрете да лъжите народа с трохички?Колкото по бързо подадете оставка толкова по малко ще откраднете!ТОВА Е ЦЕЛТА ВИ!
23
5
 
1
 
! Отговори
Мен преди 10 години
А как ще изчислиш на теб колко пари са ти откраднали ?
22
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Всички БЪЛГАРИ трябва да осъзнаете ,че единствения път да ги смачкаме ,като им вземем парите които ни откраднаха мръсните комунистически олигарси ,чрез техните банки.Всички БЪЛГАРИ ТРЯБВА ДА СПРЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ВНОСКИТЕ ПО КРЕДИТИТЕ .НЯМА ДЪРЖАВА В СВЕТА ,КОЯТО ДА ПЛАЩА ПО 20% ЛИХВИ.ТЕЗИ ЛИХВИ ОТИВАТ В ХАМПАРЦУМЯН И НЕГОВИТЕ КРАДЛИВИ КОЛЕГИ ,КОИТО НИ ПРОДАДОХА ЗА ПО-ЕДИН ГРОШ.ДА РАЗБИЕМ ВСИЧКИ БАНКИ И ДА СИ ВЪРНЕМ ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ,ТОВА Е СПАСЕНИЕТО МИЛИ БЪЛГАРИ.
21
1
 
13
 
! Отговори
nero43 преди 10 години
абре хитрецо вие продължавате да повтаряте за свалената цена на тока-с какво ще помогне на това на обикновият българин с нищо защото 5% е изклютгелно малко но хората ще го разберат чак зимата и тогава може би ще ви пощажат и немирни протести
20
1
 
18
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
от 120 лв на 110 ви е намалението евала хехехехеххехееххехехехе.
19
3
 
16
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Зимата идва ще видим тогава истината,само да не ни излезе през носа това изкуствено намаление.......
18
1
 
10
 
! Отговори
Алхимика преди 10 години
До vesko02"Наистина ли е невъзможно човек да бъде честен,принципен и да защитава справедлива кауза?"Напротив, възможно е. Стига да няма нищо против да е беден, да служи за изтривалка на тарикатите и да понася стоически отношението към него като към ***. Такава е жалката ни действителност.
17
5
 
9
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Дори и с 5-10 лева да намалеят сметките за ток, за тези хора това са много пари'', уточни Явор Куюмджиев.ахахахаххахаахаахах спираме да говорим ТОЧКА.
16
4
 
10
 
! Отговори
От БСП - централа преди 10 години
Уведомяваме ви че др. Станишев и др. К. Нинова не могат да се включат в спонтанните манифестации за намаляване цената на ток , тъй като в периода 1-6 Юли- 2013 , ще бъдат на почивка със семействата си, в Монако - Френска Ривиера и , може да имат среща френските социалисти.
15
12
 
9
 
! Отговори
ххххх преди 10 години
На герб не им отърва и умират на мъка,въпреки,че и те можеха да го направят.Но нали тиквата беше заобиколен от калинки и некъдърници в това число пицаря Дянков, срс-то Цветанов и интригантката Фидосова.Които и така не се накрадоха.И сега като гледам драскачите на герб как злобеят,умирам от кеф.Е сега ще види народа кой ги е лъгал и ги е карал да стягат колана,докато тия по горе са си раздавали бонуси.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защото ще си купите любовта на народа с по - евтин ток, ли? Доган ви е отпуснал примката малко, а?