ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион

Депутати обаче роптаят, че изнемогват без заплатите си
Обновена: 11 юли 2013 08:38 | 11 юли 2013 08:37,
246
ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион
Банките на ГЕРБ в НС са трайно празни. Снимка: Булфото

1 292 421 лв. влизат на месец в касата на ГЕРБ, независимо че депутатите им не стъпват в парламента.

Макар че не се вясват в НС, депутатите на Бойко Борисов вземат около 700 лв. на месец, толкова им остават, след като парламентът удържи за неизвинените им отсъствия 2/3 от основната депутатска заплата, която в момента е 2196 лв, съобщава "24 часа".

Отделно парламентарната група на ГЕРБ всеки месец прибира и 140 544 лв. държавни пари. На толкова възлизат т.нар. 2/3 над заплатите - или 1464 лв., които се полагат на всеки от 96-имата народни избраници за представителни разходи и сътрудници. Те обаче не се прибират лично от народните представители, а влизат в касата на групата.

Допълнително там на месец постъпват и 1 081 605 лв. - толкова е държавната субсидия за ГЕРБ.

Тя се изплаща на тримесечие, но се дава именно защото партията е парламентарно представена и от нея се очаква да работи като такава.

Това изчислява "24 часа", като събра парите от държавната субсидия, депутатските заплати и необлагаемите 2/3 за групата.

Въпреки големите постъпления в партийната каса повечето депутати от ГЕРБ са оставени да преживяват само със 700-те лева от заплатата.

Много от тях вече роптаели, че не могат да си покриват разходите, затова от централата отпуснали нещо като втора заплата от държавната субсидия за онези, които работят по закони и становища, пише изданието.

На останалите им е наредено да си останат в провинцията и да не правят излишни разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
14
 
! Отговори
очите ми горят преди 10 години
Предлагам да се въведе нов член в Конституцията относно дейността на НС:"Всички народни представители са длъжни да се явяват на заседанията на парламента и да участват активно в парламентарните комисии по време на техния мандат. Честите отсъствия на даден народен представител следва да се третират като неуважение към неговите избиратели и могат да служат като основание за неговото отзоваване."П.С. Не съм привърженик на нито една от политическите партии.
157
8
 
3
 
! Отговори
jns преди 10 години
па много ми е интересно,когато *** вземат ,не милиони ,а милиарди без да работят,защо не роптаете така.и те крадат и те нищо не правят,ама.......глас в пустиня.Чудя се кое е по-лошо:Бойко да си взема милиона или *** милиарда?/???///
156
1
 
13
 
! Отговори
Петко преди 10 години
СПРЕТЕ НА ГЕРБАДЖИИТЕ ТЕЗИ НАРОДНИ И ОТ НАШИЯ ДЖОБ ПАРИ!ТЕЗИ ПАРИ СА ОГРАБЕНИ ОТ ДУШИТЕ НИ И НЕРВИТЕ С КОИТО ЕЖЕДНЕВНО ЖИВЕЕМ ЗА ДА СИ НАБАВИМ ХЛЯБ!НАПРАВЕТЕ СЪЩОТО И С ДРУГИТЕ Т.Н. -ПАРТИИ И НАРАДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ-ИНТЕРЕСЧИИ!!!
155
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-голяма съсипия от наследството на ГЕРБ няма. Опразвайте чекмеджетата по офиси, министерства и канцеларии и марш герберски калинки!
154
1
 
13
 
! Отговори
Гуньо преди 10 години
Един милион? Джобни пари за Боко шланга! Но защо пък трябва от нашите джобове да излизат пари за тези престъпници?!
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕДИНСТВЕНИЯ БИЗНЕС В БЪЛГАРИЯ ОСТАНА ПОЛИТИКАТА НОООООО И ТОЙ ЩЕ Е ДОВРЕМЕ С ТИЯ ЛУ*ПЕНИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ
152
1
 
10
 
! Отговори
Малкото преди 10 години
Питието и парите ще си врътна, а народа и работата ще загърбя... Така е и ситуацията в ГЕРБ трагична и комична!!!
151
1
 
9
 
! Отговори
outsider преди 10 години
До 187: Имаш големи проблеми с правописа. Помисли върху това, постове с толкова граматични грешки не изглеждат убедително.Случая с парламентарната група на ГЕРБ показва, че има проблеми в правилника на Народното събрание. Нормално е депутатите, които отсъстват да не получават нищо, както т.н. "електорат" на ГЕРБ не получава нищо ако не отиде да протестира.
150
1
 
14
 
! Отговори
Konstantin1 преди 10 години
Супер глупава постъпка от тяхна страна. Все пак част от работата им е поемането на политическа отговорност. Иначе казано- дори и когато не им изнася - да ходят на работа поне.То ясно, че им е гадно че народа ги надуши какви са, но трябва да си поемат отговорността
149
1
 
15
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Независимо, че отвътре изтича инфо какво представлява ГЕРБ "умният" български народ продължава да кълве на Бойко! Светослав Трайков, член на общинското ръководство на ГЕРБ във варненския район Младост напуска ГЕРБ, съобщи самият той с отворено писмо. "Новият градоначалник е компрометирал каузата ГЕРБ.... през последната година партията във Варна бе овладяна от хора като Вас и тези, с които сте се обградил. Хора без морал.
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а вие копайте с мотиките да ви дойде акъла в главата.
147
4
 
0
 
! Отговори
ДА преди 10 години
Когато има хаус навсякъде е добре за влатимащите,40% са за правителството на ОРЕ-шарски,40% са против и др.въздаржали се,ами народа е стадо,сега виж колко заблуди в кабинета и народа само"да му се даде шанс"обезумели българи неможе Манолова,Миков и "новите"лица ,от стари ку*ви нов бърдак не става,нека Бойко да запази авторитета си,но да не приема нито лев,защото ето негови съпъртиици милеят повече за нас и ще се цепят и отново омагьосания кръг,но Бойко не му пука с реверанс към тях .
146
1
 
14
 
! Отговори
Мария Иванова преди 10 години
Наглостта на ГЕРБ няма край! Нищо не вършат, а вземат прибират милиони! Кога най-после ще се разкарате от парламента!
145
1
 
15
 
! Отговори
Дафина преди 10 години
Ехо, ГЕРБ нещо май Ви няма никакви в парламента или пак сте на седянка в някоя кръчма, а иначе милионите Ви се нижат в джоба за това. Вън от парламента и България!
144
1
 
12
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Сигурно ги боли, депутатите от ГЕРБ, защото свърши приемането на лобистки закони, антиконституционни закони, на мачкането на институциите и рекета над бизнеса, свърши се с калинките във властта. Чрез приемане на лобистки закон ГЕРБ създадоха симбиоза между търговия с влияние и политически рекет. Истинската присъда ви даде народът на 12 май като ви осъди на изолация, да бъдете безмълвни наблюдатели от балконите на Народното събрание
143
0
 
5
 
! Отговори
КОЛКО ЖАЛКО преди 10 години
МНОГО ВАЖНО,ЧЕ НЕ СА В ЗАЛАТА,ТА НАЛИ ХАУСА ГО СЪЗДАХА ВСИЧКИ ПАРТИЙ,НЕ ИМ СТИГАЛИ 700 Л В.И РУПТАЕЛИ ЩЕ СЕ ЦЕПЯТ,МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ В ЛИЦЕ В ЛИЦЕ ГОВОРИ КАТО ОЩИПАНА ГОСПОЖА,БЯХ И ВЯРВАХ НА ГЕРБ,НО ВСИЧКО СЕ ПЕВРЪЩА ВЪВ ФАБРИКА ЗА ПАРИ-ПАРЛАМЕНТ,МИНИСТЕРСТВА И ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ,ПРИ *** СТОИШ,ЧОПЛИШ СИ НОСА,КЛАТИШ КРАКА ЗА ВСИЧКО ТОВА,АКО СИ И ДОНОСНИК ПОЛУЧАВАШ ПРЕМИИ И ЗАПЛАТА,ЖАЛКО ЗА МОЖЕШИ МЛАДИ ХОРА БГ ЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДИ,ОТЧАЯНИЕТО ВОДИ ДО ПАГУБНИ ДЕИСТВИЯ В ХОРАТА.
142
2
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 10 години
за какво им плащат изобщо на герберистите? не стига, че бойкотират парламента и предизвикват безредици, ами им плащат? това е много глупаво и несправдливо.
141
1
 
12
 
! Отговори
1 преди 10 години
Просто не мога да повярвам, че има толкова много хора, които гласуват за партиите, които са в парламента в момента. Не мога и да проумея, как може да се толерира това, че някой не работи, а ние всички плащаме, за това, че той не работи!!!! Аз, когато не ходя на работа никой не ми плаща, а когато не ходя просто защото нещо не ми харесва, или не е моето, тогава просто ме уволняват!!! Но, като гледам, какви са масовите настроения, май нещо на мен не ми е наред.
140
1
 
16
 
! Отговори
Ззз преди 10 години
И нови избори да има ГЕРБ пак ще духат супата
139
2
 
17
 
! Отговори
Зззз преди 10 години
Тези от ГЕРБ за никакъв *** не стават само се чудят какви ла*на да забъркат