ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион

Депутати обаче роптаят, че изнемогват без заплатите си
Обновена: 11 юли 2013 08:38 | 11 юли 2013 08:37,
246
ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион
Банките на ГЕРБ в НС са трайно празни. Снимка: Булфото

1 292 421 лв. влизат на месец в касата на ГЕРБ, независимо че депутатите им не стъпват в парламента.

Макар че не се вясват в НС, депутатите на Бойко Борисов вземат около 700 лв. на месец, толкова им остават, след като парламентът удържи за неизвинените им отсъствия 2/3 от основната депутатска заплата, която в момента е 2196 лв, съобщава "24 часа".

Отделно парламентарната група на ГЕРБ всеки месец прибира и 140 544 лв. държавни пари. На толкова възлизат т.нар. 2/3 над заплатите - или 1464 лв., които се полагат на всеки от 96-имата народни избраници за представителни разходи и сътрудници. Те обаче не се прибират лично от народните представители, а влизат в касата на групата.

Допълнително там на месец постъпват и 1 081 605 лв. - толкова е държавната субсидия за ГЕРБ.

Тя се изплаща на тримесечие, но се дава именно защото партията е парламентарно представена и от нея се очаква да работи като такава.

Това изчислява "24 часа", като събра парите от държавната субсидия, депутатските заплати и необлагаемите 2/3 за групата.

Въпреки големите постъпления в партийната каса повечето депутати от ГЕРБ са оставени да преживяват само със 700-те лева от заплатата.

Много от тях вече роптаели, че не могат да си покриват разходите, затова от централата отпуснали нещо като втора заплата от държавната субсидия за онези, които работят по закони и становища, пише изданието.

На останалите им е наредено да си останат в провинцията и да не правят излишни разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sergei 6to predizvika protesti fevruari sega da vidi KAK se inati na6 boiko bravo boiko ne se predsvai na tozi smotanqk sergei
97
0
 
27
 
! Отговори
художника преди 10 години
...повечето депутати от ГЕРБ са оставени да "преживяват" само със 700-те лева от заплатата.---------------------------------------------------Браво, така се възпитава съпричастност към народеца, който преживява със средства далеч под заветните 700лв.
96
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Bravo na boiko da vidat sergei KAK svali boiko prez fevruari be6e Li mu dobre na boiko
95
5
 
22
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Няма по нагли от ТЯХ! Трябва да им се спира субсидията като не ходят на работа. Те ги няма и по избирателните райони. Гледат от къде да приберат някой лев било от обектче или нещо друго. Срамота , а глупавите да стачкуват. Хора съвземете се бе!!!Стачкувайте срещу тези които продължават да не ходят на работа , а не срещу тези които искат да работят.
94
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо държавата всеки месец да плаща на ГЕРБ по 1300000лв. за това че нямат и един работен ден. По добре да даде тези пари на пенсионерите, които изнемогват. спокойно могат да зарадват 13000 пенсионера, които са с най-ниските пенсии като им дадът едни допълнителни 100лв. върху пенсията.
93
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде ти такова нещо другаде по света? Хем не работиш, хем ти плащат по милион и триста хиляди на месец. Такъв комунизъм и през комунизма нямаше.
92
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЩЕ ИМ СЕКНЕ МНОГО СКОРО!
91
1
 
37
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Брей, със 700 лв. едвам преживявали? В провинцията хората РАБОТЯТ по 8-10 часа за 500 лв. Как преживяват, някой пита ли ги ?
90
27
 
11
 
! Отговори
ИвО преди 10 години
Февруари месец Гея също каза че няма да стъпва в парламента и не влезе. Тогава защо нямаше подобен вой. ББ се оказа мъж на място и подаде оставка много бързо, заради което може би не помните този факт. Второ за какво да влизат Герб в този парламент - никой не се вслушва в тях изобщо а само го унижават. Трето този парламент се ползва с под 15% доверие от народа, т.е е нелегитимен и е само въпрос на време да се смени. Колкото по-скоро, толкова по-добре.
89
7
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 119Аз пък като данъкоплатец категорично отказвам да спонсорирам ГЕРБ и техните протести с пари от джоба ми. Затова моята фирма няма да изплати никакви данъци тази година. Да ходят да си ги прибират от тяхната субсидия.
88
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те се гевезят а простия народ плаща.Щом не работят за какво им са пари.Да ги дадат на бедни и соц. домове но не и на роми.Но кой да контролира както винаги няма закони за нищо.Партийните каси пращят от пари а хората страдат от недоимък.
87
0
 
24
 
! Отговори
Петрова преди 10 години
До христова Ейййй г-жо тук става въпрос за цяла една партия,а не за един човек. Я кажете защо тези дето не ходят в парламента, като бяха на власт не промениха законите и не накараха Доган да присъства?
86
3
 
24
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Продължавам от коментар 116.... Чат пат за разнообразие свалки или секс с някоя колежка или колега,вършене на частна работа докато се водиш на Държавна такава.... и на никой не му дреме ,разбира се.... защото 80-90 процента ей такива като ГЕРБ-ерчетата и всички останали *** в НС плюс служителчетата във ведомствената им "Държавна Администрация" са "НАШИ ХОРА","РОДНИНИ" или най малко - ЛЮБОВНИК или ЛЮБОВНИЦА на някой "висш кадър" ;) !!! И вие искате да има ОПРАВИЯ? Ха ха ха.... Няма как :( !
85
13
 
5
 
! Отговори
предложение преди 10 години
еми, време е да се прекрати тази практика, предлагам да се разпусне парламента незабавно, ама не за отпуск......
84
0
 
36
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Големите пари в България се взимат без да работиш.
83
8
 
23
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До Анонимен 115Ами каквото посяли това и пожънали !
82
10
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ТЕЗИ ОТ ГЕРБ ПОВЕЧЕ ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ,КАТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА,А САМО ПОСТРЕКАВАТ ХОРАТА КЪМ ПРОТЕСТИ.ТОВА ОТ ГЕРБ СА ПЪЛНИ ***,ЗАТОВА ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА.
81
6
 
31
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 10 години
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПЛАЩА МИЛИОНИ НА БАТ БОЙКО!ЗА ТОВА БОЙЧО Е МИЛИАРДЕР ЗАЩОТО ИМА КОЙ ДА ПЛАЩА;;;;)))))
80
1
 
16
 
! Отговори
Буревестников преди 10 години
Нищо ново под слънцето на Абсурдистан! Мен лично НЕ ме учудва.... Ако има учудени,те сигурно НЕ са живяли тук в последните 23 години "демокрация" ! ;) ГЕРБ-ерите са чисто и просто като 70-80 процента от служителите в така наречената "Държавна Администрация" - взимат си солидните заплатки и "Държавни субсидийки" за вършене на....... НИЩО! ;) А това НИЩО включва - Бъркане в носа,лакиране на нокти и клюкарстване седнал зад Държавното бюро,пиене на уиски и ядене на кюфтаци в работно време.... ;)
79
4
 
26
 
! Отговори
От владетелите преди 10 години
Джеймс Пардю:Правителството на ГЕРБ се грижеше повече за удържане на властта и за публичния си образ, отколкото за ефективно управление на страната. Бях в България точно преди последните избори и бях смаян от размера на политическото сплашване и от контрола над медиите, упражняван от правителството на Борисов, категоричен е Пардю.Правителството на Борисов се провали по всички тези аспекти аргументира се Пардю.