ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион

Депутати обаче роптаят, че изнемогват без заплатите си
Обновена: 11 юли 2013 08:38 | 11 юли 2013 08:37,
246
ГЕРБ не ходи в НС, но пък месечно прибира милион
Банките на ГЕРБ в НС са трайно празни. Снимка: Булфото

1 292 421 лв. влизат на месец в касата на ГЕРБ, независимо че депутатите им не стъпват в парламента.

Макар че не се вясват в НС, депутатите на Бойко Борисов вземат около 700 лв. на месец, толкова им остават, след като парламентът удържи за неизвинените им отсъствия 2/3 от основната депутатска заплата, която в момента е 2196 лв, съобщава "24 часа".

Отделно парламентарната група на ГЕРБ всеки месец прибира и 140 544 лв. държавни пари. На толкова възлизат т.нар. 2/3 над заплатите - или 1464 лв., които се полагат на всеки от 96-имата народни избраници за представителни разходи и сътрудници. Те обаче не се прибират лично от народните представители, а влизат в касата на групата.

Допълнително там на месец постъпват и 1 081 605 лв. - толкова е държавната субсидия за ГЕРБ.

Тя се изплаща на тримесечие, но се дава именно защото партията е парламентарно представена и от нея се очаква да работи като такава.

Това изчислява "24 часа", като събра парите от държавната субсидия, депутатските заплати и необлагаемите 2/3 за групата.

Въпреки големите постъпления в партийната каса повечето депутати от ГЕРБ са оставени да преживяват само със 700-те лева от заплатата.

Много от тях вече роптаели, че не могат да си покриват разходите, затова от централата отпуснали нещо като втора заплата от държавната субсидия за онези, които работят по закони и становища, пише изданието.

На останалите им е наредено да си останат в провинцията и да не правят излишни разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 10 години
До беденПарите ги взимат, щото си направиха 4 години законите за да ограбват народа. Народът беден пък им вярва ли вярва...............до следващите избори.
177
0
 
4
 
! Отговори
Христо преди 10 години
И тия 700 лв са им много! Значи аз ако не отивам на работа няма да получа и една стотинка. Освен това ще бъда и уволнен. С какво тия са по-добри от мен?
176
1
 
8
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Заплатки лапкат, а на работа не ходят! Мене кой ще ме търпи 1 месец да не ходя и да ми плащат! Ми лято е...почиват си хората!
175
0
 
13
 
! Отговори
mirelka_dim преди 10 години
Страхотно са нагли, смучат ни парите, нищо не вършат и даже си работят техните си неща! А обикновените хора живота си дават и грохват от работа, я доживееш пенсия, я не! Срам и позор!
174
2
 
20
 
! Отговори
вв преди 10 години
А нас в завода ни убиват за 400 лв. от работа ! Е то все някои трябва и да работи !
173
3
 
19
 
! Отговори
Дивака преди 10 години
Тези не се ли разпаднаха вече бе? Я се махайте от парламента, като не ходите на работа няма да ревете за нищо. Кой друг човек може да взема заплата, за да си стои в луксозната къща? Срам и позор е това ГЕРБ и най-вече Борисов и Цветанов
172
3
 
14
 
! Отговори
Иван Петров преди 10 години
Хвалят се, че са най-голямата парламентарна група, а ходят да пуцат бири и оркестъра да им свири? За такива хора ли ще гласувате на изборите, тези жалки муцуни ли ще оправят България? С подобни лентяи нищо хубаво не ни очаква, запомнете го!
171
3
 
13
 
! Отговори
реалист преди 10 години
ГЕРБ да не се крият, а да отиват на работа. Не стига, че се крият, ами обвиняват и протестиращите, че били платени и безработни, дет се чудят какво да правят. Как не ви е срам бе?!
170
4
 
17
 
! Отговори
1 преди 10 години
И аз искаааам да съм дупетат от ГЕРБ. Доган не ходеше, ама тия не ходят всички, а си взимат парички, е 800 лв, ама кой ти ги дава ей така за дето си седиш дома.
169
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко навремето критикуваше Доган, че не ходи на работа и искаше отнемането на депутатските му права.Сега какво трябва да се прави с депутатите на ГЕРБ и каква е разликата между тях начало с Бойко ?
168
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДемократМалко нелогично е да говориш за демокрация при сегашното управление... Комунистите много сте се надъхали срещу един човек, който опита да наложи малко по-строг режим, така се прави когато хората се държат като изтървани, някой трябва да ги вкара в правия път. Както се видя на последните избори, на хората им хареса управлението на Борисов, затова спечели и най-голям процент от избирателните гласове, друг е абсурдът защо не е в управлението, а онези престъпници, които са сега...
167
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХАХА МН СТЕ ИНТЕРЕСНИБСП,ДПС И ЛУДИЯ КАТО ХПДЯТ И ВЗЕМАТ ПЪЛНИ ПАРИ-КАКВО ТВОРЯТ САМО КРАДЕНЕ И БЕЗОБРАЗИЯ2МЛН СТРОИТЕЛЕН НАДЗОР ЗА БЕЛЕНЕ?2-3 МИЛАРДА ОТБРАНАТА ЩЕ СКЛЮЧИ ДОГОВОРИ ДЪЛГОСРОЧНИ,ЗА ДА ГИ ПЛАЩАТ И ВНУЦИТЕ НИПО-ДОБРЕ ДА ИМ ПЛАЩАМЕ И ДА НЕ РАБОТЯТ БСП,ДПС И АТАКАА НАЙ-ТОЧНО-ДА СИ ОТИВАТ,СВАЛЯНЕ
166
5
 
5
 
! Отговори
Сабудете !!!!! преди 10 години
24 часа е вестник на деля пеевски! ... ест. Че ще пишат против герб.... осъзнайте се!
165
3
 
12
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Бойко демокрацията е измислена от гърците преди 3 хиляди години и също така Чърчил е казал, че тя не е съвършена, но по добро светът не е измислил! От утре 12 юли влизайте в парламента защото ще продължават да ви падат процентите.Народа няма да ви прости метежа който организирахте срещу едно едва започнало да работи правителство.
164
1
 
13
 
! Отговори
Goofy_Dog преди 10 години
Немога да повярвам, че в правилника на НС няма заложено някакво дисциплинарно наказание за такива постъпки... Даже си мислех че трябва да е по подразбиране - когато някой не ходи на работа да е санкциониран.
163
1
 
17
 
! Отговори
без име преди 10 години
В кодекса на труда го пише " При направени две самоотлъчки от работа си уволнен дисциплинарно" - тези по- специални ли са и защо за тях не важи кодекса на труда?А?
162
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДА СЕ ИЗРЕЖАТ ГЛАВИТЕ НА ВСИЧКИ ОТ ГЕРБДА СЕ ИЗРЕЖАТ ГЛАВИТЕ НА ВСИЧКИ В ЗАДУНАЙКАТАКОИТО НЕ ИСКАТ ДА РОБУВАТ НА КРЕМЪЛСМЪРТ НА НЕКОМУНИСТИТЕ В ЦЯЛ СВЯТКПСС БКП--ВЕЧНА И НЕРУШИМА СЛУЖБАНЕКА ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕСЕРЕГЕЙ ДА ПОМОЛИ БОГАТИРА ЛИЛИПУТИНЗАЕДНО С ЯДРЕНИТЕ САМОВАРИ ДА НИ ИЗПРАТИИ ЯДРЕНИ БОМБИ ЗА ПО--БЪРЗО И СИГУРНО
161
4
 
8
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Правителството на ГЕРБ се грижеше повече за удържане на властта и за публичния си образ, отколкото за ефективно управление на страната. Бях в България точно преди последните избори и бях смаян от размера на политическото сплашване и от контрола над медиите, упражняван от правителството на Борисов, заяви бившият посланик на САЩ в България Джеймс Пардю. "Вашингтон признава всяко законно правителство на България."
160
2
 
11
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Правилникът на Народното събрание да се промени: при подобни организирани " акции", в които участват всички депутати от една партия, да не им се плащат никакви части от заплатата, а в касата на ГЕРБ да не влезе нито стотинка от бюджета на държавата.Казано по-точно в момента ГЕРБ извършва подривна дейност спрямо държавността и демокрацията в България и за подобна дейност не може да се харчи бюджетът на българския народ..
159
3
 
16
 
! Отговори
беден преди 10 години
управляващи- спрете парите на ГЕРБ, не може да не работиш и да получаваш пари!!!!!!!!!!!!!!Според кои закони те получават пари??????????????????????