Социолог: Вотът – неизбежен, но сега не му е времето

Юрий Асланов зове ГЕРБ да не притискат правителството
12 юли 2013 22:02,
59
Социолог: Вотът – неизбежен, но сега не му е времето
Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата, каза Юрий Асланов. Снимка: Булфото

Шефът агенция АФИС, социологът Юрий Асланов, твърди, че предсрочните избори са неизбежни, но въпросът е кога да се направят.

"При избори сега, както се иска от протестиращите, резултатът е предизвестен – в парламента ще влязат само три партии и едва ли това е, което те искат да постигнат", смята той.

Според него сега е напълно безсмислено да се проведе предсрочен вот, важното сега било парламентът и правителството да бъдат оставени да свършат няколко неотложни неща и промени в закони.

"Протестиращите, а и отсъстващата от парламента опозиция в лицето на ГЕРБ заявяват – направете тези и тези промени в Изборния кодекс и си отивайте!

Лидерите на ГЕРБ казват, че ще влязат в парламента само ако се обсъждат промените в Изборния кодекс. Добре, ами ако другите излязат – какво правим. Странно, че няма никакво доверие в парламента, а от него се изисква да направи промяната. Логиката се къса. Не смятам, че е редно парламентът да работи под натиск и да му се налагат решения от улицата.

Ако някой е на мнение, че улицата представлява мнението на мнозинството от народа, най-лесният начин да проверим дали това е така е като отидем на избори. Непризнаването на изборните резултати от страна на отделни групи граждани няма да ни отведе до никъде", твърди Юрий Асланов.

По думите му ролята на Волен Сидеров е силно преувеличена, както и опасността от неговата партия.

"Много по-опасно е партия като "Атака" да е извън парламента. Нито Волен, нито "Атака" са фашисти, както ги наричат. Част от реториката на някои от лидерите им съдържа ксенофобски окраски, но в основата си тяхната платформа е социална и радикално лява. Посланията им се ползват с подкрепата на широк кръг от граждани", настоя Асланов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
15
 
31
 
! Отговори
watmark преди 10 години
Кой си ти бе та да казваш кога е времето на вота и кога не. Не разбираш ли че други налагат тайминга. *** комунист. България ще се оправи когато последният комунист предаде дяволу дух. Трябва ни 40 години ходене из пустинята за да забравим тези московски мекерета. Оставка и избори на есен.
32
9
 
26
 
! Отговори
6 преди 10 години
Болен и Юруш не са фашисти те са партия на най-големите *** в тази държава на които трябва да се забрани да гласуват.
31
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не видате ли че еврейската клика потъдържа БСП най вече заради евреина Станишев
30
4
 
21
 
! Отговори
гост преди 10 години
такива като агент виктор станаха милионери и сега ще си правят каквото искат с всички нас. който плаща той поръчва музиката
29
5
 
27
 
! Отговори
gost преди 10 години
тоз е доносник нa дс- официaлно.
28
2
 
7
 
! Отговори
REAL преди 10 години
До ставриИли по-точно казано,манипулатори!
27
8
 
27
 
! Отговори
Десен преди 10 години
Как пък поне една бивша лява мижитурка не остана без социологическа агенция - то не бяха Кънчовците, Кольовците, Аслановците... Имам чувството, че в момента единствената подкрепа за това корумпирано и безполезно правителство са само тези социо-*** и платени голфъро-философи! Въобще кой го пита Насранов какво мисли по случая и защо неговото мнение е меродавно??? Червени ***....
26
6
 
35
 
! Отговори
ставри преди 10 години
Какво ли ще правим,ако един ден осъмнем без социолози?Мъка,мъка.
25
4
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До НагоренПопокатепетълНе, Моисей ги е водил 50 г., за да намерят единственот място в близкия изток, където няма петрол...
24
18
 
6
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Асланов е прав. Няманачин този кабинет да издържи на натиска, който е все още вътрешен, но скоро ще стане и външен. България обаче е болна. В Библията пише, че Моисей извел евреите от Египет и ги влачил 40 години по пустините, докато им даде обетованата земя. Защо? За да умре и последният видял робство през живота си и всичко да започне начисто. когато умре и последният в България, видял комунизъм, тогава и ние ще се оправим. Затова ще изчакаме още 20-30 години. Оцелелите после ще живеят добре.
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Времето му е след педесе години. Може и след петстотин. Да му има човек часовника на тоя. И календара му.
22
12
 
27
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Завършил икономика в гр. София и социология в гр. Москва. Това изчерпва темата чии интереси защитава Юрий Асланов, странно защо нито едно от имената му не е българско...Логично е човек да си зададе и въпросът след като руските агенти защитават правителството, чии интереси защитава българското правителство, на българския народ или на руската олигархия и българските им слуги - комунистите муро-олигарси.Във всеки случай, не защитават интересите на българския народ! ОСТАВКА ВЕДНАГА!СМЪРТ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА МУТРООЛИГАРХИЯ!
21
23
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсолютно е точен.
20
9
 
31
 
! Отговори
Пенко преди 10 години
Асланов е прав, но пропусна да уточни дали след 45 години ще е вече нормално да има предсрочни избори или ще трябва да чакаме стотина.
19
17
 
29
 
! Отговори
Оставка-веднага! преди 10 години
Никакво шикалкавене и палиативни измъквания!Да се определи един ден и да излезем всички на протеста, блокирайки всички институции и да не се прибираме до хвърляне на оставката от политическите ХИЕНИ!Долу вредния кабинет Орешарски! *** ли е този човек, че не се разбира с думи! ***!
18
6
 
34
 
! Отговори
фък преди 10 години
Асланов бил брат на Посранов....РЕФЕРЕНДУМ ИЛИ ОСТАВКА!!! Нека се преброим!15 милиона са нищо в сравнение с 3 милиарда ( 15 000 000 vs 2 000 000 000).Разбирам ви че сте давали пари на *** - Ходете и си ги вземете обратно! Не можем да си позволим да чакаме да си ги върнете от нас. НЕ И ТОЗИ ПЪТ!
17
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледахте ли клипа от "контрапротеста"? webcafe.bg/id_104291846_Tajnotiya Гузна история.
16
26
 
16
 
! Отговори
alo преди 10 години
помня това име--Юрий Асланов--защото на едни избори / преди няколко години беше / само той позна резултата . И в тая статия е много обективен също.
15
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички червени - при Луканов!
14
4
 
14
 
! Отговори
666 преди 10 години
до деним58тя тяхната е ясна ами ние какво правим, или ще им стъпваме на главите или да се махаме и да ги оставим само *** , пенсии и *** , дето една буква не са написали на комп. да ги видим какво ще крадят и от кого... а и кого ще лъжат!