Протестите не стигат за 5 депутати, а какво остава за 120

Политиците искат диалог, обясни Юлий Павлов
Обновена: 15 юли 2013 12:17 | 15 юли 2013 12:16,
94
Протестите не стигат за 5 депутати, а какво остава за 120
Снимка: архив БТА

Протестът в София изразява интересите на избирателите от центъра на София, които искат нови избори колкото се може по-скоро, заяви директорът на Центъра за анализи и маркетинг Юлий Павлов пред "Фокус".

Доминират избиратели с десен профил, които са недоволни от изборните резултати. Колкото и да са масови протестите в София, те все пак са няколко десетки хиляди души, но тези, които протестират, със сигурност не стигат да бъдат избрани 4 или 5 депутати, а какво остава за 120, колкото има управляващото мнозинство”, допълни Павлов.

По негови думи другите протестите в страната са най-често срещу областните управители на ДПС и на тях се събират по няколко десетки души, а исканията са неприкрито етнически.

Според Павлов парадоксът е, че по-голямата част от протестиращите в столицата не са гласували на последните избори, а една голяма част няма да гласуват и на следващите избори.

По негови думи има опити за диалог с протестиращите от страна на политиците, включително и от страна на управляващите.

„Проблемът е, че от страна на протестиращите няма желание за диалог, те нямат конкретни искания за неща, които трябва да бъдат свършени. Тук е мястото да отбележим, че има много неща, които трябва да бъдат свършени в спешен порядък от кабинета и той започна с някои от тях, но има да върши още доста”, каза още Юлий Павлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
10
 
5
 
! Отговори
Масло преди 10 години
Много точна статия ! Крайно време е протестиращите да се огледат и да разберат, че опозицията винаги ще е недоволна и да осъзнаят, че са малцинство. Правителството управлява с 1 500 000 гласа. Кое дава право на протестиращите да си преписват, че са " Народ". И също не си мислете , че на протеста се събират повече 0т 7-8 хил. Кулминации през почивните дни до 11хил.До протестиращите - жалки сте вече !
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен (61)Имаш право. Не ходят на работа и получават заплати
76
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като се прибавят към протестиращите още един милион гербери и един милион хронично мразещи комунистите хора, цифрата става внушителна...
75
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-голяма тъпотия не бях чел от миналата седмица, насам... Много повече хора (от тези, които протестират) не харесват това фалшиво "Правителство", но просто са обезверени и не вярват, че нещо ще се промени... Други просто се надяват софиянци да са достатъчно упорити и да завършат с успех тази благородна мисия...
74
6
 
6
 
! Отговори
STEALTH преди 10 години
Аз лично по-голям протест от 1 млн. души не съм виждал в България и това беше легендарния митинг на СДС в зората на "прехода". Може и да са били и по-малко (най-вероятно по данни на МВР около 4500-5000 души). Жан Виденов го свалиха и по-малко хора (за справка: burgas-podlupa/wp-content/uploads/2013/01/10_qnuari_obsada_ns.jpg). Средностатистически революциите се правят от 3-4% от населението, което означава максимум 300000 души. Така че на фона на 20000 всеки ден, краят ви не е далеч!
73
4
 
5
 
! Отговори
роки преди 10 години
До Jerry Споко като подухат още малко и ще минат на дядовия кавал я какви бузи опъват
72
8
 
6
 
! Отговори
интернет лумпен преди 10 години
нагъл долен ляв
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 67 Не плашете с кръв, драги форумци ! В една гражданска война, най-много ще пострадат слабите и невинните а те са нашите и вашите семейства.
70
20
 
15
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
Единствената промяна, която искат "протестиращите" е да се намърдат във властта, за да крадат и те.
69
6
 
13
 
! Отговори
ето ви 2 преди 10 години
подпомагане на дребния и средния бизнес,защита на продуктите родно производство и строг митнически контрол на вносните такива,наказателно преследване за неизпълнение на бредизборни обещания в обявения от партията или там камората срок...и още много и много належащи промени,безмислено е да изброявам повече, изпълнете поне едно от тезип.с За малко да забравя най важното-Оставка
68
4
 
18
 
! Отговори
ето ви преди 10 години
Нямало било конкретика в исканията ли,ами ето ви малко-Искаме контрол над монополите,не на назначенията от типа батко и братко,чичко и вуйчо,кака и бате,тъста и зетя и такива на фигури от сенчестия бизнес,както и свързаните с него по какъвто и да било начин,ЕРП-тата,ок,подписани железни договори,до тук добре,в такъв случай още договори с други такива от цял свят и право на гражданите да избират кой да ги снабдява с ел. енергия,изборен кодекс със задължително гласуване и изискване за образование в най кратки срокове,наказателно преследване на професията "самотна майка с двайсетина чавета",подпо
67
7
 
20
 
! Отговори
Социопат преди 10 години
"Колкото и да са масови протестите в София, те все пак са няколко десетки хиляди души, но тези, които протестират, със сигурност не стигат да бъдат избрани 4 или 5 депутати, а какво остава за 120, колкото има управляващото мнозинство, допълни Павлов."Много интересно е да чуеш тези думи от СОЦИОЛОГ, имайки предвид, че точно СОЦИОЛОЗИТЕ правят НАЦИОНАЛНИ СОЦИОЛОГИЧЕСКИ ПРОУЧВАНИЯ И АНКЕТИ на базата на не повече от 1000-2000 човека. А че на протестите са представени ВСИЧКИ социални групи се видя
66
6
 
23
 
! Отговори
681 преди 10 години
До трангеловАбе Социологче умно,Ти 6 милиона ли искаш да излязът бе.Тогава ще кажете че българите не искали да ходят на работа ,а да протестират и такива хора не трябва да се взимат на сериозно.Аз съм от провинцията и напълно подкрепям тези протести,който са най-продължителните В България и със сигорност показват че нещо не е както трябва.
65
7
 
24
 
! Отговори
vse edno преди 10 години
г-н Павлов, Вие или сте били последните три месеца на почивка до Хонолулу или се правите на треснат с лопата!! Какво искат политиците ВЪОБЩЕ не ни интересува. А що се отнася до диалог, за да има придвижване напред, това се прави с хора, на които поне мааалко имаш доверие. Не и с ***!!
64
5
 
19
 
! Отговори
Chao преди 10 години
Tozi pat shte si hodite, drugari, OKONCHATELNO!Kolkoto i da se pravite, che ne shvashtate.
63
5
 
27
 
! Отговори
Мери 21 преди 10 години
Погубиха половината българи,а другата половина прокудиха и въпреки това се опитват да вменят на народа,че някакви си там софиянци от центъра не ги искали-безбожи и нечувана наглост.И зазберете,в България никога не е имало сини,червени,жълти и т.н. Всички са от едно котило, пребоядисват се според ситуацията.Властта няма да *** дадат без кръв.Прекалено дълго са крали и яли на наш гръб.
62
4
 
5
 
! Отговори
протестиращ преди 10 години
До anonimenАбе ***,пиши на български!
61
24
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
всички да си ходят по местата и домовете и работите да не се занимават с глупости!
60
17
 
29
 
! Отговори
- преди 10 години
Както каза вчера Васко Кръпката:Българина трябва най-после да избере между Москвич или Фолксваген?Аз съм за Фолксвагена!Да изринем всички Москвичи!!!Оставка
59
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Омръзна ми от номера. И вчера и оня ден не ми дадоха коз на протеста, защото бил свършил. Без коз никой няма да дойде. Разберете го.