Изслушват кандидатите за шеф на ДАНС

Поканен е да присъства и президентът Плевнелиев
Обновена: 16 юли 2013 07:58 | 16 юли 2013 07:38, Петя Славова
12
Изслушват кандидатите за шеф на ДАНС
Снимка: Булфото

Кандидатите за председател на ДАНС Недялко Недялков и Владимир Писанчев ще бъдат изслушани днес от парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, съобщи БТА.

Изслушването ще се състои от 15.30 часа в зала "Изток" на Народното събрание

На заседанието са поканени да присъстват президента Росен Плевнелиев, председателя на Върховния касационен съд, главния прокурор и замeстник-министъра на вътрешните работи. Очаква се да там да бъдат още шефа на парламента, председателите на парламентарно представените групи и на комисиите по вътрешната сигурност и по отбраната.

Владимир Писанчев в момента е временно изпълняващ длъжността председател на Държавната агенция Национална сигурност. Той пое ръководството на ДАНС след като Народното събрание отегли решението си поста да бъде поет от Делян Пеевски.

Именно неговото назначаване провокира общественото недоволство и хората излязоха за първи път на протест пред МС.

 


12
Още от
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
Ще уволнят ли служителите които дадоха достъп до квалиф информ на делян пеевски ПРЕДИ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ГО ГЛАСУВА ЗА ШЕФ НА ДАНС ?
8
0
 
1
 
! Отговори
55 преди 4 години
До Анонимен

Кризата е политическа ако не си забелязал!Пише се КУПУВАЧ.....
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите, политически а не народни. Много приличат на тези от зимата на 1997-ма, лозунгите им са същите, поведението им също. Половината от тези, които се смятат за непредставени в Парламента, не са гласували на 12-ти май. Защо не си избрахте представителите заради които сега скачате. Много осезателно в тези протести личи почерка на И. Костов и хитростта на куповача на медии и журналисти, Б. Борисов, които сега да им служат. Като бтв Тицин, Николаев,Цолова и т.н.
6
4
 
1
 
! Отговори
55 преди 4 години
КЪСНО Е ЛИБЕ ЗА КИТКА!!!! Тая комисия чия е и какъв е смисъла и като е еднопартийна.......Предложените са от една партия,комисията е от същата партия,всички изслушващи са от същата партия и поканен Плевнялиев за зрител-СМЕШНИЦИ......
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЯУУУ!
4
3
 
5
 
! Отговори
Иди Амин преди 4 години
Къде са протестиращите, да предложат някой млад поет ?
3
13
 
0
 
! Отговори
Пако преди 4 години
До Салахадин

Мълчи ве, смешен!
2
7
 
11
 
! Отговори
Салахадин преди 4 години
Пеевски защо още е депутат?Защо се нарушават законите от тези,които трябва да ги създават?Защо няма образувано дело?*** защо вече не е в затвора,при престъпление,което се наблюдава от хиляди зрители дори ежедневно?Има ли съд в тази държава?
1
5
 
5
 
! Отговори
Йойо преди 4 години
Аз предлагам Пеевски,хаха смешници.