Атакуват ме, видя Плевнелиев

Моят глас няма да бъде заглушен, категоричен бе президентът
Обновена: 20 юли 2013 13:17 | 20 юли 2013 13:00,
295
Атакуват ме, видя Плевнелиев
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: Булфото

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че очаква нови атаки срещу себе си.

"Кампанията е факт, много добре се знае кой стои зад нея, усилията са синхронизирани и народът го вижда", коментира пред журналисти държавният глава.

Според него тази кампания има две основни цели, които се преследват - първата е той да бъде делегитимиран и неговата репутация да бъде принизена, а втората, която повече го притеснява, е докато се организира тази атака, да се отклони вниманието на обществеността и медиите от други важни процеси, които текат в държавата.

"Нека да бъда много ясен - независимо къде ще бъде моят рейтинг, кой и как ще го мери, моят глас няма да бъде заглушен", категоричен бе Плевнелиев.

Още по темата

"Забележете, че докато се говори за офшорки, аз нямам нищо против този дебат, но една офшорка е на път да сложи парите, властта си и да сложи ръка на милиардите на българските пенсионери, каза президентът, визирайки въпроса с продажбата на пенсионния фонд "Доверие".

Това е истинският дебат и апелирам към политическите партии в парламента да излязат ясно и да кажат, не да се прехвърля топката, да се каже подкрепят ли една сделка, при която милион и триста хиляди българи и милиарди техни пенсионни спестявания ще отидат в една офшорка с неясни капитали", посочи президентът.

Според Росен Плевнелиев сега се случва същото, за което някога опозицията е заклеймила вътрешния министър – четене на СРС-та от парламентарната трибуна.

"Като президент стоя зад доказателства и зад факти, които са плод на действията на компетентни институции, които си слагат подписите. Ще подкрепя всяко едно действие за разкриване на истината", отговори президентът на въпрос за скандалното тефтерче на Филип Златанов.

"Междувременно се чудя – какво сме научили от близкото минало, когато един министър на вътрешните работи, г-н Цветан Цветанов, разказваше СРС-та от хода на досъдебното производство от трибуната на Народното събрание? Не е ли същото това, което днес се случва? Каква е промяната, към която вървим? Днес, пак в хода на досъдебното производство, се тълкуват веществени доказателства", коментира той.

Росен Плевнелиев подчерта, че по тази причина ще се въздържи от политическите оценки.

"Вярвам, че част от ниското доверие на гражданите към политическия елит на държавата е в това, че ние не си учим уроците, не се променяме", настоя президентът.

По думите му сега се отваря "златен шанс" за диалог между партиите и в следващите дни има всички шансове ГЕРБ да се върне в Народното събрание.

"За да се случи това управляващите трябва да вкарат промените в Изборния кодекс в дневния ред на парламента", аргументира се той.

Росен Плевнелиев бе категоричен, че няма никакви причини това да не се случи и парламентът да заработи нормално, опозицията да си бъде на мястото, а управляващите да работят.

Президентът настоя, че няма да коментира избора на новия председател на ДАНС Владимир Писанчев, но призова да му се даде шанс.

"Леко смущаващо е, че неправителствените организации не можаха да задават въпроси на дебата за новия председател на ДАНС. Друго смущаващо е, че алтернативната кандидатура за председател на ДАНС сега ще бъде зам.- председател", каза все пак той.

Според държавния глава мегаструктурите в системата за сигурност винаги са произвеждали скандали.

"ДАНС И ГДБОП в момента също са една мегаструктура, ще видим какво ще направят", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
0
 
0
 
! Отговори
Daniela.1 преди 10 години
Този президент не разбра ли, че никой не го иска!Никой нормален не иска ГЕРБ и олигарсите около тази партия!Никой не разбра протестиращите, но всички разбраха какво искат от ГЕРБ нови избори, за да се заличат следите от кражбите, хаос, паника положението на хората да стане още по-зле!Подаването на оставка на ГЕРБ беше планирано, протестите сега отново са планирани, всяко изявление на Плевнелиев, колко бил загрижен е планирано!Не разбрахте ли, че е време да си заминете никой не иска мутри и олигарси!
211
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 10 години
До Journey,малко ме съмнява да не е бил комунист,но комсомолски секретар беше 100%,съм сигурен,а за ''честния''му бизнес откъде знаеш,да не си спал с него,защото в Германия,много българи работили във фирмата му друго казват.
210
6
 
3
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До банкеръИ да има къща на плажа, какво от това бе, питащия?Че, всеки втори, средноголям бизнесмен има къща на морето.Да не говорим за Плевнелиев, чийто бизнес не беше малък, преди да стане министър и Президент.Стига с тези евтини обвинения!Един Президент има, който не е комунист и мафиот в тази държава и ще го разпънете на кръст!Кажете кой стои зад офшорката, която ще къпи Доверие.Това искаме да знаем.Кажете, ***!
209
9
 
7
 
! Отговори
мишо преди 10 години
Не разбирам тази данадания за ошфорките.Ако е имал , това е било по време на крадливата тройноа коалиция.Те всички си изнасяха парите по този начин.Дори Слави Трифонов - родолюбеца "все още си държи парите в ошфорки.Румен Овчаров - най- богатия член на БСП покрай енергетиката , също си държи парите в чужбина. Ако се проверят величията от БСП - ще видите , че всички до един го правят. Те могот- другите-не! Нека се проверят всички членове на Изп. бюро на БСП и тогава говорете1 И аз да имах пари и
208
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Офшорков, чак сега ли разбра. Атакуват те от момента в който ББ те сложи на този полог. Ти си лесно атакуем.
207
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вълк в овча кожа. Страшен фалш.
206
4
 
10
 
! Отговори
регистрирах се преди 10 години
Странна фигурка е Плевнелиев - *** и половина, постоянен кандидат за "Господари на ефира", а как хубаво си гледа интересите. Бравос!
205
12
 
9
 
! Отговори
миро преди 10 години
Президента остана единственият , който има право да критикува така наречените управляващи и злобата си казва думата.Защо не попитате Станишев и брат му Георги имат ли участие в ошфорки. Насокоро беше публикувано , че Георги Станишев / брат на СС/ притискал " удавилия" се митрополит Кирил ,за заменки. Искал да замени хубавите църковни земи на Златни пясъци , за нещо си. Защо не коментирате товаи ошфорките на всички министри ? Имат ли , нямат ли?така , ще бъде справедливо ! Ами доган и Местан- те
204
6
 
15
 
! Отговори
банкеръ преди 10 години
Гн Президент преди да говорите за реитинги и др. глупости отговорете на ЛУДИЯТ Сидеров имате ли къща на плажа,имате ли сметки в офшорки,откъде са ви парите за имотите в чужбина,зависим ли сте от Цветанов.За Борисов няма да ви питам тои няма толкова акъл да ви прави зависим.За да мълчите сигурно има защо инак Сидеров отдавна да е гушнал букета.Поне така се изчиства имидж от службите по света,но маи сте преминал границите и службите и те си траят.
203
4
 
7
 
! Отговори
e преди 10 години
Rosene,kogato nyamash sobstveno mnenie i pogled varhu neshtata,to,togava savetnicite ti po politicheski vaprosi shte ti obarkvat oshte poveche glavata. Kogato barkash " chetirite posokii",may ,che e vapros na idolopoklonichestvo s silnoi podchertanno "politichesko ego"
202
6
 
19
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
Не Ви атакуват г-н президент просто искат да узнаят истината за Вас, нищо повече.Явно обаче това Ви притеснява и решавате да отвърнете на желанието за справедливост с атака.Народеца ни е справедлив и усеща когато нещата намирисват.Бъдете сигурни, че ако не Ви бъде прекратен мандата предсрочно, то тогава Вие въобще няма да бъдете избран втори мандат.Показахте се като слабоволеви, политически зависим и на всичкото отгоре и неморален човек.Сбогом г-н президент.
201
5
 
19
 
! Отговори
Колев преди 10 години
От както този юнак стана президент, чувството ми за срам не ме е напускало!
200
6
 
17
 
! Отговори
eee преди 10 години
Росене, от кога и ти оплешивя, от кога и ти стана тиква...Ми да те питам сламен президенте, тези дето те атакуват, те ли ти направиха офшорки на тове име? Те ли ти сложиха думи в устата, че нямаш офшорни фирми?Да продължавам ли с въпросите?Да спрем до тук.И ти като тиквата си склонен да обвиняваш другите, за това че са ти изкарали кирливите ризи, А че такива имаш е ясно.И не се сърди на другите за собствениоте си престъпления
199
6
 
20
 
! Отговори
DDD 67 преди 10 години
Уважаеми Другарю Офшорко Плевнелиев! Отговорно заявявам, че вие НЕ СТЕ моят президент! Горд съм от факта, че НЕ гласувах за вас! Вие превърнахте президентската институция в посмешище!
198
19
 
6
 
! Отговори
НЕ САМО преди 10 години
ПЛЕВЛЕНЛИВ Е ПЪРВИЯ ПРЕЗИДЕНТ КОЙТО КАЗВА ПРАВО В ОЧИТЕ НА ХОРАТА НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ НАПАДКИТЕ,ЖАЛКО ,ЧЕ СЕ ЗАГЛУШАВАТ МНОГО ВАЖНИ НЕЩА,ДОКАТО БОЙКО БЕШЕ,СЕР-ГЕЙ ПЛЮЕШЕ ВСЕКИ ЧАС,НА ЛЯВО НА ДЯСНО,СЕГА Е В МИША ДУПКА КЪДЕ Е,ЗА ДА ЗАЩИТИТИ ХОРАТА ИЛИ СЕ РАДВА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ,КАТО НЕ ДАВА И ЗНАК ЧЕ СЕ СТРЯКА НА ВИКОВЕТЕ НА НАРОДА,А УЖ РАБОТИ ПРАВИТЕЛСТВО НА БАШ НА ОЛИГАРСИ,ДОГАНЦИ И БОЛЕН,ЖАЛКО ЗА НАРОДА НЕ Е ЧУТ ОТ ДЕБОЛОВРАТИТЕ.
197
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хайде кажете ми в коя нормална европейска държава ще докажат, че президентът крие данъци в офшорни фирми, и той на мига няма да си подаде оставката - сиреч да се откаже от политическа кариера? В Германия ли къде??? После ми говорете социалисти,атакисти, дпсисти - ми той Плевнелиев си е от комунистическо семейство и потекло,сам той е бил председател, пфу!
196
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
цялата власт вече 23 години е в ръцете на комунистите,техните наследници и мекерета
195
6
 
32
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Мишлето - Роско-офшорката,Цвърка ли цвърка... Значи са го настъпили по опашлето... Докато гущера-варан (ГЕРБ) си откъсна една от опашките (И.Ф.), ще следва опашката Ц.Ц., после Б.Б...., то едно мишле не може...Роско-офшорката трябва да знае...- Когато четеш СРС за обикновен лекар, това е престъпление- Когато поднасяш писменни факти за най-грандиозното престъпление в българската политика, след убийствата на 09.Х.1944г., това е Прозрачност!- В противен случай ще е политическо преследване
194
6
 
33
 
! Отговори
Перо преди 10 години
Ами атакуват те, защото си атакуем, господин президент. Затова те избра и Боко, да те има на къс повод. *** си бил да приемаш - не напразно ти удряха чембери в нощта на изборите. Като си знаеш миналото на ирландска пастирка. Сега ще има да излизат неприятни информации, пък ти ще се ожалваш - кой ми *** в гащите.
193
34
 
14
 
! Отговори
irikandji преди 10 години
След като мафията от бсп, дпс и атака узурпира властта чрез преврат и изборни манипулации, сега е ред да се разправи и с неудобния президент. Най-хубавото на последните няколко месеца е, че всички видяха истинското лице и цели на тези хора. Дните им са преброени, време е да скъсаме веднъж за винаги с комунизма. Подкрепям г-н Плевнелиев и се гордея, че имаме такъв президент.