Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар

Общото им имотно състояние се изчислява на 10 млн. лева
26 юли 2013 07:09,
142
Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар
Снимка: МВР

Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.

В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев.

Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България.

В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.

Изгодната сделка в близост до морето в с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.

"Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът пред "168 часа". Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна.

Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е купил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив.

Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.

Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
10
 
45
 
! Отговори
md преди 10 години
mashala
98
8
 
52
 
! Отговори
koko преди 10 години
ДО НАГЛИТЕСАМОСЕЗИРАЙТЕ СЕ !
97
8
 
63
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 10 години
СДЕЛКИТЕ ЗА 26 И 40ЛВ.,НЕЩ0 ПОНАМИРИСВАТ.40/255=0.118СТ./КВ.М.ТОЗИ Е ЖИВ ФАКИР.
96
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До $$$$$$$ -имате право подържам
95
8
 
62
 
! Отговори
тиквата преди 10 години
и ние си търсим парите от нашите джобове ,ами на къде са и то е една капчица от това което са откраднали тия за който пишат без останалите , да дойде в Рогачево ,за 26лв неможе да купи 1км ,са съжаление че нямаме съд ,до сега всички политици който минаха в НС трябваше да са в Белене
94
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До $$$$$$$КРАЙНО ВРЕМЕ Е
93
35
 
42
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Май нещо завиждате а? Да си ги харчат със здраве !
92
9
 
59
 
! Отговори
Стефана преди 10 години
Горкият бизнесмен,вложил за аптеката цели 607лв. Да беше купувал само имоти
91
8
 
56
 
! Отговори
не е истина преди 10 години
Не може да са само 8 милионерите. Или може би в статията имат предвид само депозитите... А тоя с къщата за 40 лева направо се е прецакал - истинските майстори купуват имоти без пари в брой
90
11
 
58
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
Бе той и Волен беше беден като църковна мишка ама сега откакто влезе в политиката стана милионер! Пък исега някои говорят че да мине това правителство са му платили яко милиончета ! И сега как няма да е бесен на СКАТ и протестирашите като искат да му вземат кокала!
89
9
 
49
 
! Отговори
Рейса преди 10 години
От де тия милиони бе...
88
9
 
56
 
! Отговори
alf2 преди 10 години
СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА! Да си ходят тези кърлежи - кръвопийци!
87
9
 
64
 
! Отговори
Joro преди 10 години
От родните ни депутати единствено можем да се поучим как се ***, краде и лъже.Ашколсун.
86
8
 
72
 
! Отговори
aphrodite27 преди 10 години
"Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест който е ухапан веднаж от нея умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт срам и позор, но е така." Aтанас Буров
85
8
 
62
 
! Отговори
Zdr преди 10 години
Делян Пеевски го няма в класацията ?!? ...а дааа, той е сигурно беден. Не успяха да му дадат ДАНС, па да намерят нещичко друго да му дадат - югозападна, северозападна България или я направо цялата южна...
84
9
 
71
 
! Отговори
УТИ преди 10 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕЗНАЕЛИ ЗА КАКВО ПРОТЕСТИРАТ
83
9
 
58
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
СС е най-богатия украинец в БГ, притежава повече от 2 милиарда USD!
82
9
 
78
 
! Отговори
бул преди 10 години
В ДПС ври от престъпници. Последният който му свалиха имунитета за данъчни измами от 20 млн. лв е Петър Ангелов,който е единствения депутат от ДПС от София. Колко ли пари е имал и посочил в данъчната си декларация този депутат???????????? Колко ли пари е получил Местан от тези депутати влезли в Парламента за да крадат и узаконят откраднатото!!!!!
81
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I az si stroia "kastichka" za 26 leva :) ot kasmetcheta za kafeta.. s 10 kafeta ste si ia postroia - za 27.5 leva
80
10
 
70
 
! Отговори
P преди 10 години
България окончателно падна под турско робство! За ужас на паметта на Левски, на Ботев, на Бенковски, на Каравелов, на Волов сами си дадохме *ките за сюнет. Даже не са ни били. И сме толкова жалки като народ, че няма накъде. Някога в най-тихите български общини са слагали по един онбашия. Нещо като турско заптие, ама малко по-главно, което да гледа какви ги върши раята. От вчера Сергей Станишев чрез марионетката си Пламен Орешарски ни сложи отново Онбаши! За заместник министър! Министър на посл