Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар

Общото им имотно състояние се изчислява на 10 млн. лева
26 юли 2013 07:09,
142
Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар
Снимка: МВР

Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.

В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев.

Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България.

В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.

Изгодната сделка в близост до морето в с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.

"Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът пред "168 часа". Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна.

Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е купил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив.

Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.

Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
63
 
! Отговори
Mister X преди 10 години
До Реалист2013Те са НЕдосегаеми! Всички пари се движат от подставени лица!Проблема е че засега и те са НЕдосегаеми!
38
8
 
62
 
! Отговори
Въпрос? преди 10 години
Ако един депутат има състояние от 999 хил лева, това означава ли, че не е милионер?
37
20
 
47
 
! Отговори
обeктивен преди 10 години
А Боко що си е скрил имотите?
36
9
 
61
 
! Отговори
един преди 10 години
Много интерсно.Всички мили народни избранници се редуват да обясняват как не може да се подобри състоянието на народа за толкова кратко време всичко ства но мнооого бавно, а може ли някой от тях да ми каже как само при тях става всичко много бързо.Ставаш депутат и след една две год най много си уреждаш родата до девто коляно и вечни благинки .А господа депутати нека някой от вас да излезе и да каже .Тия еврофондове май не слизат по надолу от вашата софра
35
11
 
57
 
! Отговори
МУХАХАХААХАХА преди 10 години
Депутата от ГЕРБ - Семир Абу Мелих!Ами че, то имената Ахмет Доган и Лютви Местан звучат много по-традиционно за държава от ЕС!
34
9
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е нека да каже някой че социализма е бил лош.
33
8
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нотариусите са най големия проблем в правосъдието,това са хората които узаконяват далаверите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
32
8
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Измамници печелят от стари, болни или хора, изпаднали в крайна нужда, като дерат по няколко кожи от гърбовете им!Мошениците дават на заем дребни суми, а в края на годината искат майка си и баща си!Скандалното е, че точно в нашата родна България - жалкото подобие на държава, в която никой не търси отговорност на кредитните милионери, хора, изпаднали в крайна нужда, са заставяни да плащат не особено големи кредити с огромна лихва - между 96 и 115 % на година.Като по правило, първоначално отпуснатата сума не е голяма - най-често около 1000 лв.Само за около година обаче дължими
31
9
 
49
 
! Отговори
~I~ преди 10 години
Съществото В.С. го няма в списъка, щото парите от политическа проституция не се декларират. А интересно паричките на СтаМИШКО и съпругата му къде са?!
30
32
 
57
 
! Отговори
даси преди 10 години
А къде е списъкът на млиардерите? Там със сигурност щеше да е Тиквата.
29
8
 
58
 
! Отговори
Mister X преди 10 години
Почти всички във властта са с пари придобити чрез дарения.Разковничето в цялата работа са субсидиите
28
8
 
72
 
! Отговори
Реалист2013 преди 10 години
Вече не влагат и усилие да си прикриват далаверите.... Защо ли?!Явно се мислят за НЕдосегаеми!
27
9
 
43
 
! Отговори
ГЕРБ преди 10 години
ДО 17 НЕ,НЕ Е МИЛИОНЕР, А МИЛИАРДЕР
26
9
 
49
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Затова можоритарни избори .Не всеки престъпник да се скрива зад партийна листа и имунитет.Построил си къщичка РЗП 174 кв.м. ? ами то добра къщурка сигурно е с две стаички и до Албена.Горките ни депутати.Има и други,които се занимават със земеделие,но ги принуждавате да продават продукцията си на безценица,а и за тях цените на имотите не са като вашите.Та за имотите-КОГА НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ ИМА ЗАКОН ЗА НЕДВИЖИМИТЕ ИМОТИ.ЧЕ ТО МИНАХА 23 Г.И ТОЗИ БРАНШ НЯМА ЗАКОН ЗА ДЕЙНОСТТА СИ?
25
8
 
60
 
! Отговори
Реалист2013 преди 10 години
Къща на морето за 26 лв за 7 години........Божеее, толкова се НЕкадърни, че и една имотна декларация не могат да фалшифицират направят като хората!И онази Фидосова.... нотариус толкова години , измамница, но уж кадърна.... и тя се изложи със онзи заем и погасяването му от нищото...... НЕкадърни, малаумни, безочливи и нагли.....Просто нямам думи!!!!
24
8
 
39
 
! Отговори
Mister X преди 10 години
До питанеОтговор:Партийни!
23
8
 
61
 
! Отговори
Solution преди 10 години
Аама то в квартал Столипиново неможеш да си купиш такава дори и незаконна лафка бреееееее.
22
11
 
47
 
! Отговори
питане преди 10 години
А какви са парите на вечно оправдаващата се телевизиите Фидосова,когато и задават "мъчни"въпроси че това е "несъстоятелно".За нея несъстоятелно е да я питат за дипломата и,за парите от Титан,за тефтерчето на Златанов,за имотните сделки,за закона за нотариусите,за натиска и върху Танов...Та какви и са парите на едромащабната дама с велики апетити
21
8
 
58
 
! Отговори
един преди 10 години
В с.Рогачево няма такива цени 26 лв .Беше малко селце ,а сега наполовина на Кранево.Защо не си взе в Каменар при неговите избиратели там щеше да му излезе по евтино.
20
9
 
39
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
zabraviha za stanishev.kolko pari pribral yoi