Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар

Общото им имотно състояние се изчислява на 10 млн. лева
26 юли 2013 07:09,
142
Депутатите милионери – осмина, най-богат е ДПС-ар
Снимка: МВР

Осмина депутати от различни политически сили в 42-рото Народно събрание са милионери. Общото им имотно състояние се изчислява на над 10 млн. лева, удостоверяват декларациите, които народните избраници са представили пред Сметната палата.

В топкласацията на най-богатите парламентаристи влизат трима депутати от Коалиция за България - Георги Мърков, Мартин Захариев и Петър Курумбашев, четирима от ГЕРБ - Вежди Рашидов, Иван Портних, бивш депутат, избран за кмет на Варна, Семир Абу Мелих и Светлин Танчев, един от ДПС - Веселин Пенев.

Последният всъщност е най-заможният народен представител с депозит от 3 219 506 лв. В декларацията на Пенев освен милионите фигурират още 27 имота, разпръснати в цяла България.

В богатството на народния избраник от Търговище влизат закупени от него и съпругата му Радосвета Пенева лозя, ниви, ливади.

Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години.

Изгодната сделка в близост до морето в с. Рогачево, община Балчик, е описана на трета позиция в документа - къщата с двор е 620 кв. м, от които 174 кв. м, представляват разгъната застроена площ. В колона 10 - цена на придобиване, е записано 26 лева.

"Построил съм си къщичката през ония години за посочената в декларацията цена", обяснява депутатът пред "168 часа". Селото се намира на 5 км от елитния морски курорт Албена. И на 40 километра от Варна.

Серията от добри сделки, реализирани от Пенев, продължава и в Пловдив. От декларацията му е видно, че за 40 лева е купил част от жилищна сграда в Пловдив с разгъната застроена площ 255 кв. м. Срещу 607 лева семейството придобива и агроаптека в Пловдив.

Придобитите земеделски терени на Пенев са основно в Южна България в районите на Пазарджик, Пловдив и Садово.

Предприемчивият депутат е агробизнесмен и затова и в подадената от него имотна декларация Пенев съвестно е изброил и други имоти, земеделски земи - ниви, ливади, трайни насаждения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
8
 
32
 
! Отговори
xaxa преди 10 години
Къде е Пеевски? Толкова по въпроса за смисъла на тези декларации.
118
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
много са крадците -*** в тази държава.от всички цветове.живеят в охолство за сметка на разбития и ограбен живот на много българи!изхода е само един-трибунал.приканват го доброволно да върне заграбеното.като откаже -куршум. и то да бъде закупен задължително от близките му -както е в Китай.иначе ще им робуваме до второ Пришествие!
117
8
 
42
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Къде е прокуратурата, да види как се придобиват имоти за по 26 лв/40 лв. То вярно, че все умни хора са се събрали да ни управляват, ама чак пък толкова умни и предприемчиви от къде ги намерихме.
116
8
 
38
 
! Отговори
balgarin преди 10 години
това е декларирано , а онези които не са декларирали , интересно е колко е платил данък върху тия 26 лева , лощото е че такива си правят подигравка с държавата с такива декларации за 26 лева , а държавата се прави на невидяла и не разбрала , значи ако има има държавата да му прибира 1000 лева , тогава може спокойно да прибере 3,4 имота при тия декларации.
115
9
 
42
 
! Отговори
BatMan4o преди 10 години
Да не забравяме и: Илия Баташки, Моника "Станишева", Георги Гергов,Делян Пеевски. Много постен този списък. ХаХаХа Свърши ми мастилото на клавиатурата.
114
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко е милиардер отдавна, не от миналата година!!!
113
16
 
37
 
! Отговори
Кирилов преди 10 години
Забравили сте ББ,който от миналото лято е милиардер.
112
11
 
40
 
! Отговори
тъпа работа преди 10 години
сега са 8, догодина 28, а следващата 50, ако няма нови избори. хубаво ще ни окраде комунистическата и турската партия
111
9
 
40
 
! Отговори
Павел преди 10 години
А Курумбашев си движи проектите по Черноморието с Тома Белев! Я вижте какво се случва в момента! Подписаха за определан територия обаче там където се строи не се споменава, нали? Поморийското езеро, какво стана с него?
110
8
 
54
 
! Отговори
Фактор преди 10 години
"Според имотната декларация срещу 26 лева семейството на Веселин Пенев е придобило къща до морето. Покупката не е придобита веднага, а в продължение на седем години." - е сигурно я е взел да изплащане. То 26 лева не се вадят ей така.
109
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kogato plasta danak imot normalnia balgarin ima dana4na ocenka na imota za opredelenoto miasto ne te pitat za kolko si go pridobil nali,ami taka triabva da e i s tezi kradci kakvi sa tezi ceni na imoti alo kade jiveem ili zakona e napraven pak za tiah
108
8
 
46
 
! Отговори
Датата преди 10 години
Извинете за Пеевски не пише? Да не изгоря момчето за нищо? Всички казват че бил голям собсвеник, медиен магнат или нещо си....
107
8
 
50
 
! Отговори
Яница преди 10 години
Този Курумбашев как така от един обикновен ку-ку-вец стана милионер? Тези парички навсякъде ли ги дават или май трябва да си правиш далаверките. Ама той добре се облажи със "зеления" ток.
106
9
 
49
 
! Отговори
сали преди 10 години
Пропуснали са Румен Овчаров. Той е главният грабител в енергетиката.От енергетиката години наред се крадеше в огромни количества и безнаказано. Да неговорим за комисионните ,които взеха от ЧЕЗ и EVN.
105
8
 
57
 
! Отговори
сашо преди 10 години
Като се говори за милионери ,а може би и милиардери , да не се пропуска Гергов- прадседател на БСП в Пловдив- окръг. Собственикът на мина Ораново, плащал на миньорите то 400.500лв , а синът му имал по 100000лв джобни.Този човек от коя партия мислите ,че е? Миньорите работили при невъзможни условия , без никакво обезопасяване , но отрочето му си има 100 бона джобни.това не е феодализъм , това е робовладелчески строй и робовладелците са в правителството и основно в БСП.
104
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От днес ще искам смъртно наказание за такива крадци но Цацаров пак ще каже че народа не разбира от пправосъдие... ТОЙ БИЛ НАЙ ВЕЛИК А ТЕЗИ ДЕТО ИСКАТ ТРЕВА ДА ПАСАТ...-
103
8
 
65
 
! Отговори
KGP преди 10 години
Курумбашев е един истински пазарен комунист - от порнос айтове, което му беше първоначалния бизнес , да стигнеш до водещ депутат в БГ парламента ... е момчето се вижда че мисли в цифри, за предпочитане с много нули
102
25
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a ne6to za Boiko Borisow, a zabrawih , 4e stawa duma samo za milioneri, a ne za miliarderi- molq da me izvinite!!!
101
9
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичките са един дол дренки - милионери. Те не могат да разберат народа, затова не искат и да си ходят от НС
100
8
 
76
 
! Отговори
без име преди 10 години
какво се чудим - те докато крадяха и вършееха в онези "хубави" години,ние се правехме на патриоти и скандирахме "СДС"!