10 хиляди лели пот по лотове 2, 3 и 4 на "Тракия"

Кабинетът видя 650 км жп трасета, високоскоростни до края на 2020 г.
Обновена: 29 юли 2013 14:31 | 29 юли 2013 12:12,
68
10 хиляди лели пот по лотове 2, 3 и 4 на "Тракия"
Вече втора седмица си имаме магистрала. Снимка: Булфото

"Едно истинско историческо събитие". Така строителната министърка Даниела Терзиева описа откриването на магистрала "Тракия".

"Последните три отсечки са съобразени с най-високите стандарти за опазване на животинските видове, а настилката и използваните материали също не поставят съмнение за качеството на магистралата", отбеляза тя.

Още по темата

По нейните сметки в процеса на изграждане на последните три лота – 2,3 и 4, са участвали над 10 хил. души, 500 строителни машини и 660 тира. За изграждането им пък са били отделени 400 млн. лева по ОП "Транспорт".

"Натрупаният опит ще ни помогне да се справим с бъдещите предизвикателства на автомагистрали "Струма" и "Хемус", категорична бе Терзиева по време на откриването на конференция "Научени уроци от изграждането на АМ "Тракия".

На свой ред зам.-министърът на транспорта Петър Киров обяви, че през следващия програмен период -  2014-2020 г.  приоритет при изграждането на автомагистрали с европейски средства ще бъде Лот 3 от магистрала "Струма" (при Кресненското дефиле) и довършването на "Хемус".

А по повод автомагистрала "Черно море", която трябва да завърши изграждането на т.нар магистрален пръстен, стана ясно, че ще се търсят други форми на финансиране. Киров обаче отказа да уточни какви точно.

Общо 650 километра завършени високосоростни железопътни трасета трябва да има до края на 2020 година. Направленията, по които ще се изграждат отсечките със скорости от 160 км/ч, ще са турската, гръцката и сръбската граница, каза още Киров.

По думите му изграждането на железопътните трасета заедно с интермодалните терминали (точки, на които се "срещат" няколко вида транспорт) ще доведе до намаляване натоварването на и без друго затруднената пътна инфраструктура.

"Железопътният транспорт е екологичен и нужен. Той трябва да поеме значителен обем товари, които в момента се превозват през останалите видове транспорт", категоричен бе Петър Киров.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Ямбол преди 10 години
Един участвал в завършването на лот 4 Ямбол-Карнобат вчера ми каза, че има да взема още 2 заплати, но мисли, че това надали ще стане
48
0
 
4
 
! Отговори
Дядо преди 10 години
БЕЗСРАМНИЦА НАТРУПАЛА ОПИТ, НА КАКВО? СИГУРНО НА СВИ*КИ. ЗАСЛУГАТА Е НА Б О Р И С О В.
47
0
 
3
 
! Отговори
Darwin преди 10 години
Чета заглавието отне ми 5 мин да разбера за какво иде реч. Лили-чичовци-стринки.
46
1
 
6
 
! Отговори
МД преди 10 години
До 123А простият български народ продължава да ги избира, продължава, продължава. И всеки пък си мисля, че ще е различно!
45
1
 
0
 
! Отговори
typipros1 преди 10 години
До донКъде греши 123
44
8
 
2
 
! Отговори
дон преди 10 години
до 123ако те барна ще ти скъсам ......... такива *** като теб аман.колко ти плащат да пишеше такива глупости
43
0
 
5
 
! Отговори
ЕЛИ преди 10 години
ПОЧТИ КАТО ХЕОПСОВАТА ПИРАМИДА
42
5
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
И какво значение има колко тира, кирки и лопати са участвали?Утре като започнат ремонтите ще се разбере, че голяма част от парите са опапани и не са положени в строежа на магистралата като материали и качество.
41
2
 
5
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
И какво значение има колко тира, кирки и лопати са участвали?Утре като започнат ремонтите ще се разбере, че голяма част от парите са опапани и не са положени в строежа на магистралата като материали и качество.
40
1
 
3
 
! Отговори
НекъвСИ преди 10 години
До АРЕСТ, СЪД И ЗАТВОРНищо не искам да помня! Другата седмица ще си прехвърча като пич през магистралата, пък кой лял пот въобще не ми дреме. Нали искат работа, ето им работа. Да не мрънкат!
39
9
 
3
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Браво, това се казва признателност към хората, градящи магистралите. А не като дрОгаря Боко Тиквата, дето като някой комунистически вожд все се пъчеше: "Аз строя магистрали!" и не даваше никой от министрите, дето режеха ленти заедно, да резне преди него :)))
38
14
 
6
 
! Отговори
СиДянков преди 10 години
ТОВА Е ДОЛНА ЛЪЖА !!!САМО И ЕДИНСТВЕНО БОЙКО БОРИСОВ Е СТРОИЛ МАГИСТРАЛИТЕ !!!ТОЙ САМ КАРАШЕ КАМИОНИТЕ, ВАЛЯЦИТЕ И Т.Н. ТОЙ НАПРАВИ И МАРКИРОВКАТА НА МАГИСТРАЛАТА !!!!И ПРИЧИНАТА ЗА ЛИПСА НА ТОАЛЕТНИ Е, ЧЕ ТОЙ ОБИЧА ДА ПИКАЕ КЛЕКНАЛ В ХРАСТИТЕ !
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали уж не асфалта не беше за ядене? Сега *** бързат да се хвалят с магистралите, а до преди няколко месеца друга песен пееха.
36
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко не е строил само магистрали! Той е основал българската държава през 681г.заедно с Лили Иванова!
35
0
 
4
 
! Отговори
Pimp C преди 10 години
До 2020 я камилата я камиларя,отначало искрено се дразних на демагогията и лицемерието и късата памет,после искрено се възмущавах сега искрено се смея!
34
7
 
34
 
! Отговори
123 преди 10 години
БСП ...а резултата е : 1. ЛУКАНОВ - ПЪЛЕН ФАЛИТ ( Гладната зима )2. БЕРОВ създаване на ВИС 2 , СИК , МУЛТИГРУП (С бой и заплахи убиват зараждащия се бизнес в България) 3. ВИДЕНОВ - ПЪЛЕН ФАЛИТ (откраднаха на хората спестяванията , Кредитните милионери , Финансови пирамиди , заплати по 5-6 долара) 4. СТАНИШЕВ -(Ограбване на Еврофондовете и спирането им ! Най-мащабният грабеж АЕЦ "Белене" )5. ОРЕШАРСКИ-(Финансовият министър , при който спряха Еврофондовете става Министър претседател !!
33
0
 
8
 
! Отговори
steeefan преди 10 години
До joroЗа тунела под Шипка също нито дума.
32
4
 
36
 
! Отговори
к5110 преди 10 години
АМ Тракия е толкова красива!Жив да си ни Боико!Само в теб ни е надеждата.
31
5
 
29
 
! Отговори
к5110 преди 10 години
БСП ли почна да яде асфалт? Ще се окаже, че не е имало по добро управление от това на Бойко! Нагли,безсрамни ***!През крив макатон ще гледате европари!Срам сте за България!
30
3
 
4
 
! Отговори
Нещастен комуняга преди 10 години
До АРЕСТ, СЪД И ЗАТВОРМи яж си киселото мляко и хляба тогава, що пиеш марково уиски и американска кока кола тогава!