Двойни глоби за джигитите на пътя

Броим най-малко стотачка за гаф със скоростта
29 юли 2013 08:39,
33
Двойни глоби за джигитите на пътя
Катаджиите отстъпват път на камерите. Снимка: Булфото

Двойни глоби ще отнасят джигитите на пътя. Промяната в Закона за движение по пътищата се прави във връзка с тенденцията пътищата да се наблюдават само с камери - стационарни и мобилни.

Така всеки, който превиши скоростта с 20 км в час, ще плаща не 50, а 100 лева.

Ако колата лети в града с 50 км/ч над позволеното, наказанието ще е 300 лева плюс петдесетачка за всеки 5 км/ч отгоре, пише "Стандарт".

С идеята, че само камери ще дебнат нарушителите, се предвижда при хващане с над 50 км/ч да не се отнема книжка.

С новите предложения от КАТ искат електронният фиш да не бъде разписван задължително от полицай.

В момента десетки съдилища в страната отменят наказанията с електронни фишове, тъй като те не са подписани ръчно от катаджия. Според КАТ обаче е достатъчно доказателство това, че актът е издаден с посочен адрес, час и място на нарушението.

Според тях съдиите се възползват от вратичката в закона и така отменят иначе безспорни пътни нарушения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
12
 
! Отговори
Granatomet преди 10 години
На това му се вика :озаконяване на рекет
27
3
 
16
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 10 години
Ха ха комунистическата безмозъчна *** отново мислят с гръбначния си мозък. Както навремето искаха полицията да е с тях сега пак правят същото. Не може да има такива диспропорции в доходи и глоби в едно общество съчетано с огромна безнаказана корупция и подобни мерки да проработят. Още повече замазват очите на хората с високите глоби за сметка на отнемането на книжката за определен срок и махане на точките. Кой е облагодетелстван баровците с крадените пари и ченгетата . Т.е. закона си е за тях.
26
13
 
9
 
! Отговори
Beta преди 10 години
Какво ревете бе фукари комплексирани. Писна ми да ви гледам как карате като зверове. Очовечете се малко бе озлобена *** такава. Писна ми да ви гледам нафуканите, опулени физиономии. Докога ще карате като побъркани. Ако зависеше от мен 5 пъти шях да увелича глобата. Пари искате, а ред няма. Така нема да стане. Айде отивайте да си пиете биричката и не се мешете в държавните дела. И спрете да давате подкупи и рушвети.
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 27 Да ти кажа в Швейцария има глоби за превишена скорост където ти взимат 2000 франка и в гърция са доста солени глобите , за да има ефект и да се пълни хазната така трябва да е като взимаш 300 лв ще спазваш ограничението другите където взимат повече ако искат ще карат по бързо и ще си плащат после....
24
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз искам да попитам къде в света има глоба за превишена скорост в размер на една месечна заплата?
23
0
 
2
 
! Отговори
Burg преди 10 години
Един приятел ми даде електронно заявление за обжалване на ел.фиш.Само си попълваш данните и си готов.Добре е като има вратичка, но да не прекаляваме все пак.
22
2
 
35
 
! Отговори
......... преди 10 години
Как ще наричате хората Джигити бе *** с ***. Всеки може да бъде засечен с 20км/ч превишение особено в нашите абсурдни ограничения на места. Писнало ми е да гледам еднопосочни 2 или 3 лентови пътища с ограничение 40 или 50!!! Като има спирка да правят надлези и това е.
21
2
 
29
 
! Отговори
123 преди 10 години
Всичко се вдига х2, само доходите от 20 години не мърдат. Изравняваме всякакви стандарти само доходите стоят НЕ изравнени! Нека първо да премахнат тенденциозните ограничения на скоростта където на прави дълги по 5км трябва да караш с 40 и от София до Видин спазвайки ограниченията се стига за 15 4аса... Нека да оправят дупките по пътищата и тогава да вдигат глобите. Всички тези мерки са само и единствено с цел да се зимат повече пари от хората които и без това ги нямат.
20
3
 
9
 
! Отговори
Slava преди 10 години
По принцип идеята да се разкарат полицаите и да има камери, коите не могат да взимат пари на ръка не е лоша. По-този начин има някакъв вариант да се накарат главорезите на пътя да се съобразяват. Но да не се отнема книжка за превишена скорост с 50 и повече километри е грешка. В България този номер не става. И дайте да си го кажем- не са само мутрите, които карат като ***. Хиляди други *** се перчат и правят на велики на пътя, а тях голямата глоба ще ги удари солидно.
19
2
 
5
 
! Отговори
Полисмен преди 10 години
Леле,пак че си напълнем джопчето.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бързото каране извън населено място никъде по цивилизования свят не е забранено. То просто е платено.
17
0
 
18
 
! Отговори
ФАС преди 10 години
Рекорда до Бургас бил 2 часа ,това чух по БТВ-2 но не разбрах депутат ли го е поставил?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Petko 7или си платен драскач или *** тва кой каква работа върши в кат няма нищо общо с това какво се случва на пътя.Българския манталитет е виновен за катастрофите!
15
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми с над 50 км/ч в белите държави нарушителя влиза в затвора. А тук дори и книжката не се отнема. С над 50 км/ч глобата трябва да е няколко хиляди евро! А не смешните 300 лева.
14
2
 
34
 
! Отговори
Шофер преди 10 години
До nooneБогатия ще си плати стотачката и ще си кара отново. Ще берат ядове само бедните хора заради абсурдните знаци. Кое не ти е ясно?
13
3
 
15
 
! Отговори
храстмен преди 10 години
Ей сега вече ще захлебим.
12
1
 
20
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
С новите промени единственото ,което се постига е ,че мутрите ще си карат още по безнаказано!!Ако и наистина идеята е да изченат прасетата от храстите, не ми се мисли що пияници ще има още!!А м-у селските пътища направо се отказвам да коментирам!!!
11
5
 
36
 
! Отговори
цър цър преди 10 години
аре ве, ЩЕ МИ ВЗЕМАТ 1/4 от заплатата, така ли... щото след завоя изскача знак - а след знака КАТ. Половината от знаците на извън градските пътища са абсолютно не актоални. Аре първо да се актоализират пък после да се глобяваме, щото май пак правим нещата на обратно
10
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно, българинът докато не му бръкнеш в джоба правила не спазва
9
0
 
2
 
! Отговори
cenet преди 10 години
До Самоами малко спорно е, защото винаги могат да доведат някои платен доброволец и да каже аз карах