Морни депутати - чакайте ги по морето от 5 до 31 август

"Никога не съм ваканцувал", отсече ДПС-ар в НС
Обновена: 31 юли 2013 17:26 | 31 юли 2013 15:21, Камелия Цветанова
101
Морни депутати - чакайте ги по морето от 5 до 31 август
Снимка: БТА

Четири седмици лятна ваканция си гласуваха депутатите. Според правилника на НС те трябва да почиват от 1 до 31 август, но народните представители си насрочиха заседания за 1 и 2 август.

Първоначално предложението на БСП и ДПС беше народните представители да излязат във ваканция от 7до 31 август, но при разглеждането на решението днес в парламента червеният Атанас Мерджанов предложи тя да е от 5 август, защото по правилник в понеделник и вторник няма заседания.

От ГЕРБ пък поискаха ваканцията, ако изобщо има такава, да е след като се приемат промените в Изборния кодекс, и да продължи до края на август.

В крайна сметка беше прието предложението на Мерджанов и от понеделник депутатите няма да са на работа. Решението за това обаче не мина без скандали и спорове.

Депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева се ядоса, че се гласува прекъсване на обсъждането на актуализацията на бюджета и се започва с обсъждане на ваканцията. Според нея това означава, че актуализацията се отлага за утре.

Цветомир Михов, също от депутатите на Бойко Борисов, коментира, че явно управляващите толкова са се уморили, че не чуват какво им казват протестиращите пред парламента. „Това, което направихте с отлагането на бюджета, най- малкото е неморално”, каза той.

Четин Казак от ДПС обаче не остана длъжен на опозицията и отговори, че е „явно за всички, че депутатите, които не са идвали в НС от месец, са отвикнали да работят конструктивно”.„Първо се умориха и поискаха почивка, сега само питат кой какво предложил, кой какво разбрал или не, колеги, ако имате проблем с разбирането, починете си още малко и тогава ще продължим”, обърна се той към депутатите от ГЕРБ.

„Никога в живота си не съм ваканцувал, не съм ходил на море и планина. Никога не съм ходил на море поради религиозни съображения, защото има изключително нелицеприятни гледки на морето и дъщеря си никога не съм водил на море да се пече”. Това признание пък направи Хюсеин Хафъзов от ДПС. Той обаче добави, че не отрича правото на колегите си да почиват,  а той ще си работи и през ваканцията и ще посещава избирателния си район. „Аз имам нужда да чуя гласа на хората, които ме подкрепят и ми казват: Не подавай оставка”, мотивира се той.

След това изказване лидерът на ДПС Лютви Местан го посъветва от парламентарната трибуна да промени стила си. „Вие сте теолог, имате склонност към езотериката, но понякога, когато си служите със скрити внушения като ирония, препоръката ми е да снижите това ниво на комуникация до нивото на реципиента”, призова той.

Ахмед Башев от ДПС поиска да се чете не само правилника на НС, ами и Кодекса на труда. „Ако някой е почивал и има резервация в Евксиноград, аз идвам от кметската власт и съм работил по 12 часа на ден и имам нужда от почивка. Имам нужда се възстановя от тежката работа, защото освен че съм работил в общината, съм работил и в селското стопанство, за да изхранвам семейството си”, сподели бившият кмет на община Гърмен.

От ГЕРБ му отговориха, че парламентът си има правилник, който е закон и не се съобразява с Кодекса на труда, а и когато партията на Борисов взе властта, целия август Народното събрание заседаваше. Според Цецка Цачева страната е в извънредна ситуация и депутатите трябва да се съобразят с протестиращите. Заради това първо трябва да се приеме Изборният кодекс, а след това да се почива, смята тя.

„40 дни си почивахме и сега ще искаме да се работи през август, това ми мирише на искането за още 150 милиона лева сега за социални плащания, а 4 години не давахте”, упрекна я Местан.  

Червеният депутат Антон Кутев определи дебатите като „вакханалия на духа и емоцията”. „Сега това тук е срутване и окончателно унищожаване на малкото останало от рейтинга на парламента, всичко това не ни помага, недейте да свивате и последните остатъци достойнство, което ни е останало, мен ме е срам от това тук”, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно затова трябва да има ГРАЖДАНСКИ КОНТРОЛ върху ефектиВността на депутатската работа!От 23 години, насам, депутатите гласуват закони САМО И ЕДИНСТВЕНО за своя интерес и забогатяване! Изборния Кодекс и правилника на НС им гарантират, че могат да правят КАКВОТО ИМ СКИМНЕ, а исканията на избралите ги там, са само ФОРМАЛНОСТ, с която те НЕ се съобразяват!ПАРТИИТЕ СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОЛИГАРХИИЗатова, трябват спешни ПРОМЕНИ в Изб.Кодекс, за МАЖОРИТАРНА изб. система - личностен избор на нар.представ
83
1
 
2
 
! Отговори
ДО dimitar.nikolov. преди 10 години
Тоя депутат докато е правил дъщеря си сигурно е жумял здраво и е стискал очи колкото може повече, защото е имал много нелицеприятна гледка! ;))))))))
82
0
 
5
 
! Отговори
НЕКА ВАКАНЦУВА! преди 10 години
Днес един от"ерудитите", които ни управляват, сътвори нова дума в родния ми език (явно не и негов роден)! Горкият човек не бил ВАКАНЦУВАЛ (що ли е то)! Обаче има и още доста неща които не е направил: не е научил български на ниво първи-трети клас, не е научил да мълчи, за да не се излага, не е разбрал, че е ***, та чак вдлъбнат! МОООООЛЯ ТЕ, ПОКАЖИ НИ, НАУЧИ НИ ДА ВАКАНЦУВАМЕ, закъде сме ако не ни научиш!
81
2
 
6
 
! Отговори
гост5 преди 10 години
ДА СЕ ИЗДАВЯТ ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ДАНО.
80
10
 
3
 
! Отговори
are ba преди 10 години
Аре бе, а вие герберасти като ходихте на майната си и не влизахте 1 месец в НС, сега защо се месите къде не ви е работата, май ви свършиха паричките, дето ги давате на "протестиращите"!!!!
79
1
 
14
 
! Отговори
iАнонимен преди 10 години
Е няма такова ***, като българския депутат.....още не е почнал и вече в отпуска излиза......тия подстрекават хората към брутална саморазправа с анадолски отенък....мъка ми е за тях.....ОСТАВКА !
78
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НА ТОЗИ ' 'БЪЛГАРСКИ ''ДЕПУТАТ ТРУДНО МУ РАЗБИРАХ КАКВО ИСКА ДА МИ КАЖЕ.ВЯРВАМ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА ВСЕ ОЩЕ УМНИ,ЧЕСТНИ И МОРАЛНИ ХОРА ,КОЙТО ДА ЗАМЕСТЯТ ТЕЗИ НЕДАРОЗЕМЕНИЯ В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ.
77
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Алоооооу, червените ***, като почнеш нова работа, след колко месеца най-малко имаш право на отпуск? От какво се преуморихте? От клатене на краката ли или играете на "бегам бързо, живеем близо"?
76
2
 
12
 
! Отговори
Провинциалист преди 10 години
Нека си починат. То да мамиш, крадеш и инсцинираш спектакли е уморително :) Връщането им след месец обаче, ще влезе в историята. Ако си мислят, че ще минат по тъча и няма да ги "посрещнат" топло, жестоко се лъжат. Това ще е месец на организиране на конструктивни протести!Имаме 240 тумора в това НС.Решението е да се изрежат!
75
2
 
20
 
! Отговори
didi4i преди 10 години
КАК СЛЕД 2 МЕСЕЦА РАБОТА ПОЛУЧАВАТ 1 МЕСЕЦ ОТПУСК БРЕ,ПО ЗАКОН ЧАК СЛЕД 8-ЯТ МЕСЕЦ ИМАШ ПРАВО НА ОТПУСК .НЯМА ТАКАВА ДАРЖАВА И ТАКИВА СЕСЛКИ ТАРИКАТИ ОСТАВКАААААА И ПОСЛЕ ПО БЪРЗИТЕ КИТАЙСКИ ЗАКОНИ ЩЕ ГИ СЪДИМ,ТАМ 1-ВО РЕЖАТ И СТРЛЯТ И ПОСЛЕ ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ
74
2
 
25
 
! Отговори
Егон преди 10 години
Всички пред парламента в петък. Този път до край. Пуснем ли ги да си отидат ваканция отече работата. Още един месец пред празни сгради ще викаме, държавата ще продължи да върви надолу, а зимата иде.
73
0
 
8
 
! Отговори
Марио преди 10 години
до Република селянияНа бай "Тъпчо" и останалите които изброяваш не ставаш и вода да им носиш...Имаш психичен проблем!Вземи си направление и отивай на специалист!
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е НЕ СА ЛИ НАХАЛНИ!!!!!????!!!!
71
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усещате ли, че как блокираха протестите! Септември месец няма да има вече хора по площадите.
70
2
 
18
 
! Отговори
Ало превилигированит преди 10 години
За всеки работник трябва да е работил 8 месеца за да ползува годишен отпуск?Не и за антинародните избраници.
69
1
 
15
 
! Отговори
системата на овцете преди 10 години
...блажено си блее и гледа,как "слугите на народа" пред очите на овчедушния народ,сами гласуват закони,валидни само за тях и преуморени,след цели два месеца "дебати",отиват на заслужена почивка.За овцете,наречени "работници и служители" има друг закон,съгласно който,право на отпуск имат след не по-малко от 8 месеца от назначаването им.А после се чудим,кой нарушава законите - много просто,този,който ги създава.А главния прокурор,от квотата на същите,гледа разсеЯно и не вижда нищо.БЛЕЙТЕ СИ ОВЦЕ!
68
1
 
4
 
! Отговори
xxx преди 10 години
До vrvmtam sa oble4eni kato pingvini ot gore do dolu. taka se kapat. m/u drugoto jenata sedi na plaja i se poti kato por a majleto tur4e se kape i mu iztichat o4ite po chujdite jeni.
67
0
 
26
 
! Отговори
dimitar.nikolov.sf преди 10 години
"Никога не съм ходил на море поради религиозни съображения, защото има изключително нелицеприятни гледки на морето и дъщеря си никога не съм водил на море да се пече."Това ако не е доказателство какво ни чака през следващите години, ако не се осъзнаем кого вкарваме в парламента си...
66
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Протестиращите вместо да искат оставка да внесът искане всеки работещ гражданин да е депутат :):):). Така и ние работещите за да си плащаме сметките и едвам смогващи да си изхраним децата ще може да си позволим да топнем дупето в морето, че за нас почивките на море и планина са невиждан лукс от години.
65
0
 
17
 
! Отговори
ххххх преди 10 години
Ваканцувал :)))))