ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага

Бившите управляващи внасят искане за незабавно свикване на парламента
Обновена: 8 авг 2013 22:41 | 8 авг 2013 16:20,
238
ГЕРБ събраха подписите, искат да се върнат в НС веднага
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ПГ на ПП ГЕРБ внася утре в парламента искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, на което отново да бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет за 2013 г. и наложеното президентско вето, съобщиха от пресцентъра на партията.

Искането е подписано от 77 народни представители от ГЕРБ.

В мотивите към искането се посочва, че новото обсъждане на промените в бюджета трябва да се състои в най-кратки срокове, а не в края на месец август.

„Основание за това ни дават изказвания на премиера Орешарски, че ще е налице „забавяне с неблагоприятни последици за страната“, мотивират се бившите управляващи.

Те се позовават и на писмо до медиите от Министерството на финансите, което твърди, че забавяне на актуализирането на бюджета за 2013 г. ще доведе до неизпълнение на редица мерки, предвидени от правителството.

Министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов също заяви, че отлагането на влизането в сила на актуализацията ще доведе до невъзможност за изплащане на редица социални добавки към хората в неравностойно положение, припомнят още от ГЕРБ.

В искането си народните представители от ГЕРБ обявяват, че от една страна, изпълнителната власт твърди, че без промените в бюджета са налице непреодолими препятствия за хората и бизнеса, а от друга страна, парламентарното мнозинство, подкрепящо правителството, не бърза с актуализацията.

Парламентарната група на ГЕРБ остава на позицията си, че предложената актуализация е необоснована, непрозрачна и ненавременна.

Още по темата
За да не бъде заблуждавано българското общество, ГЕРБ внася искане за незабавно свикване на извънредно заседание на Народното събрание с единствена точка в дневния ред – обсъждане на върнатата от президента актуализация на Бюджет 2013, посочват от партията.

Вчера президентът Росен Плевнелиев наложи частично вето на Закона за държавния бюджет за 2013 година. Държавният глава обяви на специално свикана пресконференция, че връща за ново обсъждане в парламента текстове от редакцията на основния финансов закон, свързани с приходите, с разходите и с предвидения нов дълг.

Председателят на парламента Михаил Миков обяви ще свика извънредно заседание на Народното събрание на 30 август, петък, от 10.00 часа. Депутатите са в лятна ваканция от 5 до 31 август. Още вчера ГЕРБ поиска незабавно депутатите да прекъснат отпуската си.

Бившите управляващи се заканиха, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира извънредно заседание, като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
3
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
Помнете ми думата- както е тръгнало с тази стара пасмина ДПС-БСП след има няма и едно поколение те ще управляват един старчески дом вместо държава. Защото всичко младо ще се изнесе по чужбина... ще се множат само *** и ще се внасят емигранти от третия свят. Държава Тарамбукия ще управляват, от бели хора ще останат само умиращите пенсионери.
188
2
 
5
 
! Отговори
До червени драскачи преди 10 години
Може ли България да бъде смазана от БКП толкова години с избиването на толкова народ невинен, интелигенция, депутати, успели частници по онова време...да вкара държавата в криза с Жан Виденов, сетне Станишев... и накрая в комбина с ДПС да направят толкова борчове, дългове и заеми на държавата и тоя народ пак да ги подкрепя. Народа асфалт не ядял, ми кво яде бе ? *** такива, след БСП нито асфалт нито пари само заеми !!! *** народ слаба държава, клише ама 100% вярно за БЪлгария
187
1
 
5
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До 222Ма разбира се, с вас на бузлуджа с червените кебапчета? как ли пак не. Таман повярвах че се отървахме от червената *** и айде пак на ново те изплуваха с простотиите си. Бре хора, как може да ги търпите отново, толкова ли ви е акъла? 50 лева вдигнаха майчински и ура - забоготяхте ли? С пет лева ще ви намалят тока и ура, оправихте домакинството. Пфу, гнус ме е колко евтино се продавате.
186
7
 
0
 
! Отговори
222 преди 10 години
Злопаметна - ти ли плащаш данъци, отваряш раб. места и си ср. класа? Ясно ли ти е всичко това. Ходи се скрий, че си смешна. По- добре *** в гората на разходка
185
1
 
8
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До ПротестирамАз и другите около мен плащаме всички данъци, и от тях не желая да храня *** Станишев-Местан-Болен. От нашите пари им се плащат заплатите, така ще имам пълното право да им търся сметката. Шеф нямам, и не съм гербер. Почерпки не приемам от никой, освен от съпруга ми, по-скоро аз черпя, не мен. Средна класа - говори ли ти нещо? Или си като другарите - да няма богати, само бедни, щото се управляват по-лесно?
184
5
 
4
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
До ЗлопаметнаАми като си толкова умен що не те избраха хората ами остана на улицата да лаеш като бясно псе?
183
8
 
5
 
! Отговори
Протестирам преди 10 години
До ЗлопаметнаТи какво работиш .че толкова много данъци си платила ,че пък чак и за мене. Сигурно си чешеш кълките по цял ден пред компютъра или поднасяш кафенца на шефа и вечер излизаш да се поразкършиш по паветата за да ти се доспи .А ако някой те почерпи ще е добре дошло.Заблудени герберски куфалници. Боко ви проми тиквите ,а сега ви се моли да не го оставите ,че ще е зян ако го набутат в затвора. По-бързо се осъзнавайте и работете здраво за да има и за вас "умни и красиви" , глупави.
182
3
 
1
 
! Отговори
sever преди 10 години
smeshnici jalki ne psyvaite a linchyvaite tezi yrodi kradlivi borisov e znamenoseca
181
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tezi nenormalni cerveni kratuni kato obestavaha na horata zasto ne pomisliha ot kade ste vzemat pari sega ni kazvat ako ne vzemat naema drin drin kolko ste dades na horata edva 10 procenta a drugoto kakvo kajete kak ste go raxdeliti toy gospod znae kolko pari tryabva da dadst na psiho bolniya siderov az nay mee yad na naroda ot kolko godini ni cukat a nie pak se nagizihme dayba maykavi pensiyoneri i mangsli to umen covek ne bi gladuval za tyah
180
10
 
16
 
! Отговори
Най-голям лъжец преди 10 години
Цветелин Йовчев - най-голям лъжец в безумното правителство. Цветелин Йовчев - най-голям лъжец в безумното правителство. ХЦветелин Йовчев - най-голям лъжец в безумното правителство. От кога ченгетата започнаха да разбират от бюджет?!? Хайде слагайте минуси, това няма да промени нещата. Гледат те в очите и те лъжат.
179
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нали щяха да спрат корупцията по митниците и да увеличат по тоя начин приходите с 1 милиард лева ? Нали това каза Орешарски : - Герб крадат и правят контрабанда, аз ще я спра и ще има 1 милиард повече за заплати ??????Или се отказахте да спирате контрабандата, та даже сте я увеличили ,щом и още пари недостигат ?
178
2
 
18
 
! Отговори
веселин а. преди 10 години
народа ли е толкова *** или ни вземат за пълни ***.изведнъж се оказа че цялата ни държава зависи от тоя милиардАедин умник от дпс адемов просто си призна. ще ги вкарат във фискалния резерв и после ще си ги харчат както намерят за добре.Тук възниква и друк въпрос на неблагонадеждни банките заеми не дават или лихвите са астрономически.жална ни майка като започнем да ги връщаме.кой *** взема кредит по време на криза и раздава на калпак на мързеливците които не искат да работят.
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен (185)То тогава никой не трябва да влезе в НС от сега избраните дупетати
176
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да не са карали Плевнята да връща закона! Сега може да почакат до септември.
175
7
 
12
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До безпартиен199а ние, дето не искаме да бягаме, ко да правим? Ще им прлащаме на другарите ваканцуването, мамка им алчна.........
174
13
 
17
 
! Отговори
безпартиен преди 10 години
Фактите са си факти-гласуваха 1 милиард заем и отидоха да ядат и пият по морето.Ама проклет да е този дето за БСП сегне да гласува.Ако пак те дойдат на власт ще избягам заедно със семейството си пък тука да останат само подръжниците им та да си се мачкат по партиина линия.
173
21
 
14
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До До злото чудо197аре отивай да се молиш, и не забравяй че от данъците ми съм платила всичко. *** само това можете - хленчене, компромати, обиди и цвилене. Ограбихте държавата за два-три весеца с 1 млрд. и накарахте полицаите да бият народа си. Толкоз ви е акъл, сърбала съм ви попарата от дете, не ви ща.
172
4
 
12
 
! Отговори
До злото чудо преди 10 години
До ЗлопаметнаГлупава ли се роди или това се случи впоследвие?Дето си злопаметна, но си и зла.Господ не помага на такива, а ги вкарва в грях- крадат народа си и се пишат работодатели.Господ да ти е на помощ.
171
14
 
22
 
! Отговори
ДГД преди 10 години
Този самовлюбен *** четири години се гаври с българския народ,продължава да го прави и сега, защото има ***, които го гледат с ПРАЗЕН *** поглед в очите като Буда!!!
170
17
 
10
 
! Отговори
Злопаметна преди 10 години
До Анонимен 192ей, ***, ако не сме ние, средната класа, ти няма от къде да *** от социалните бе, ***. Ние ако не бачкаме и не отваряме нови работни места твоите катуни и пенсии ще умрете от глад. Изгонихте д що има младо в чужбина и искате да управлявате един старчески дом, щото е лесен електорат. Майка ви комунистка алчна.