Режат детските, ако детето не ходи на училище повече от 3 дни

Същото ще важи и за посещенията в забавачка при неуважителна причина
Обновена: 14 авг 2013 13:04 | 14 авг 2013 13:03, Веселина Йорданова
64
Режат детските, ако детето не ходи на училище повече от 3 дни
Снимка: Dnes.bg

Правителството обвърза отпускането на месечните помощи за дете с редовното посещение на подготвителните групи в детските градини и в училищата.

В промените в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца има и изключение за деца, които не могат да ги посещават по здравословни причини.

Към молба декларацията за отпускане на помощта се въвежда изискване за прилагане на удостоверение за записването на детето в подготвителна група в детска градина или в училище.

Предвижда се при допускане на отсъствия за повече от 3 дни, за които няма уважителни причини, помощта да се спира за съответния месец.

С постановлението се правят промени и в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

С тях се гарантира, че на всички деца, настанени в специализирани институции – не само в домове, а и ползващите социални услуги от резидентен тип (преходно жилище, кризисен център и център за настаняване от семеен тип), ще се предоставят месечни средства за джобни разходи.

Тези средства се определят ежегодно от Министерския съвет и се изплащат чрез бюджетите на общините.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: детеМесечни помощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
до26 преди 10 години
браво добър въпрос ,но няма кой да отговори ,а сигурно и не иска!За жалост самата истина
38
0
 
10
 
! Отговори
Peshonizer преди 10 години
Чета и не вярвам! Сънувам ли, привижда ли ми се? Дано да е истина...
37
1
 
33
 
! Отговори
до 38 преди 10 години
Как ще е без значение дали получава детски.Защо *** да взема тези пари и да ги харчи за не знам си какво,а ние българите които плащаме данъци,гледаме си децата и правим всичко в името на това те да са добре да не вземаме.Някои ще кажат:Ей многото пари където ги дават.Може да не са много,но поне с тях ще покрия джобните за закуска,за моето семейство това е огромна помощ,въпреки че според държавата сме богати и не получаваме детски.За онези ходят не ходят винаги ще има.
36
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думи нямам! И колко български деца ще засегне това? Ненормална държава и това е - защо това не важи само и единствено за ромските малцинства - те така или иначе всички вземат все що може като помощи... Колко български деца получават мизерните си детски и колко български деца са лишени от Държавата да ги получават в името на това на други групи да се увеличават помощите? Пфффф... Глупост след глупост...
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше. Надявам се да са предвидени уважителни причини , като заболяване например.
34
2
 
5
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До Анонимен 36Всеки родител е длъжен да мисли за детето си !! Дали ще ходи на училище или не това е решение на родителите , а ако питате детето - отговора го знаете сами . Дали ще е образовано и конкурентно на пазара на работна ръка или ще рови по кофите това го решава родителя !!! Дали получава детски или не това е без значение.
33
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да му мислят ***. и без това за българчетата нито ясли достигат,нито детски градини....нито пък детски получават като майките им са с доход над 350 лв.............всичко в името на ***,да живее *** - избирател.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тези,които надвишават с 2 лв. дохода и не получават детски,ако детето не ходи 3 дни на училище без уважителна причина,какво следва?Сигурно нищо,защото нали не получават детски,пък и явно с двата лева са супер богати и може въобще да не ходят,ако искат.
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На България, според новите отвъдокеански директиви, ѝ трябват само гастарбайтери и ***. И *** за екзотика.Ще станем нещо като Куба от времето Хемингуей.
30
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако предположим ,че учениците учат по 5 часа на ден,то за 3 дни се сабират 15 отсъствия ,за които би трябвало направо да изкл. ученикът
29
6
 
0
 
! Отговори
GOR преди 10 години
До АнонименNEGRAMOTEN SI,ZASRAMI SE...I ZA TVA LI *** SA TI VINOVNI?
28
1
 
25
 
! Отговори
Manuelle преди 10 години
Защо прословутите "детски" са в пари, а не са в например консумативи за бебето? Хайде да видим как се изпиват памперси или биберони. Ето, дадоха ви пример с Финландия и "Кутията за новородени", която финландците даже ползват за креватче. Там има паричен еквивалент на кутията, тук, поради националните особености, никави пари, само необходими неща и толкоз.
27
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ей ДЪРЖАВО, жалки сте нали знаете ?
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не трябва да се дават детски и на майки които нямат поне средно образование. Няма защо да се стимулира неграмотността
25
1
 
14
 
! Отговори
хидко преди 10 години
Необразовани и успешни са хората без висше образование, а не без средно и основно. А това за спирането при отсъствие, то и сега го има но никой няма интерес да го спазва - училищата, защото ще ги закрият. Освен това, често има и заплахи от политически тип, ако някой даскал се осмели да го прави. По малките населени места говоря, главно там е проблема. Трябва много неща още да се прилагат, но всеки си затваря очите.
24
1
 
37
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
Интересен е въпроса с детските . Държавата не е длъжна да отгледа вашето дете , а само да му даде безплатно образование и мед. помощ. Детските са вид стимул , който в случая е нищожен за повечето нормални семейства(35лв за 1 дете). Аз съм против детските изобщо , или поне да се ограничат до 3-то дете !!! Който иска деца трябва да си направи сметка , може ли да ги издържа .
23
1
 
7
 
! Отговори
макето преди 10 години
Че колко са детските 30-40 лв се едно да пиеш 2-3 ракий у кръчматая лично нема да пуснем унуците на даскало ке си ги направим овчаре и комити не им требе четмо и писмо
22
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А при раждане от 13 годишна ромка...ще спирате ли детските, които майка и получава за нея?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А къде ще учат ***? Не ме кефи някак си въшльото до мойто русото синеоко. Как ще си защитя детето от кражби и побои? То и сега съвсем не липсват, ама като налазят и *** в училище....
20
3
 
20
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До 10 (пост 15)"Едни от най-успешните хора по света са без дипломи, само желание и амбиция имайте и ще успеете!"--------------------------------------------------------Думи на един необразован , но амбициозен човек !