Над 500 роми учредиха партия в Пловдив

В основаването й участваха хора от цялата страна
Обновена: 18 авг 2013 18:57 | 18 авг 2013 18:44, Елка Василева
123
Над 500 роми учредиха партия в Пловдив
Снимка: архив, Булфото

В Пловдив беше основана нова партия. За учредяването й пристигнаха над 500 роми от цялата страна. В състава на партия "Обединение, Прогрес, Справедливост" влизат настоящи кметове от БСП, общински съветници от ДПС, както и отцепници от други ромски партии, предаде bTV.

Новата партия си поставя амбициозни цели - да реши здравните, социалните и жилищните проблеми на ромите. Затова обаче първо трябва да влязат в парламента, обяснява председателят Илия Иванов.

„Нашите хора искат реално представителство на всички етажи във властта на страната. Това е необходимо и на страната реално, не може само да използваме хора преди избори и след това да бъдат изоставени”, смята той.

Илия Иванов е с висше образование „Публична администрация” и досега е бил два пъти общински съветник в Ямбол. Учредителят на партията Запрян Христев пък е бил два пъти кандидат-депутат от листите на БСП. В момента е кмет трети мандат на село Чалъкови. Според него хората вече не вярват на досега съществуващите ромски формации.

„Ние просто сме длъжни да работим с всички партии, които са готови да ни подадат ръка и ще бъдат солидарни с нашите проблеми. Но основно ще бъдем център ляво”, обяснява Христев.

"Обединение, Прогрес, Справедливост" ще се бори за правата на социално слабите в ромските квартали - от приемането на промени в Закона за социалното подпомагане, свързани с различни помощи, до отпускането на стипендии за надарени деца, чиито родители нямат финансови възможности да подкрепят развитието им. Учредителите казват, че приемат в новата партия хора с образование и влияние, добре дошли са и бизнесмените.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Eeee nedeyte ve bratq romi bisipieto i dipisieto kvo shte pravqt bez vas
10
3
 
15
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
ЪъЪъЪ, това някакъв виц ли е? При условие, че мнозинството от "ромите" не умеят да четат и пишат, какви партии учредяват и кой освен необразованите неумеещи да четат и пишат ще гласуват за тях?!
9
3
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 10 години
"Обединение, Прогрес, Справедливост"АБЕ БЪДЕТЕ ПО-СМЕЛИ БЕ ! ЗАЩО В ИМЕНО НА ПАРТИЯТА НЕ Е СПОМЕНАТО *** , ИЛИ В ИМЕТО НА ДПС НЕ Е СПОМЕНАТО ТУРСКА ПАРТИЯ ! АМИ В ТУРЦИЯ ИМА ПО-ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ ,В МЕДЖЛИСА НАПРАВО Е РЕГИСТРИРАНА - КЮРДСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ !! КАТО ЩЕ Е ГАРГА ,ДА Е РОШАВА ,ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ БЪЛГАРИТЕ КАЗВАТ ,ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМАЛО ЕТНИЧЕСКИ ПАРТИИ ,АМИ НАПРАВО ДА СА : ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРАВА И СВОБОДИ НА ТУРЦИТЕ В БГ. ,И ОБЕДИНЕНИЕ,ПРОГРЕС И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА *** В БГ.
8
4
 
33
 
! Отговори
рашка преди 10 години
доживях да живея под турско робство , дето дядовците ни с кръв са извоювали освобождението и сега пак ни направиха роби уууууууууууууууууууууууууууууууууууу
7
3
 
18
 
! Отговори
МноготРайна преди 10 години
Ай сега да видим коя партия ще е най-хитра с почерпката и за кого ще гласуват ромите. С тази партия май откъшиха важен контингент от гласоподавателите на някои други партии.
6
4
 
38
 
! Отговори
партии на килограм преди 10 години
Айдеее и крадците и убийците вече ще си имат партия!
5
4
 
14
 
! Отговори
електорат матрялов преди 10 години
За учредявае на партия се искат поне 2500 човека, какви 500?
4
3
 
55
 
! Отговори
bgsoldier преди 10 години
Ето ги, мили българи, първите стъпки на днешното правителство във връзка с помаганаето и подкрепата на *** прослойка в България. Партия, 500 роми, автобуси, КМЕТОВЕ от бсп и дпс - които ще работят от днес нататък за ***. "Правата" на ромите - какви брава бе, да не би да работят и да си плащат данъци и осигуровки, изкараха ги едва ли не жертви. Това правителство трябва да си ходи незабавно иначе ромите в тая държава ще станат по уважавани от българите, като гледам е почнало вече...
3
1
 
7
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
На *** казвам:Дром манге ле!
2
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УЖАС!НАГЛАТА НАПАСТ ВЕЧЕ И ПАРТИЯ СИ ИМА!ПОСЛЕДНИЯ В ТАЗИ ПРОПАДНАЛА ЖАЛКА ДЪРЖАВА ДА ГАСИ ЛАМПИТЕ!
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
samo tova ni lipsva.