Реформаторският блок - Ноевият ковчег за малките партии!

Септември ще бъде много политически горещ, твърди политолог
Обновена: 19 авг 2013 11:40 | 19 авг 2013 11:17,
30
Реформаторският блок - Ноевият ковчег за малките партии!
Борис Попиванов Снимка: Bulgaria On Air

„Септември ще бъде много политически горещ месец", каза политологът.

Генерален проблем на България е липсата на стабилна администрация, която да е независима от политическата сила, управляваща страната. Основният проблем на кабинета „Орешарски“ е, че три месеца са на власт, а не могат да направят още политическите си назначения като зам.-министрите. Това коментира в ефира на Bulgaria On  Air политологът Борис Попиванов.

„Септември ще бъде много горещ месец. Подготвяният от ГЕРБ вот на недоверие ще бъде интересен, защото за да мине, ще е необходимо нещо повече от гласовете на „Атака“. Националистите и бившите управляващи не образуват 121 гласа, а вече има пререкания в редиците на БСП“, каза той.

„Случилото се на 16 август (автобусите, пристигнали от провинцията в подкрепа на кабинета „Орешарски“) беше предварително премерване на силите, защото в продължение на два месеца основната инициатива се държеше от протестиращите срещу управляващите. През това време те постоянно се оправдаваха и обясняваха, а сега направиха изненадващ ход. БСП и ДПС показаха, че могат във всеки един момент да изкарат достатъчно много хора на своя страна“, каза Попиванов.

По думите му от референдума на 27 януари насам обществото е разделено сериозно. „Вече има и подписки, които се правят в подкрепа на правителството. Видно е, че мнозинството имат подкрепа“, твърди политологът.

Според него е необходимо кабинетът „Орешарски“ да направи някои стъпки, с които да задоволи исканията протестиращите, защото ако останат разочаровани от неизпълнението на желанието им за оставка, мирните протести може да преминат към агресивни.

Попиванов изрази мнение, че Реформаторският блок има най-големи шансове да спечели доверието на протестиращите, защото предлагат идеи, които се харесват от голяма част от българите. „Реформаторският блок ще се превърне в Ноевия ковчег за всички малки партии“, каза той.

Вижте целия разговор във видеоматериала от сутрешния блок на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
3
 
! Отговори
damata преди 10 години
Ха дано да е така, та да се издавят всички дребни душици!
24
3
 
6
 
! Отговори
поля преди 10 години
Политиците правят цирк след цирк, разединяват ни, така си гласуваха комисионните сега. Така ще ни накарат да забравиме основното важно искане - Промяна на начина на избор за депутати. И ако в такъв вид отидем на избори ни чака управление на ДПС, Рома Нова и БСП. Като БСП няма да са мнозинство. Хора събудете се и на площада докато не променат закона
23
0
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Сорос, разбира се.
22
4
 
11
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Освен това Ноевия ковчег е правен по указания на Бог - кой е Бога на тия???
21
5
 
14
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Всички реформи на *** значат провал - реформа в здравеопазването - провалреформа в армията - провал реформа в образованието - провал реформа в пенсионната система - провал Навсякъде целенасочени провали, с цел затриване на България.
20
5
 
18
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Какви реформатори са тия *** - провалената комунистка пръмова - провалените костовисти - провалените *** - какво ще ми реформират
19
3
 
14
 
! Отговори
буркана преди 10 години
Като им видя лицата на "реформаторския" блок и ми става смешно: комсомолката Пръмова, РаМАдан Кънев (пудел на драгалевския ***), Касим Дал и Курман Исмаилов, "Зелените" (които по принцип в цял свят са разни левичари, обаче тук незнайно защо са в някакво уж дясно обединение), политическите трупове от НДСВ ... Лошото е, че този Франкенщайн задкулисието се опитва да ни го пробута за алтернатива на двете главни крила на партията-майка - БСП и ГЕРБ.Този Ноев ковчег просто трябва да го погребем.
18
4
 
17
 
! Отговори
! преди 10 години
"Реформаторският блок - Ноевият ковчег за малките партии" - сън в лятна нощ!
17
4
 
3
 
! Отговори
petter.bojinov преди 10 години
В тоя реформаторски блок са все с червени хастари. Уж са десни но обявяват за най-големия противник не бсп и дпс, а ГЕРБ!? Та ако влезнат в парламента с кой ще се сдружат - гейчо и бейчо. От сега подозирам че основен икономически съветник ще им е доцента петров.
16
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторския блок : куРева, Рамаданчо от Пакистан, колоса МАлТИНЧО (все ач кьопеци на Мавъра), Касим Дал - дружка на Ердоган, основател на АНТИБЪЛГАРСКО движение и агент на турските разузнавателни служби, Лукавия - наследник на Каба Гайдов в Се Да Се, НДСВ на Мадридския мошеник, сега чакат Пиринския *** Янка също да се присъедини, за да "направят кворум" и ред други дребни и ситни *** !
15
0
 
4
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
До ДОНКой ще чете с тоя капс лок дет си го отпрал иначе верно, *** поне някой да каже, че иска да прави реформи
14
8
 
15
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Реформаторски блок + Ислямиста Ердоган/Касим Дал/ вечна дружба
13
7
 
25
 
! Отговори
ДОН преди 10 години
КАКЪВ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК .СТАРИ ПАРТИЙ КОИТО НЕ ВЛЯЗОХА В ПАРЛАМЕНТА СЕГА ИСКАТ ДА СЕ ОПИТАТ НА НОВО ДА ВЛЯЗАТ В ПОЛИТИКАТА ПОД НОВО НАИМЕНОВАНИЕ.КАК ЩЕ СЕ ОПРАВДАВАТ ПРЕД ХОРАТА КОИТО ГИ ФИНАНСИРАТ ОТ ВЪД ОКЕАНА.НЯМА ГО ВЕЧЕ ТЕХНИЯ ЛАКЕЙ ДА ИМ ВЪРВИ ПО СВИРКАТА.НЕГОВОТО ГУРО ГО ИЗПРАТИХА В АФГАНИСТАН КАТО РЕДОВИ СЛУЖИТЕЛ.СЕГА ДАВАТ МИЛО И ДРАГО ДА ВЛЯЗАТ ПАК ВЪВ ВЛАСТТА.НА ИЗБОРИТЕ ХОРАТА ИМ КАЗАХА ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРО СЪЮЗА И ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВА ЕВРО ДОГОВОРИТЕ.НЕ ТЕ СЕ ПРАВЯТ НА сАЩ
12
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
чудно ми е *** дали вече ще гласуват за бесепето или за собствената си партия? така комунистите вече губят 7-8 % от избирателите си. *** от своя страна пък ще влязат в парламента с тия проценти и в коалиция с дпс може да стане страшно още повече онова ла.но волен ако се присъедини с тях
11
14
 
20
 
! Отговори
nemam nervi преди 10 години
От коментарите е видно,че скоро няма да излезем от блатото, в което ни набутаха комунистите, тяхната сестринска партия герб и взаимно обичащите се атака и дпс
10
27
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не ви харесва реформаторския блок, гласувайте си за гея, бея, злодея и сикаджията, те ни оправят добре от години.
9
4
 
29
 
! Отговори
Лили преди 10 години
*** също учредяват политическа партия ОПС-сааааааа!Което значи че предсрочните избори ще бъдат много скоро,тъй като те са крило на столетницата!
8
7
 
15
 
! Отговори
Тия вярват преди 10 години
в задгробния живот. Живи да ги оплачеш
7
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторския блок не се ли обедини с герб ще направят поредната услуга на гея,бея и лудия. Лошото е че и в блока ще има борба за лидерство а агенти като костов само това чакат. Поредната услуга на крадливите комунисти. И бардака стар и к*рвите същите.
6
29
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да прости на протестиращите.Скоро спонсорите ще спрат паричките.