Днешният ден не понася илюзионисти!

Попова: Случващото се в Близкия изток е поредното човешко безумие
Обновена: 28 авг 2013 18:17 | 28 авг 2013 18:09, Камелия Цветанова
31
Днешният ден не понася илюзионисти!
Снимка: БТА, архив

Трябва с целия си опит и политическа отговорност да подпомагаме и преговорите на Сърбия, и перспективата на Македония за европейско бъдеще, защото няма нищо по-добро от това да имаш добър съсед, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова в "Час по демокрация" на Летния студентски университет в черноморския комплекс "Албена".

Желанието на нашите съседи за европейска ориентация и огромните усилия, които полагат, са без алтернатива, защото Европа е една, а ние сме родени тук и винаги сме били част от нея, каза вицепрезидентът. Маргарита Попова коментира, че политическата интеграция в днешния ден означава много повече внимание към двустранното и регионалното сътрудничество, което в последните пет-десет години незаслужено е било пренебрегвано.

По думите й няма нищо по-добро от това да помогнеш на съседа си да тръгне по пътя, по който самият ти вече вървиш. Политическата интеграция означава да имаме много повече общи неща в законодателството, в темите, които касаят защитата на общите европейски интереси, да имаме общи институции и да имаме почтени хора с принос към демокрацията, които са в състояние да наложат устойчиво прилагане на общото европейско законодателство, каза Попова. 

Днешният ден не понася и не поема илюзионисти, днешният ден иска да има истински политици, които да са в състояние да намират всеки ден по-верни и по-добри решения за този толкова красив, динамично променящ се и в момента в определени територии толкова страдащ свят, заяви още тя. 

Попова определи случващото се в Близкия изток и Северна Африка като поредното човешко безумие.

„Не може кервани от деца да напускат собствената си родина, да не знаят къде отиват, да бъдат отделяни от тези, които са ги създали, да бягат и да търсят хаотично подслон, понякога да го намират, понякога – не”, коментира вицепрезидентът.

Според нея кризата в Сирия е най-страшното нещо, което може да се случи на хората, затова първа задача на политиците е да бъде намерено най-вярното решение, също и политически диалог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Гражданин на РБЗа съжаление ДА това сме ние колкотои да не ни се вярва-финансови роби на света.А ЧЕ НАШИТЕ ДЕЦА СИ ТЪРСЯТ МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ПО СВЕТА НА КОЙ МУ ПУКА
29
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 10 години
Кервани от нашите деца също бяга, ама пука ли му на някой
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Световната политика като форма на управление ще унищожи света,времената се менят и трябва друга форма на управление !!!Може би народа трябва да премине не самоуправление и бартер !!!!
27
1
 
6
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
Ето ви предмет за разсъждение, Г-жо ВицеПрезидент, когато коментирате събитията от Света.И когато ИЗБИРАТЕ СТРАНА.;-)
26
0
 
4
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
...Слухове се носят, че тази прослойка от свръхбогати управляват Израел, САЩ, Европейският Съюз и Русия чрез парите си. как мислите, дали има ""управление" на световните конфликти? И в чий интерес? На някой който управлява едновременно САЩ и Русия?. И, ако - да, какъв би бил този орган от властни субекти - Християни? Мюсулмани? Будисти? Шинтоисти? Хинди?М?;-)
25
0
 
11
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
I hate usa!! 21,Потокът на блага тече от бедните към богатите. Това е така, защото забогателите на времето са създали такава Порочна система, чийто инструмент са Парите без покритие, Борсите и Банките.Наследниците на тези богати поддържат системата и сега, защото знаят, че без множество бедни, които да произвеждат евтини блага (ресурси, ниска добавена стойност), няма да я има тази малка прослойка от свръхбогати, които да управляват Света чрез парите си.;-)
24
7
 
3
 
! Отговори
Шoп преди 10 години
Гошо *** е обикновен ***, школуван в Петроград, СССР, нищо нормално няма да му роди гладкия мозък, освен индустриализация, електрификация, дефекация и прочие гошотъповщини. По какъв начин съюзническите ангажименти в НАТО пречат на демографията, бе Герги? Хем плачете, че няма армия, хем да не ползваме и тая, дето я има, а на всичко отгоре сега издръжката на армията струва една десета от разходите за армия през комунизма.
23
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
I hate usa!! 21,Интересно мото... Всъщност, мотото е: Поддържай стандарта на живот на американските избиратели, чрез войни за ресурси по целия свят; Давай дългове на нуждаещите се държави, за да ги направиш зависими - както финансово, така и политически; Експлоатирай ресурсите на държавите, които, поради нищетата си, са ти подарили ресурсите си на концесия.По този начин се правят РОБИ. Финансови роби.;-)
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днешният ден не понася илюминати ,*ти и рептили които съсипват цялото човечество.Проклети да са во веки веков и няма да им се размине.
21
1
 
7
 
! Отговори
I hate usa!! преди 10 години
Тези които са *** на империята на злото сащ, рано или късно им пожелавам да ги споходи сирийската участ, да бъдат тероризирани и убивани от ислямистките терористи, създадени от сащ която погуби сумати и арабски страни, водена от мотото прави война, създавай дългове и ограбвай бедните държави.
20
2
 
4
 
! Отговори
FAN преди 10 години
Госпожата в безумицата от думи е пропуснала само Австралия, Южна америка и ...
19
4
 
5
 
! Отговори
Гражданин на РБ преди 10 години
зипо 15,Ние ВЕЧЕ сме между шамарите. Като малка страна, избрахме EU за протектор. Което автоматично ни прави политически опонент на арабските държави от Близкия изток, Русия, Китай, Иран...Все държави, които са респектиращ опонент на САЩ и Израел, нали?;-)Въпрос на избор на страна... Нищо повече.;-)
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат: "Час по демокрация" на Летния студентски университет в черноморския комплекс "Албена". Новите комсомолчета, демек. Отново полуграмотни кариеристчета, но не с червени връзчици, а напудрени костюмарчета. Ужас!!Иначе относно статията- Гошо..*** го е написал ясно и с неподправен стил.
17
2
 
4
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Ха Ха Ха ! Един безочлив клоун не понася и не поема илюзионисти ! А кой те "учи" и те "избра" ? Оставка !
16
4
 
8
 
! Отговори
Башар Асад преди 10 години
Притурка на натовските убийци!Вън от президенството,вие подкрепяте убийци на деца!
15
0
 
5
 
! Отговори
зипо преди 10 години
Тази си мисли, че ситуацията в Сирия може още да се реши с диалог, така ли..Мне, там нещата са вече " изтървахме коня". А България въобще не може да бъде фактор ни в преговори, ни в нищо, така че най-добре ще е въобще да не се навираме между шамарите. Иначе, да, жалко най-вече за невинните дечица ( който е гледал клиповете знае за какво става въпрос). Никое дете не заслужава това, независимо от цвета на кожата му.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За сирийските дечица и е жал.За българските дечица не и ли е жал?Не за ромските.За българските.Или просто солидарност към боята?
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В коментар 10 имах предвид - госпожо вицепрезидент, грешка неволна, за което моля да бъда извинен! Къде се бърка нашата в неща, които не разбира, както не ги разбира и нашият Плевнелиев! Що не си траят - та кой ли ще слуша хора без мнение и чест! Всички по света знаят, че йесмените са готови, ако евроатлантиците им връчат заповеди - "За изпълнение!"
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много добре си го написал, Гошо ***, също и мнението на Позор (без клетвата за децата, разбира се) е като моето - напълно го споделям и приветствам! И на мен такива *** като Паси и Инджев ме карат да се срамувам какви хора се наричат българи, макар първият да не е истински българин все пак!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Не може кервани от деца да напускат собствената си родина"Ми не може! Погледни до къде докарахте собствената си родина, зарежи Сирия!