ГЕРБ обмисля вот заради "дебелокожието на управляващите"

Партията видя конфликт на интереси и при министър Десислава Терзиева
Обновена: 28 авг 2013 21:20 | 28 авг 2013 17:00,
104
ГЕРБ обмисля вот заради "дебелокожието на управляващите"
Александър Ненков и Лиляна Павлова. Снимка: ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ ще обсъди вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски, обяви на пресконференция бившият регионален министър Лиляна Павлова.

Основният довод за евентуалния вот на недоверие, който може да бъде поискан, е непрозрачността при назначенията на ръководни постове в държавните структури, поясни тя.

По време на брифинга депутатът Александър Ненков се възмути от "дебелокожието на управляващите" заради рокадите по високите етажи на държавната администрация.

Още по темата
"Говорят за назначения. За 3 месеца се оказа, че половината назначения, даже един зам.-министър, се оказа, че не е знаел, че е бил назначен. Корупционната схема 3-5-8 излиза, че е по-прозрачна от начина, по който в момента се назначават хора в администрацията. Не мога да скрия разочарованието си. Ще ги призова да не се правят, че работят в името на народа, а да си подадат оставката. Те постоянно говорят за прозрачност, а каква е реалната ситуация?", попита той и продължи:

"За 3 месеца успяха да направят от парламента най-скъпоструващият затвор. Това е олицетворението на прозрачност. Какво стана със Закона за ДАНС? Говорим за Избирателен кодекс, но някой виждал ли е едно изречение от този кодекс или някакви параметри от него? Бил готов, но нито казват какво има в него, ще бъде приоритет, но кога - 2016 г. или преди парламентарните избори?", ядоса се Ненков.

Той обясни, че мотивът на ГЕРБ преди месеци да напусне пленарната зала било заради нежеланието на депутатите да имат нещо общо с управляващите и техните "абсурдни" решения.

На свой ред Лиляна Павлова аргументира решението от вчера – ГЕРБ да се върне в пленарната зала от началото на септември.

"Казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция, да, но при различни обстоятелства, които не кореспондират с полицията и оградите около парламента. С всички права по Конституция ще бъдем силна опозиция. Имаме внесени много законопроекти. Ще имаме изключително активна законодателна дейност. Ще настояваме не само за участие в комисиите, но и да получим участие в ръководството на комисиите. Конкретно в кои, ще обявим през септември", обясни още бившият регионален министър.

Павлова коментира и другата гореща тема от последните дни – назначаването на нов директор на Агенция "Пътна инфраструктура".

По думите й заради конфликт на интереси при новия шеф Стефан Чайков има потенциален риск от спиране на евросредствата.

"Въпросът е много принципен - за спазване на законите в страната. Инж. Чайков, който вече е встъпил в длъжност, ако погледнем в Търговския регистър, има 12 фирми, в които е акционер. Законът за пътищата въвежда специално изискване - хора от ръководството на АПИ да не са в участие, без акции, фирми на свое име, когато поемат ръководството на агенцията. Има пълна несъвместимост със законите. Това е конфликт на интереси, затова министърът би трябвало да прекрати този договор", настоя тя.

Според нея с това назначение аферата "Батко и Братко" се завръща с пълна сила, а конкретният повод - подписаният вчера от Чайков договор за обход на Монтана на стойност 50 млн. лв. с европейско финансиране.

"Той няма право да заема тази длъжност, има несъвместимост. Трябва да бъде направена много сериозна проверка - дали този договор е легитимен, и да не би да се откаже европейско финансиране, конкретно по този договор, а и по всички останали впоследствие, както стана и преди. По начина, по който стоят нещата, има конфликт на интереси, в реална форма", повтори Лиляна Павлова.

ГЕРБ сигнализира и за евентуален конфликт на интереси при министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, чийто съпруг пък бил председател на Асоциацията на всички черноморски концесионери.

"Предстоят около 20 договора за управление и стопанисване на морски плажове да бъдат проверени в следващите седмици и месеци. Това, което видяхме като обявени политика от МРР през последните дни, е, че те не приемат политиката за отдаване под наем на морски плажове, а договорът трябва да бъде само за концесия. Отново влизаме в хипотезата за евентуалния конфликт на интереси", заключи Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мариНе лъжи! Ако останем без европари ще е заради без време искането за оставка което отслабва позициите на правителството при преговорите. Хората на Костов безогледно разпалват искането за незабавна оставка по две причини: 1. Да не се организира нещо ново защото тях вече историята ги е изритала и 2. Някак си да влезнат няколко души от тях в Парламента та белким се нагушкат още малко
63
6
 
10
 
! Отговори
мари преди 10 години
Заради тия ***-от БСП и ДПС пак ще ни остават без евро-парите . ОСТАВКА
62
6
 
3
 
! Отговори
Аха не ви хареса.... преди 10 години
Така е,да видите как е,сега няма да се оплаквате,и вие бяхте такива.НИКАКВО ОПЛАКВАНЕ !
61
4
 
21
 
! Отговори
виновни сме се ние преди 10 години
Чета коментарите . Чудя ви се.Всички сте големи патриоти, но имате къса памет. Забравихте живите факли , забравихте калинките които пяха пропълзяли на всякъде.Голями родолюбци няма що?Трябваше на изборите да сме всички заедно , а не да избираме децата на БКП-герб, и БСП.Ние не сме народ , а ***.Взели довчерашните мекерета от герберясалите да се правят на демократи.Коя е Лилето? Стара комунистическа издънка. Само знаят да лапат. Те и от БСП са същите и те бързат да осребрят властта.
60
2
 
11
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Кой взел да се възмущава? Не прави това, което не искаш да ти направят.
59
9
 
5
 
! Отговори
До антибойковист преди 10 години
Хаха некъв изпаднал до там да подкрепя *** даша акъл:)Четно ли бе?Нали ви видехме кви сте безъби *** от селксите кръчми *** и пенсии.Смех
58
9
 
13
 
! Отговори
nikolovm преди 10 години
ГЕРБ да ги тръшне чумата дано.Да ги последва и тройната коалиция дай боже.Такова безочие не може да има.Тройната коалиция влачи на своите протести преводачи,сякаш това е български митинг в турция.Да не накарним майчиния им език на псевдобългарите.Аз съм от такъв район ,че тези българи си позволяват да казват имената на населените места с имената от преди 150г./турските/.На събора в с.Браничево обл.Шумен не видях и 1 радетел за България да превежда от турски на български.Тук вече е СИ турция.
57
10
 
12
 
! Отговори
az преди 10 години
Интересно, защо всички *** във форума използват едни и същи метафори? Стремят се да ги наложат ли, не мога да разбера. То поне нещо умно да беше, но и такова не е. Само да ви "светна", че БСП/ДПС няма да ви върнат Бай Тошо. Няма да е като преди 89-а (макар, че тогава не е било чак толкова зле). Пенсионери, опомнете се - БСП не е БКП. Не мислете как да върнете старото, а как да съградим новото, защото децата и внуците ви ще теглят ...
56
12
 
15
 
! Отговори
666 преди 10 години
Много ясно си личи кога от Позитано са платили на своите хора в интернет, които следят форумите! Вчера и днес за много активни другарите, явно са взели лев! Иначе мненията са 5 към 1 в тяхна вреда. Ама те това са учили цял живот-манипулация, пропаганда, популизъм! Много специализация, много нещо е било в СССР. Само да попитам тия дето ще ми нащъкат веднага минусите , какво правим като ни спрат пак еврофондовете в тия гладни години? О забравих според Ореха 2008г. криза нямаше да има, ама ИМА!
55
17
 
20
 
! Отговори
сс-23 преди 10 години
Алоо! Ентилигентните !Забравяте ли,че Партииният билет на Б. Борисов му стърчи от джоба? (и на другите от герб) Или правилно каза,,аз съм *** И ВИИ СТЕ ПРОСТИ,, По скоро второто. И вии сте едни жалки *** . Изкривявяте си душите като тях........Простотия!!!
54
20
 
14
 
! Отговори
До Антибойковист преди 10 години
А бе,червена бабичка,не се карай на младото,ами се скрий в дънземя,комунист проклет.Изпуснахме ви в 1989 да ви разредим като в Румъния,сега изпълзявате като ***.
53
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 10 години
vijte mu potekloto na mal4ugana, pak togava go komentiraite
52
0
 
8
 
! Отговори
до Гошо ...тъпото преди 10 години
Сменяй ника.дай боже всички *** да са "***" ,като теб.
51
19
 
21
 
! Отговори
bedrog преди 10 години
ГЕРБЕРСКИ НАГЛИ ***
50
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази като не е на власт, дали и намаля порциона.Не ми се вижда вталена, така че ............
49
4
 
12
 
! Отговори
ДО КОГА? преди 10 години
Кога ще индексирате заплатите и разтопите замръзналите доходи?А: 2013гБ: 2020гВ: Никога
48
15
 
22
 
! Отговори
ДАЙ БОЖЕ преди 10 години
А НИЕ КОГА ИМ ИСКАХМЕ ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ ЗАРАДИ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА И ДЕБЕЛООЧИЕТО НА ЦЕЦО КРАДЕЦО И БУДА МУТРАТА? А МОЖЕ БИ И ТОВА БЕШЕ ГРЕШКА, ЗАЩОТО 4 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ НАЧЕЛО С ОТЯВЛЕНАТА МУТРА С ФЕЙСБУКА БЕШЕ ДЕБЕЛООЧИЕ, КРАЖБИ И АГРЕСИВНА ПРОСТОТИЯ. ДАНО ПУКНАТ,ДАНО.
47
21
 
18
 
! Отговори
икономист преди 10 години
Айде батко и братко почват пак. БСП-ДПС-Атака-ДС са проклятието на България. Те се готвят да векуват и да крадат по 24 часа, защото толкова е денонощието. Свалянето им от власт няма да стане с пияно и песни, те разбиват само от дърво и то по главата. Това е избирайте
46
25
 
22
 
! Отговори
k5110 преди 10 години
БОЙКО Е ПИЧ!!!САМО ГЕРБ!!!!!!
45
13
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
Сегашните управляващи не са дебелокожи,те просто са плазмодий пълзящи и сменящи формата си според ситуацията.