120 подписаха учредителната декларация на БАСТА

"Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне и извън границите"
17
120 подписаха учредителната декларация на БАСТА
Снимка: БАСТА

Учредителна декларация на политическа партия "Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията" (БАСТА) е подписана от Инициативен комитет от повече от 120 души днес в Етрополе.

Фактическото учредяване на политическата партия ще се състои на 22 септември в София, се посочва в съобщението. 

Още по темата

Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне каузата ни и извън границите на България. БАСТА на страха, тоталитаризма и апатията, заяви бившият земеделски мининстър Мирослав Найденов, цитиран от БНТ.

„Нашата цел е да излезем от апатията, обзела по-голямата част от българското общество, да заменим страха с достойнство и заедно да намерим алтернатива на тоталитаризма, съпътствал ни през целия демократичен преход.

Искахме да кажем стига, но избрахме БАСТА, за да отекне каузата ни и извън границите на България“, пише в декларацията.

Подписалите се заявяват, че БАСТА няма да бъде лидерска партия, а „партията на всички нас, които вярваме в енергията и възможностите на обществото да променим статуквото“.

Новата формация е създадена основно от отцепници от ГЕРБ. Главна роля сред тях играят бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов и ексдепутатът Емил Димитров.

Възможно е някои от действащите депутати, при които достойнството вземе връх над страха да направят своя избор и да се присъединят към нас. Това ще означава промяна на статуквото - статуквото вече няма да е същото в парламента, заяви Найденов.

Емил Димитров отказа да назове въпросните народни представители и да даде повече подрочности. За съжаление там още витае страхът, заяви още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
9
 
! Отговори
ГОЛЯМО преди 10 години
ОТЕКВАНЕ ИЗВЪН ГРАНИЦА ДА НИ ВИДЯТ КАК В БГ БЕЗ КАПКА СРАМ СМЕ СПОСОБНИ ДА ЯХНЕМ ХОРАТА В ИМЕТО НА ИГРИЧКИ ЗА ПАРИЧКИ,КАК УБИВАМЕ НАРОДА СИ ГО КЪПЕМ В МИЗЕРИЯ И ГЛАД,А ТЕ СЕ КЪПЯТ В ОХОЛСТВО И ЗАДОВОЛЯВАТ ПРИЩЕВКИТЕ СИ.
11
2
 
7
 
! Отговори
Велес преди 10 години
Плъховете избягаха от циркаджиите...Клоунадата е пълна!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доказаните мошеници и крадци - Миро и Емо си правят партия КРАСТА. Другите депутати ги е страх да крадат и не искат да се местят. Господа депутати , който има повече смелост за по-големи далавери може да заповяда в новата партия. Ето вече Емо е освободен от надзора на прокурорите и няма страшно.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре, баста с тая Баста.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ 2.0 егати пародията!!!!!
7
1
 
19
 
! Отговори
batevale преди 10 години
...Да отекнело името на новата партия и извън пределите на България.........Там ,където разбират какво означава "баста" ,имат подобна дума "бастардо" .Ако ще работите за българите ,е добра идея да си сложите нещо по-българско за "заглавие".........
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дайте доказателства,че са 120 и че са подписали?
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миро Найденов и Светлозар Василев пак са тандем
4
2
 
18
 
! Отговори
разбиване преди 10 години
Разделяй и владей!Колкото повече(партии,според Мечо),толкова повече прахоляк(според Разбивача)...А тревата за овцете е все по-малко и по-малко.И овцете стават все по-малко.
3
5
 
29
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ДЖАСТА ПРАСТА и КРАСТА да се наречете , пак ще ви гоним,не разбрахте,че не ви искаме всичките
2
4
 
40
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
ДА ВИ БАСТИСАТ ДАНО.....
1
5
 
31
 
! Отговори
Патриот преди 10 години
Ден-до пладне!!!