Граждански съвет към Реформаторския блок

До 20 дни той ще бъде учреден, каза Меглена Кунева
31 авг 2013 17:00,
59
Граждански съвет към Реформаторския блок
Меглена Кунева. Снимка: Булфото

До 20 дни ще бъде учреден граждански съвет към Реформаторския блок. В него ще бъдат включени освен представители на 7-те формации, които съставят новата политическа платформа, и известни български професори.

Това обяви на пресконференция лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя припомни призива си от преди месец "партиите да отстъпят крачка назад, а гражданите да направят две крачки напред".

Решенията в гражданския съвет ще се вземат с пълно съгласие, добави Найден Зеленогорски и уточни, че Реформаторският блок има голям експертен потенциал.

"Първата задача пред гражданския съвет ще бъде създаването на концепция за решаване на политическата, икономическата, социалната и духовната криза", обяви още Зеленогорски.

Меглена Кунева обяви още, че решението за това как "Движение България на гражданите" ще продължи
участието си в Реформаторския блок ще бъде взето на най-високия форум на партията - Националното събрание, което ще се проведе на 21 септември в София.

"Разделителната линия за нас е ясна: в Реформаторския блок могат да бъдат само тези, които искат безусловно оставка на правителството и предсрочни избори", коментира на свой ред Даниел Вълчев.

Той беше категоричен, че при такава ниска степен на обществено доверие и недоказана визия за реформи, това правителство няма да извърши почти никакви реформи.

По думите му, искането за оставка не е въпрос на лично отношение, а на убеждение, че това правителство няма шансове да управялява добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Наглост!!! преди 10 години
Няма смисъл да имитират какъвто и да било вид дейност. Учредяването на този Реформаторски блок изпълни основното си предназначение, като прие за член М.Кунева - отврати десните и на изборите те няма да гласуват за онези формации, които влязоха в този блок!Сега от "Позитано" 20 се опитват да постигнат втората цел, заради която бе създаден този Реформ.блок - нагло и полека, но с голямо упорство, другарката Кунева-Пръмова постепенно да стане лице и говорител на този блок, тоест на десните в Бг.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стари *на, в лъскави опаковки
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая нали публично подаде оставка????
38
1
 
4
 
! Отговори
hidko преди 10 години
До Анонименверно е, че Р.Кънев е пич, а пич идва от пичка, а пичка значи пу..а. А Мегленчето нея си я знаем, че е пу..а от класа, така че спор няма :)
37
0
 
3
 
! Отговори
sistemata преди 10 години
Тези "реформатори",са като всички онези,от 23 години насам.Целта на кукловодите с така роящите се партии,е запазване на статуквото.Точно затова ще пробутват на "раята" все едни и същи муцуни,или техни производни,за да постигнат поне три неща: запазване,а даже и увеличаване процента на негласуващите;втвърдяване на електората на "тройната коалиция",разбиване на бандата на бат Бойко.За раята цялата тази пасмина,независимо от коя партия е е един и същ ***,който ще продължи да и го зачуква...
36
1
 
7
 
! Отговори
атомника преди 10 години
аман от реформатори които до сега ни реформират до този прекрасен и шаслив живот от 1989год. нека си мислят че ще продължим да им вярваме,но скоро ще ги изметем барабар съсреформите им.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малииии,тая не моим я гледа.малиииии.очиларка гадна.
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радан Кънев е пич. Кунева е много по-добре от прдложилият Пеевски и огъзил се на Путин Станишев. В Реформаторският блок има супер свестни хора. Яд ли ви е?
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
давам награда на този който ми посочи поне 1 реформатор в този реформаторски блок
32
2
 
12
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 10 години
Пропадналите си верват, че някой ще гласува за тях, че да имат поне 4%
31
4
 
13
 
! Отговори
ПЛЕВЕНЧАНИН преди 10 години
ЗЕЛЕНОГОРСКИ СЪСИПА ПРЕКРАСНИЯ НИ ГРАД. КАТО КМЕТ СЕ ЗАНИМАВАШЕ ДАСО С ДАЛАВЕРИ, ИНТРИГИ, ПОДЛОСТИ И НЕ МУ ПУКА ЗА ПЛЕВЕН. ПРЕДАДЕ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ И СДС, И Е ГОТОВ ДА ПРЕДАДЕ И МАЙКА СИ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ. ТОЛКОВА НАГЪЛ, БЕЗОЧЛИВ И ДОЛЕН ТИП НЕ СЪМ ВИЖДАЛ. НА КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ ГО ИЗХВЪРЛИХМЕ. А НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ПОЛУЧИ В ПЛЕВЕН ЕДВА 2 ПРОЦЕНТА. ТОЯ БАНДИТ ОБИКАЛЯШЕ СВЕТА БЕЗ ПАРИ НА ГЪРБА НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ. СВРЪХ НАГЪЛ ТИП. НАПЪЛНО РАЗСИПА ПЛЕВЕН. СЕГА ОТИШЪЛ ПРИ КУНЕВА-ПРЪМОВА.
30
5
 
18
 
! Отговори
НИКОГА НИКОГА преди 10 години
Каква "реформаторка" е Кунева-Пръмова, която затвори работещи реактори на АЕЦ Козлодуй и предаде националните интереси. Да не говорим за тлъстите рушвети, които взема от Париба. Същата Кунева, която беше министър и еврокомисар в две поредни правителства - на НДСВ и БСП, с Бойко Борисов; и на Тройната коалиция БСП, БСП, НДСВ, с Делян Пеевски, довели България до катастрофа. Каква реформаторка е Надежда Нейнски, която заграби на безценица огромните гаражи на БКП. Това е поредният балон за наивници, но едва ли вече има някой, който да се излъже на наглите лъжи на тия ***, които за една паница
29
3
 
17
 
! Отговори
НИКОГА преди 10 години
Политически трупове се събрали в някакъв анти-реформаторски блок с единствената цел отново да излъжат хората за пореден път. Костов, Кунева, Надежда Михайлова - Нейнски и прочие подобни провалени и дискредитирани типове се опитват да се докопат отново до властта. Всичките те бяха във властта през последните 23 години и са персонално отговорни и виновни за катастрофата на България и за сегашното положение, до което ни докараха. Какъв "реформатор" е Костов, който съсипа и унищожи българската индустрия с бандитската си приватизация, същият въдеде позорната точкова система и обрече на глад и мизер
28
2
 
14
 
! Отговори
Помнещ преди 10 години
Също фирмите на Даниелчо доставяха нафта в училищата на "преференциални" цени; а Даниелчо започна възхода си като адвокат на Мултигруп. За делегираните бюджети и закриване на стотици училища, вместо нови форми не говорим. а Н.Зеленогорски и неговите политически пируети не ми се пише, както и за далаверите му в Плевен. Нищо, че били спечелили над 3% на изборите. Ако ги изметат от Реформаторския блок той само ще спечели повече. И те са сред тези лица, срещу които хората протестират вече 3ти месец
27
2
 
15
 
! Отговори
Помнещ преди 10 години
Муцуни като Даниел Вълчев, Меглена Кунева и Найден Зеленогорски да се изметат от "България на гражданите". Всички помним техните "заслуги" и в преговорите за ЕС (МК отказа предприсъединителни фондове за наука, договори затварянето на блокове в Козлудуй и отвори вратите за Белене); в образованието (абсурдните промени в закона за училищното образование влезли в сила 12 часа преди първите матури и напаравени така, че определени дечица да бъдат освободени от матура; гепването на 4млн за тестове и тн
26
2
 
12
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Има една стара поговорка "Със стари К....и нов бардак не се прави". Тия искат още да лапад СДС, ОДС, Кунева и други не се засрамиха малко ли откраднаха от престъпната масова приватизация която която беше в пика си от 1997-2004 г. ЗАСРАМЕТЕ СЕ.
25
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв съвет да взема от тази продажница и не само с изкривено съзнание.
24
2
 
8
 
! Отговори
Лаврентий Павлович преди 10 години
Всички историци знаят, че майор Томпсън е бил голям комунист. Но много способен каторазузнавач и абсолютно честен човек. На това отгоре е попречил на някоя неадекватна инечиста личност, та е пратен в Пета глуха - сиреч при дивите балканци. И по настрана отГолямото Раздаване на чинове, титли, постове и ценни британски орденища. И дано му сеслучи в България нещо. То не закъснява да се случи! Растрелян е като куче от Гешевците.
23
5
 
16
 
! Отговори
Джото преди 10 години
Кунева е част от тройната коалиция и уж се бори срещу себе сиХоратия ни мислят за идиотиНо не смеНЕ гласувайте за Кунева и Сините бивши *** нагаждачи натовци Кунева да каже колко и платиха като затворихме реакторитеКОЛКО?
22
4
 
11
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
И с граждански съвет, и без граждански съвет тоя реформаторски блок ще претърпи много сериозни поражения на изборите. А другарката Кунева да не се прави на големата демократка, защото именно заради нея и нейните глупости загубихме половината АЕЦ.