Граждански съвет към Реформаторския блок

До 20 дни той ще бъде учреден, каза Меглена Кунева
31 авг 2013 17:00,
59
Граждански съвет към Реформаторския блок
Меглена Кунева. Снимка: Булфото

До 20 дни ще бъде учреден граждански съвет към Реформаторския блок. В него ще бъдат включени освен представители на 7-те формации, които съставят новата политическа платформа, и известни български професори.

Това обяви на пресконференция лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

Тя припомни призива си от преди месец "партиите да отстъпят крачка назад, а гражданите да направят две крачки напред".

Решенията в гражданския съвет ще се вземат с пълно съгласие, добави Найден Зеленогорски и уточни, че Реформаторският блок има голям експертен потенциал.

"Първата задача пред гражданския съвет ще бъде създаването на концепция за решаване на политическата, икономическата, социалната и духовната криза", обяви още Зеленогорски.

Меглена Кунева обяви още, че решението за това как "Движение България на гражданите" ще продължи
участието си в Реформаторския блок ще бъде взето на най-високия форум на партията - Националното събрание, което ще се проведе на 21 септември в София.

"Разделителната линия за нас е ясна: в Реформаторския блок могат да бъдат само тези, които искат безусловно оставка на правителството и предсрочни избори", коментира на свой ред Даниел Вълчев.

Той беше категоричен, че при такава ниска степен на обществено доверие и недоказана визия за реформи, това правителство няма да извърши почти никакви реформи.

По думите му, искането за оставка не е въпрос на лично отношение, а на убеждение, че това правителство няма шансове да управялява добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Тези от гражданският съвет да не са като гражданите от ГЕРБ, дето така ни засилиха по европейския път, че не ни искат в Европа!