Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия

Президентът призова депутатите за отговорни решения
31 авг 2013 11:55,
132
Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия
Президентът Плевнелиев. Снимка: Булфото

В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо. Виновниците трябва да бъдат посочени и съответно трябва да понесат своето справедливо наказание, настоя президентът Росен Плевнелиев.

Той призова българския парламент да направи това, което е направено в много други европейски държави - да се направи дебат, да се посочат ясно аргументите и да се прецени ясно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, която се намира в региона, която очевидно може да прерасне в по-сериозна глобална криза.

Още по темата

"Българският парламент е длъжен, и аз апелирам за това, да активира дебати и съответно да се вземат отговорни решения", допълни президентът.

Държавният глава коментира и протестите на сирийски граждани, които са се състояли пред Президентството, с апел - България да не се намесва в една бъдеща война.

"Разбирам, че днес ще има протести и пред Министерски съвет, после те вероятно ще се преместят и на друго място, уважавам всеки протест. Тук обаче става въпрос за българската държава, става въпрос за принципи, от които световната демократична общност и прогресивното човечество не трябва да отстъпват", заяви Плевнелиев.

Днес държавният глава присътва на панихида за 70-ата годишнина от смъртта на Цар Борис Трети, която се проведе в Рилския манастир.

"Моето посещение е чисто човешки акт на уважение на един български държавник, към друг български държавник", коментира той присъствито си на панахидата.

Президентът посочи, че присъствието му е акт на хуманност към семейството и наследниците на Цар Борис ІІІ, които, според президента е трябвало да понесат несправедливосттта на оскверняване на семейната памет.

"Моето посещение тук със сигурност е доказателство за принадлежност към християнските ценности, за хуманност, за толерантност, на която толкова много искам България да бъде символ и в регионален и в световен мащаб, а не на конюктурен реваншизъм, отрицание, на които сме свидетели толкова често в нашата история", заяви Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виновниците трябва да бъдат посочени, ама баба Ванга я няма така че наслука
62
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
бойко борисов няма да се измъкне нито пък вие
61
2
 
17
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Не съм проституиращ никой не ми плаща, сам се издържам.Тук рано или късно ще съдим комунистите и ще започнем с Бойко М. Борисов.
60
4
 
12
 
! Отговори
аre_kulata преди 10 години
Еееееееех, ква червена мижитурка съм! Ама пусти глад! 20 лв. са си 20 лв! С тях лошо ама без тях още по-лошо!
59
9
 
18
 
! Отговори
toma newerni преди 10 години
Йоло Денев щеше да стои по стабилно от ирландската пастирка
58
8
 
29
 
! Отговори
не на войната! преди 10 години
ПЛЕВНОКИО ОФШОРКОВ САМОНАКАЖИ СЕ!!!!!! ОФШОРКОВ ДА ТИ ПРИПОМНЯ ЛИ ЧЕ ПАРТИЯ ГРОБ ОРГАНИЗИРА СРЕЩА НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ СИРИЯ/АЛ-КАЙДА/ В БЬЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕ НА МАНДАТА НА ГРОБ ПОД РЬКОВОДСТВОТО НА СУПЕР ТИКВАТА БУДА БОЙКОВ И ВИЕ ОТ ГРОБ ПОДКРЕПИХТЕ И ПОДПОМОГНАХТЕ ФИНАНСОВО БАНДИТИТЕ УПОТРЕБИЛИ ОТРОВЕН ГАЗ!!!!! ОФШОРКОВ МАХАЙ СЕ ЗА ДА НЕ ДОЙДЕМ ДА ТЕ ИЗРИТАМЕ ИЛИ ПОДГОТВЯШ И БЬЛГАРИЯ ЗА ГРЖДАНСКА ВОЙНА!!! БЬДИ ПРОКЛЕТ ВОЕНОЛЮБЕЦО!!!! ТИ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ!!!!!
57
11
 
10
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Ех, драги мой ГЕЙБерастки малък палавник, благодря ти, че множиш лика на смешната Тиква!Да си жив и здрав.Не съм очаквал нищо по-различно от арогантност и вулгарност, симптомите на страха и безпомощността, от един ***.Вас и комунистическите ви идоли от САЩ Бог ще ви съди.
56
9
 
19
 
! Отговори
льольо преди 10 години
да отиде в Сирия да ги хване,и да ги накаже.Този селски тарикат е наказан от Господ,а ние сме наказани с него.
55
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Къде се опитвяате да ни намесоте между шамарите! Кои сме ние и с какво ще ни помогне да застаним явно в коалиция срещу Сирия? Единствената правилна позиция е на неутралитет и ако все пак решат да ни въвличат в безумна война, бих желал да става само с референдум! Стига войни, стига безумия, стига борба за едните ресурси, а работете!
54
0
 
5
 
! Отговори
аre_kulata преди 10 години
Прочетохте ли по-долу??? Не е лъжа, наистина обичам да правя вувузели и да гълтам.
53
12
 
10
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Той и големият к*р не съществува, но рано или късно се сблъскващ пряко или не с него :)БРИК е неформален икономически съюз между Бразилия, Русия, Индия и Китай.Техният събран БВП(правете разлика от брой население) надвишава сериозно този на САЩ и ЕС задно.Т.нар. иконимчески тигри имат програми за инвестиции и платформи за нисколихвени кредити.Няма какво да коментирам за кретеноиди, ГЕЙБерастки убийци на Сирийски деца, тривиални селяци, обявили война на човешката свобода !
52
11
 
13
 
! Отговори
сократ преди 10 години
Българи,най-после въстанете и продажните ликета от жълтите павете пометете.Тез българоубиици, които ни продадоха, с наша помощ да ги изметем.Време е за поход към София за да окачим по диреци и дървета цялата тази *** наричаща се протестиращи и подкрепящи Америкаския ТЕРОРИЗЪМ.Въжета не са нужни,без разходи.Тези *** имат вратовръзки,а те ще бъдат достатъчно здрави за да затегнат шиите им.Всички народи,моля въстанете и АМЕРИКАНЦИТЕ и подкрепящите ги от земята заличете.Бунт братя,на ОРУЖИЕ!
51
12
 
24
 
! Отговори
789 преди 10 години
Пуделчето на Борисов пак се изказа.Г-н Президент толкова сте слаб като такъв,че въобще не искаме да ви чуваме-колкото повече си затваряте устата толкова по добре и за държавата и за вас.И колко журналистчета около него-заслужава ли си? И какво толкова "държавнически" каза -нищо,общи комсомолски бръщолевения.
50
10
 
16
 
! Отговори
до тиквата преди 10 години
Тикво БРИК не съществува!Г*зоблизци на лилипутин
49
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета и не вярвам на ушите си (както се казва). Това президент на България ли е, или говорител на ЦРУ и Държавния департамент на САЩ?!
48
10
 
27
 
! Отговори
123 преди 10 години
Г-н Плевнелиев, след като толкова много желаете да вземете участие във войната срещу Сирия, запишете се доброволец на страната на янките. Не намесвайте обаче българския народ в чужда за него война.
47
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе *** теб пък кой те знае или пита. ен-та дупка на кавала.
46
2
 
9
 
! Отговори
аre_kulata преди 10 години
Обичам да правя вувузели на гербери. Гълтам.
45
11
 
20
 
! Отговори
seira преди 10 години
"ДРУГАРЮ" ПЛЕВНЕЛИЕВ, КОЙ ТЕ БИЕ ПРЕЗ УСТАТА, ТА СИ СЕ РАЗПРИКАЗВАЛ НЕ КОГАТО , КЪДЕТО И КАКТО ТРЯБВА!!!НЕ ЗАБРАВЯЙ, ЧЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ЛИЧНИТЕ СИ КАЧЕСТВА, ТИ СИ ИЗБРАН НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОТГОВОРЕН ДЪРЖАВЕН ПОСТ. ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ "НЕ Е БАЩИНИЯ", НИТО РАБОТАТА В НЕЯ Е ХОБИ!!!
44
6
 
17
 
! Отговори
до боклука преди 10 години
джудже нескопосано , ти не си дори мъж на жена си камо ли български гражданин, не говори от бимето на българия защото масово българи гладуват, децата нямат бъдище ,а ти *** им дрънкаш това което са ти написали,САМО И САМО ДА НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА *** , ТИ И ГРОЗНИТЕ ТИ ДАЛАВЕРИ, ***...