Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия

Президентът призова депутатите за отговорни решения
31 авг 2013 11:55,
132
Плевнелиев иска наказани за химическите атаки в Сирия
Президентът Плевнелиев. Снимка: Булфото

В Сирия бяха използвани химически оръжия срещу мирни граждани. Това е абсолютно недопустимо. Виновниците трябва да бъдат посочени и съответно трябва да понесат своето справедливо наказание, настоя президентът Росен Плевнелиев.

Той призова българския парламент да направи това, което е направено в много други европейски държави - да се направи дебат, да се посочат ясно аргументите и да се прецени ясно ролята на всеки един в настоящата ситуация и криза, която се намира в региона, която очевидно може да прерасне в по-сериозна глобална криза.

Още по темата

"Българският парламент е длъжен, и аз апелирам за това, да активира дебати и съответно да се вземат отговорни решения", допълни президентът.

Държавният глава коментира и протестите на сирийски граждани, които са се състояли пред Президентството, с апел - България да не се намесва в една бъдеща война.

"Разбирам, че днес ще има протести и пред Министерски съвет, после те вероятно ще се преместят и на друго място, уважавам всеки протест. Тук обаче става въпрос за българската държава, става въпрос за принципи, от които световната демократична общност и прогресивното човечество не трябва да отстъпват", заяви Плевнелиев.

Днес държавният глава присътва на панихида за 70-ата годишнина от смъртта на Цар Борис Трети, която се проведе в Рилския манастир.

"Моето посещение е чисто човешки акт на уважение на един български държавник, към друг български държавник", коментира той присъствито си на панахидата.

Президентът посочи, че присъствието му е акт на хуманност към семейството и наследниците на Цар Борис ІІІ, които, според президента е трябвало да понесат несправедливосттта на оскверняване на семейната памет.

"Моето посещение тук със сигурност е доказателство за принадлежност към християнските ценности, за хуманност, за толерантност, на която толкова много искам България да бъде символ и в регионален и в световен мащаб, а не на конюктурен реваншизъм, отрицание, на които сме свидетели толкова често в нашата история", заяви Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
27
 
5
 
! Отговори
КРАДЛИВИЯ СЪСЕЛ преди 10 години
Брях! Червените *** много активни днес!
22
3
 
39
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 10 години
Чакай бе ШеФе! Не ни вкарвай във война, пък дори и да си президент! Аре да не се правиш на по- свети от папата, става ли?
21
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси президента!!! Да вземе и той да признае Македония още веднъж и да си ходи! Този плазмодий как ни излага пред света...
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Баси президента!!! Да вземе и той да признае Македония още веднъж и да си ходи! Този плазмодий как ни излага пред света...
19
2
 
39
 
! Отговори
... преди 10 години
Дупето е редно да замълчи, когато в стаята има хора.
18
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Експертите на ООН все още не са стигнали до никакъв извод, а нашето президентче твърди със сигурност че са използвани химически оръжия. Нека да обясни г-н президентът там ли е бил, експертите ли му са вездесъщи, че без да са отишли е стигнал до този категоричен извод?
17
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пак е назад... *** женски полов орган такъв, к'ви дебати сънуваш бе? За кого се взе? За Джордж У. Буш ли бе? Повечето вече решиха- НЕ!!! Пък ти мрави фелацио на френдовете си отвъд океана колкото искаш, нас не ни занимавай, ***!
16
1
 
15
 
! Отговори
чичо пейо преди 10 години
ужас-как помощи бре ,на нас кои да помага...ще им дадем сухопътен батальон,от братята за подпомагане,на назамните операциипосле ще правим делимо с печалбата от скрабта и задигнатото
15
2
 
45
 
! Отговори
Малфункшян преди 10 години
*** (точка).
14
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** пак се изказа неправилно.Станали сме за смях пред цял свят заради този ***
13
0
 
51
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Изключително смешна позиция! И това ми било президент?! Вземи се в ръце и драсни на САЩ и Из(с)раел, че България запазва неутралитет по въпроса със Сирия и ако се наложи ще изпрати помощи на цивилното население, но няма по никакъв начин да се включва с военна намеса там или ще разрешава от тук да преминават, или да се базират части, които ще ударят там.
12
0
 
37
 
! Отговори
jore преди 10 години
Тоя в момента хем е президент, хем не е , така че по-добре да внимава каквк ги дрънка, за да не здаде президентския пост преждевременно.! Общо взето в момента е президент "от няма и как".
11
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя пък кой го бръсне за слива ?Даже и жена му го е отсвирила. ***.
10
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми, да ходи да ги наказва като иска
9
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя ахмак още ли си мисли, че е президент? Аре оставката!
8
0
 
50
 
! Отговори
kalin.filipov преди 10 години
Прав е,трябва да бъде наказан да си подаде оставката и да се извини на целокупния български народ за всичко което им причини-от насъскването на едни хора срещу други,през колорадските планини на нова година до опитите му да въвлече страната в една безумна война въз основа на едни лъжи.И ще ме у малко наказанието само с една оставка своя да мине!
7
0
 
52
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
Карла дел Понте (бивш Главен прокурор на съда в Хага), член на комисията на ООН за разследване използването на химическо оръжие в Сирия е заявила, че същото не е използвано от правителствените сили. Ако е така - какво правим тогава?
6
0
 
49
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Плевнята се изказа пак за кой ли път некомпетентно, тоя е направо по-зле и от ***.Що не се вземат тея двамата и да вървят на майната си.
5
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Моето посещение е чисто човешки акт на уважение на един български държавник, към друг български държавник"". Няма майтап, Плевньо се изживява като държавник!! Макар че в един Абсурдистан може и за такъв да мине.
4
0
 
60
 
! Отговори
Еди преди 10 години
Е, спукана им е работата! Щом Плевнелиев иска наказани, то обезателно ще има такива! Няма измъкване....