СДС сдава половината си централа

Първите три етажа ще бъдат върнати на държавата
Обновена: 1 сеп 2013 15:28 | 1 сеп 2013 15:24, Петя Славова
24
СДС сдава половината си централа
Снимка: Булфото

След неуспешното им представяне на последните избори, СДС ще се наложи да се раздели с първите три от общо шестте етажа от централата си на ул. "Раковски" 134, пише в. "Монитор".

По закон областната управа трябва да осигури помещения на партиите, които на парламентарен вот са изкарали над 1 процент от вота, а държавата да им изплаща субсидия. Въпреки че СДС заедно с коалиционните си партньори от 4 партии спечели едва 1,37%, ще остане в централата си по силата на договор с областната управа, чийто срок изтича чак през 2015 г., и заради факта, че има представител в Европарламента.

Заради ограничените финанси, с които разполагат обаче, сините ще трябва да освободят част от етажите, за да пестят от наем. Въпреки че партията още не е опразнила помещенията вече има желаещи за свободните офиси.

Сред тях е ВАлери Симеонов - лидер на НФСБ, чиято формация също не успя да се вреди до НС, но премина бариерата от 1%.

Друг желаещ е и Светльо Витков и неговата партия, която също мина прага от 1% на вота на 12 май. Интерес са проявили и от партията на Меглена Кунева - "Движение България на гражданите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: офисивотСДСцентрала
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
до 1 chovek.Споделям мнението ти.След като нямаме студенти на улицата е тъжно за нацията ни.Те са двигателя на промяната.По времето на Фердинанд СУ е затварян 2 пъъти./Освиквали са го/.Сега ходят на бригади да берат ягоди,маслини и не знам какви си плодове и зеленчуци.Кому е необходимо?Има достатъчно работа в България.
17
0
 
12
 
! Отговори
1chovek преди 10 години
Тъжният край на една голяма измама. За съжаление истинските демократи се оказахме хората от улицата и емигрантите, но не и партийците.Но има и добра новина и тя е, че народа се пробужда и този път без политическо организиране, а това е много по-ценно от която и да е партия или централа.
16
2
 
10
 
! Отговори
6 преди 10 години
Айде следващите са Юруш. Марш в мазетата на Ямбол.
15
1
 
9
 
! Отговори
Трудовакъ, до Богдан преди 10 години
Богдане, Богдане, изумителен и смайващ е начина ти на мислене. Гласува се винаги "за" идеи, принципи, платформи, капацитет, потенциал дори! Какво значи разпиляване на гласовете? Те такова животно нема, гражданите не могат да бъдат принуждавани да гласуват за някоя си политическа сила / примерно милиционеро - комунистическата партия ГЕРБ/, само защото имала по - реални шансове да прескочи противоконституционната 4% бариера за влизане парламента. Гласува се по съвест и убеждение, а не бакалски...
14
3
 
5
 
! Отговори
iliq преди 10 години
dolu sinqta nomenklatura .....
13
2
 
18
 
! Отговори
дофтур оф були преди 10 години
След толкова кражби на държавна собственост най-после да върнат нещо на държавата.
12
2
 
22
 
! Отговори
:Ми да преди 10 години
то и една стаичка им стига и тоалетна, че не може без нея
11
1
 
11
 
! Отговори
petyo9 преди 10 години
То като си помисля: в цял свят се знае, че мъж не може да забременее (по нормалния начин) и въпреки това милиони ентусиасти продължават да опитват...
10
9
 
6
 
! Отговори
viktor.stoichev преди 10 години
БСП на три морета!Само така България ще се оправи.45 години се учеха, 23 пробваха, тези 4 ще успеят вече със сигурност
9
7
 
8
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
До Трудовакъ, до БогданАми не гласувайте,бъдете с/у ГЕРБ и после пак ще искате избирателите да ви припознаят като анти комунистическа партия или реформаторски блок.Разпилявайте гласовете си,от коетослед червените печелят турците!
8
0
 
19
 
! Отговори
А НДСВ преди 10 години
Удобно се забравя, че НДСВ също държи сграда в центъра на София
7
7
 
12
 
! Отговори
Трудовакъ, до Богдан преди 10 години
Богдане, разбира се че СДС трябва да са срещу ГЕРБ. Герберастията, синоним на бандитизъм, клиентелизъм и невиждана корупция няма нищо общо с демокрацията и демократичните принципи, затова не съм нито чул, нито видял демократ да гласува за ГЕРБ. Няма как и да се гласува за другарката Пръмова по обясними причини. С подобни воденични камъни нито СДС ще влезе в парламента, нито ще спечели крехката ни демокрация. Далавера ще имат само от БСП, гледайки политическите трупове, с които се товари СДС...
6
4
 
17
 
! Отговори
fgjhsouyeru@mail.bg преди 10 години
Сбогом плъхове, съжалявам че никога бях седесар.
5
0
 
29
 
! Отговори
Интересно преди 10 години
Светльо Витков уж се бъзикаше, а сега и той етаж иска...
4
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
те, това е сделка.... три етажа срещу откраднотото и продадено държавно имущество по време на управлението им (заводи, авиокомпания, мини и каквото се сетиш, разсипано и ограбено селско стопанство)... който може да изчислява процента печалба, но такъв бизнес трудно вече може да се врътне...
3
3
 
20
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Седесари,всичко това го дължите първо на Костов и после на Мартин Димитров и Надежда незнамкоясифамилияАко не бяха се заиграли със Станишев в миналия парламент,сега СИНИТЕ щяха да са в Парламентаи на "Раковски" 134, както си е редно...но дори и СЕГА продължават да са с/у ГЕРБ и се сдушихас Куневица,което пак ще ви изиграе гаден номер!
2
1
 
35
 
! Отговори
123 преди 10 години
Това, което е днес СДС, е само и единствено бандюги и клиентиелисти. Тези трябва да изчезнат от политическата сцена, за да не пречат на една възможност да възникне нова и нормална дясна партия. Нямали парици да си плащат за офисите!? Държавата не давала на малките!? Ами нали Стефан Софиянски и Евгений Бакърджиев щели да се връщат в СДС? Фамилиите на тези двамцата кинти нямат ли? Единият точи държавата поне десетилетие, а другият се сватоса наскоро с Васил Божков - Черепа. Да поискат от своите.
1
1
 
38
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Ако можеха и...парите да върнат,засмукани от...активистите,кога бяха на власт,щяха да са...златни.