Правителството с мерки за справяне с бежанския поток

Всеки ден между 40 и 50 нелегални имигранти търсят убежище у нас
3 сеп 2013 08:04, Петя Славова
33
Правителството с мерки за справяне с бежанския поток
Снимка: Булфото

Бежанският поток, който преминава българската граница ще бъде координиран от национален оперативен щаб, съобщи БНТ.

Мерките бяха набелязани в петък от Съвета за сигурност към правителството, след като стана ясно, че капацитетът на центровете за бежанци у нас е изчерпан.

Между 40 и 50 нелегални имигранти на ден, повечето от които сирийци, търсят убежище в България. За да се справи със ситуацията, Съветът по сигурността към правителството реши да засили наблюдението по границата ни, да организира още помещения за настаняване на бежанците и да потърси помощ от Европейския съюз в случай на увеличаване на бежанската вълна.

В момента се проверяват сградите на бившите казарми, които биха могли да се преустроят във временни убежища. Ако ситуацията в Сирия се усложни, през следващите месеци у нас се очаква да пристигнат до 10 000 бегълци от режима на Башар Асад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Решението на проблема е много лесно и елементарно - миниране на цялата граница с *** турция с различно по действие мини и слагането на елементарни заграждения и табели.
27
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
ХА-ХА-ХА...,Лейбъристката опозиция твърди, че неназована британска компания е получила разрешение за експорт на химически вещества за Сирия (ОТ КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧИ ЗАРИН) десет месеца след началото на въоръжения конфликт в близкоизточната страна. (но не за Асат) - ПРИЗНАХА СИ!!! ВЕЧЕ ВСИЧКИ ЗНАЯТ, ЧЕ ВИНОВНИ ЗА АТАКАТА СЪС ЗАРИН СА БАНДИТИТЕ ОТ АЛ,КАЙДА... И ЛОНДОН- ОФШОРНАЛИЕВ, "И...КВО ЧЕ ПРАЙМ СЕГА, НАЧИ"...? ШЪ ТРЯАА НАЧИ ДА УДАРИМ ЛОНДОН!?!?!.
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"бегълци от режима на Асад"... хората бягат от идващите американци.
25
2
 
5
 
! Отговори
амбри преди 10 години
аман вече от пришълци
24
0
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До batevaleБлагодаря за пожеланието.Проблемът вече е налице и какво ще правим.Всичко е назад в историята и някой използва религията като инструмент за налагане на интересите си.Сирия 400 г.е била под Османска власт.Сирия не е само мюсюлманска държава.Много сирийци преди двадесетина години учиха в България ,много от тях останаха и живеят в България.А за отворените ни граници е друга тема-долитат си с планери,парашути.И пак казвам дано не ни се случва,това което тези хора преживяват.
23
0
 
5
 
! Отговори
мм преди 10 години
До ЙойоПравилно си разбрал. Е те това е политиката, гледаш си твоя интерес.
22
1
 
11
 
! Отговори
batevale преди 10 години
До Рали1. Изглежда не разбираш ,че опасенията са насочени не толкова към бежанците изобщо ,а към "изпратените с мисия" ,които идват със тях...Освен това е доста неестествено ,че Турция не ги възпрепятства ,въпреки че тя е с икономически възможности над бъгарските (И е с по-голяма територия ,и е мюсюлманска страна).Просто още един проблем на България не и е нужен. Хубав ден!
21
13
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
Защо е този негативизъм към тези хора?Едва ли някой доброволно е изоставил дома и роднините си,работата си и да тръгне по света без посока .Дано не ни се случва. Познава ли някой от вас сирийци,защото работя и с такива хора и определено не мога да споделя голяма част от нагласите ви.Ако трябва да избирам предпочитам образовани и работни пред мързелите и хрантутниците ни на помощи,които наистина ядат от социалния бюджет.
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да не стане като в Македония, където преди 10 г. пуснаха 300 000 албанци а сега са над 1млн! Затова никакво обежище на тези, да ходят към Франция и Великобритания.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия *** да ги си приютява страната пуйка (Турция). Тук не е Азия и не се изповядват терористични, фанатични религии
18
1
 
9
 
! Отговори
алоу ореха преди 10 години
Кво ги приемате тези арабелите и мюсюлманите да се грижат за тях.Ядат социалния бюджет на нашите родители и българи!!! аня от съединение ги учил вадил и паспорти и ги пускал ко праим а? Нас западняците като падна стената до 2007 не можеш да ходиш никъде!
17
0
 
8
 
! Отговори
Аристотел преди 10 години
САЩ,франция и Англия са против Асад.Сирийските бежанци бягат от Асад.Значи САЩ,Франция и Англия са приятели на бежанците.Следователно бежанците,които идват у нас,трябва да ги препращаме на САЩ,Франция и Англия.Това е логиката.И мерките,които вземаме,трябва да са според логиката,а не според ибрикчилъка на управляващите.
16
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СтевоМисля че е по-ефикасно да се възстановят телените заграждения по границите! Така и преноса на зарази от животни и контрабандата също ще се ограничат. Най-важмо е че ще се спасим от инфилтрацията на ислямисти и криминални които сега се правят на бежанци със унищожени документи. Не забравяйте че в Сирия възстанниците са главно ислямисти и като ги бият реално такива са бежанците и мислете какво могат да посеят у нас!
15
11
 
8
 
! Отговори
Йойо преди 10 години
Това българското племе е голяма работа,когато бежанци идват т БГ всички имате голями усти,а когато българите отиват в Аамглия иангличаните се опитват да ни спрат,казвате това е расизъм .
14
1
 
21
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
Още щом влязат , ескорт до американските военни бази и оттам за УСА !
13
3
 
13
 
! Отговори
Стево преди 10 години
Палаткови лагери на границата с въоръжена охрана, а не в гр.СЪЕДИНЕНИЕ . Че то е в центъра на България , а от там следите им се губят. И сами да си правят тоалетни и каквото там им трябва , ние не сме им прислужници . А даже и да си плащат престоя у нас , щом имат пари за каналджиите , значи имат пари и за хотел. Никъде няма безплатна храна ( даже и мюсулманско меню) и безплатен хотел . Разберете , на всякъде се работи и се плаща .
12
0
 
18
 
! Отговори
До банкеръ преди 10 години
Точно така! Нали Ердоган иска да бият отвисоко Сирия. Ама ни гък да приема бежанците! А хората бягат, че бомбата, както по време на агресията над Сърбия, не подбира военни, старци, бременни, деца бие наред, колко невинни хора загинаха тогава. Който предизвика бягството от ада на бомбите той да плаща, а не свръхбедна България. А те си пазят богатствата и съдират кожата на малка страна. Това ли е почтеност, това ли са западните ценности? Грозен, прикриван но прозрачен, геополитически интерес. Прицелът е друг.
11
2
 
7
 
! Отговори
ММДААА..... преди 10 години
И ТАМ ЗАТВОР И ТУК ЗАТВОР, КАТО ГЛЕДАМ РЕШЕТКАТА ПРЕЗ КОЯТО НАДНИЧАТ ДА ИМ СЕ ЧУДИШ НА АКЪЛА. ЕЙ ТИЯ СЪЩИТЕ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ ИЗЛИЗОХА НА ДЕМОНСТАРЦИЯ ПРОТИВ БАШАР АСАД А СЕГА БЯГАТ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА КОЯТО САМИ СИ НАПРАВИХА.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** работа, никакви бивши казарми! Палатков лагер на границата, ограден с въоръжена охрана, както направи Йордания! Не може да ги дислоцираме из страната, не можем да ги контролираме по този начин и ще плъзнат навсякъде. Спешни мерки за засилване на охраната на границата с Търция иначе ще берем големи ядове. Тия като станат много и почват да негодуват, що ги държим като в затвор, що не можели да излизат - тва да не е екскурзия! Бил съм по Близкия Изток, видял съм как са нещата - тъжно, но факт!
9
2
 
24
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
От тук във Франция да ги препрашат и " другата Европа" дето ни пробутват европейски ценности за толерантност и интеграции, пък ги товарят на самолетите за в къщи или ги държат в гетата!!! Е това им беше целта да направят държавата ни лагер за малцинства и хора от третия сват които те не искат в държавите си!!!