ГЕРБ вини кабинета в полицейщина. МВР тормозило протестиращи

Ще понесе ли Йовчев лична отговорност, питат ексуправляващите
Обновена: 5 сеп 2013 09:49 | 5 сеп 2013 09:49, Камелия Цветанова
144
ГЕРБ вини кабинета в полицейщина. МВР тормозило протестиращи
Борисов се радва на симпатизанти по време на голямото посрещане. Снимка: Булфото

ГЕРБ обвини правителството в полицейщина и репресии спрямо протестиращите срещу властта.
 
 „Новата сесия на парламента започна, както и завърши старата - с безпрецедентни по мащаб граждански протести срещу загубилото всякаква легитимност управление на тройната коалиция  БСП, ДПС и „Атака”. Тази позиция обаче очевидно не се харесва на управляващите и са впрегнали цялата държавна машина, за да пречупят и заглушат гласа на народа, заяви от името на парламентарната група на ГЕРБ  Даниела Савеклиева.
 
Тя се оплака, че само преди дни полицията във Варна си е позволила да изиска от ГЕРБ личните данни на всички новопостъпили членове на партията в областта. „Очевидно това са новите методи на работа на МВР, които са идентични с тези на репресивната Държавна сигурност”, коментира депутатът.
 
 По думите й вчера с нея са се свързали хора от Сандански, които са били на протест в София, но на връщане шофьорът на автобуса е получил обаждане от полицията с въпрос къде точно ще остави пътниците. Същото се е случило и с хора от Разлог, Котел, както и с жители на Бургас.
 
„От ГЕРБ определяме тези случаи като грубо погазване на Конституцията и законите на България. Полицейщината и репресията, извършени от органите на МВР срещу мирно протестиращите, изразили своята политическа позиция, са в разрез с всички демократични практики и норми на ЕС”, заяви Савеклиева.
 
„Тези действия са пореден провал на правителството. Вчера Орешарски се похвали, че най-голямото постижение за първите 100 дни на кабинета му е освобождаването на страха. Г-н Орешарски, в България ли живеете? Знаете ли какво правят подчинените ви? Защо допускате репресия на хората? Имали сте предвид страха от падането на собственото ви правителство”, коментира още тя.
 
 Според ГЕРБ такива действия на полицията връщат България в най-мрачните времена на тоталитарния комунистически режим и напомня за репресивните похвати на ДС.
 
Заради това депутатите от ГЕРБ поискаха министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев още днес да дойде в парламента и да отговори на въпроса „кой и защо издава заповедите за полицейски тормоз и репресии срещу мирно протестиращите български граждани”.
 
Те настояват да разберат също така на какво основание са проверявани протестиращите, с каква цел са събирани личните данни на пътуващите и информация за целта на пътуванията, маршрутите и времето на пристигането на хората.
 
„Ще понесе ли министър Йовчев лична отговорност за извършените репресии, подавайки оставка или с оставането си на поста ще покаже, че това е модел на действие на цялото правителство, което ще даде поредно основание да поискаме оставката на целия провален кабинет”, заключи Савеклиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
2
 
! Отговори
Стефанов преди 10 години
Откак се помня, всяка власт използва еничарите си по едни и същи начин, а опозицията подсеща за ченгесарския произвол... докато не дойде на власт и да започне да използва същите методи.
107
1
 
5
 
! Отговори
коко преди 10 години
Защо когато Цецко караше полицаите да се правят на Супермени с гимнастиката "стани -легни" не се говореше за полицейско насилие?И докога ще правят разни платени *** полицаите на разногледи с техните "протести"?Има закон,който ясно показва кой е виновен при неизпълнение на полицейско разпореждане.И полицаите са хора и не са длъжни да търпят всякакви простотии и издевателства.Нека някои "красиви и умни" да отидат да правят същото пред американският Конгрес и да видят какво чудо ще им се сл
106
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов си етакъв,какъвто винаги си е бил.Фриволен,променлив,противоречив, повърхностен и въпреки това интересен.И най интересното е че май си вярва.Той да говори за полицейщина при сегашната ситуация е необяснимо,или си мисли че ако в някакво събитие участват полицаи е полицейщина.Това е силовашки манталитет,стил на високомерие,чувство на всевластност и непогрешимост уж в името на закона и държавата,а то постоянна злоупотреба с тях.ТОЙ самият е изтъквал като голямо достойнство,че е бил полицай(но не е бил) и разсъждава като такъв и като премиер,т.е всеки е заподозрян и трябва да се провери..
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КОЙТО НЕ СПАЗВА ЗАКОНА - Е С ПРАНГИТЕ В КАУША - НАЛИ ЗА ТОВА СА ПРОТЕСТИТЕ - ВСИЧКИ ВКЛ, И ПОЛИТИЦИТЕ НЕСПАЗВАЩИ ЗАКОНА - В ЗАТВОЛА
104
3
 
12
 
! Отговори
681 преди 10 години
Простакът си е ***! Да попитаме през твое време какво беше сигурно всичко бе цветя и рози нямаше убийства ,нямаше кражби нямаше преследвания и подслушване на хора?Полицаите са повече от лекарите и сестрите в държавата взети заедно това за какво говори -сигурно не за полицейщина? А що се отнася до протестите - при всяко нарушение на обществения ред се намесва полиция!
103
0
 
7
 
! Отговори
аман-заман преди 10 години
Tamane мислиш ли че от тез коментарчета нещо зависи.Четем си ги само 200-30те читателя на тоз смешен сайт. Просто те отразяват реалната картина в страната като цяло- 20% са за оставка 25% против оставка и срещу ГЕРБ и на 55% им е през *** за политиците.
102
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле какво става в този сайт само червени *** *** коментира. Така е като откраднаха милиарда сега ще раздават на *** да пишат по форумите. Марш в Северна корея червени апаши. Заради вас децата ни избягаха по чужбина.
101
4
 
16
 
! Отговори
Даси преди 10 години
герб нямат равни по наглост!!!
100
13
 
5
 
! Отговори
Tman преди 10 години
Явно БСПарската машина за писане на минуси и обиди отново е заработила... ама така е, взеха един милиард и сега могат да плащат на 20-30 човека да пишат по 50-60 коментара.... ще видим как ще се смеете на есен
99
7
 
28
 
! Отговори
Галя преди 10 години
Точно ти ли щеми говориш за полицейщина бе, мутрооо
98
8
 
21
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 10 години
До Смехурко.Освен това драги ми Смехурко нещо по-добро,в момента на падането на ГЕРБ си пожелаха около 49,000 емигранти напуснали майка България в последната унищожителна година от управлението на този човек,чийто име не искам да споменавам по хигиенни причини.Същото си пожелаха 22,000 раково болни в България,лишени от средствата изтеглени от здравеопазването и вложени,КЪДЕ??? в бездънните джобове на оня,чието име ме е гнус да спомена.
97
6
 
18
 
! Отговори
(НМ) Народна Милиция преди 10 години
До Смехурко.Драги ми Смехурко аз нямам собствено предприятие(бизнес) а съм на заплата.През цялото мракобесно управление на ГЕРБ начело с твоя ментор Борисов моя работодател не закъсне със заплатите никога въпреки геноцида на който беше подложен.Когато ГЕРБ паднаха от власт аз със скромните си спестявания почерпих моите колеги и си пожелахме нещо по-добро.
96
15
 
6
 
! Отговори
До ЕС и Правозащитни преди 10 години
Задкулисно управление, игнориране на общественото мнение, агресивен реваншизъм, всяване на страх и репресии над инакомислещите, активни мероприятия (като например компроматни акции, разделяне и противопоставяне на гражданите и пр.) и лъжлива медийна пропаганда са характерни белези на фашистко-комунистическия тоталитаризъм от 20 век ! Г-да еврокомисари, евродепутати и европравозщитници къде сте ? Слепи ли сте ? Не виждате ли, че в България бе наложен чрез измама тоталитарен режим на рубладжийската олигархия ?
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КокоКоко, внимавай с последния *** - изпуснеш ли се, голям резил! Благодарете на Бога, че на полицайчетата им беше наредено да не посягат. Аз им се чудя как успяха. Сега трябва да идентифицират коковците от видеозаписите, да ги приберат и да ги съдят по всички правила! Преди това да ги пообработват по класическия начин! Хайде, ербап Коко, действай!
94
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До smehurko:)))))))))))Какво ново под небето, братко:https://wikileaks.org/gifiles/docs/5459813_insight-russia-bulgaria-stanishev-s-visit-.html
93
11
 
3
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До gost55Тогава вие сами се ударихте по поръчка на Миков.Мая и станишевтоест сер ГЕЙ:))))))))))))))))))./Но веднага си подадоха оставка .А сега 90 дена ревете и с платени рейсове обикаляте България.
92
15
 
6
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До НМ(народна милиция):))))))))))))))) не ви утърваше на бизнеса да крадете спря кранчето.Затова сега ревете против него Спинозни от БСП и крадци от ДПС и АТАКА справка изказането на другаря ви Кутев,Първанов:)))))))))) и плеяда още от вас
91
14
 
7
 
! Отговори
smehurko:))))))))))) преди 10 години
До Анонимен Хем сте *** хем с анмнезия:)))))))))))).# месеца нямат управление 1.000.000.000 и Вече ни подготвят за още 3.000.000.000 заем.Герби само връшаха заемите им и кражбите с неизгодни договори.Сами си направете сметка какво ни очаква.Ще присвоят и тез 4-5.000.000.000 заемин Но ще ги плаща вече напълно обеднял народ
90
8
 
20
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 10 години
Борисов е една изключителна ГАД,щом има лице да се показва публично.помните ли: интригата с бирения завод,завърши със смърт,лошия материал(става въпрос за нас) ,сто хиляди фалирали фирми,спиране разплащането на държавни поръчки,иземването на предприятия(разбирай бизнес),тоталната имиграция,абсолютно ниска раждаемост,Дянков,Цветанов,Найденов(убил животните в Странджа,хората още плачат когато се сетят за това) Калинка,Плевнелиев (***)
89
10
 
18
 
! Отговори
gost55 преди 10 години
Тоя *** на снимката ***.ераст Бойко Медотиев Борисов тиквената му проста главя.Явно е хванал склероза и е забравил как през февруари 2013 неговото *** управление на герб беше ударило главите със кръв на хората които протестриха срещу тоя психоболен *** на снимката