Ако не беше Цветанов, нямаше да има БАСТА!

Найденов: Един беше аршинът за мен, друг за него
38
Ако не беше Цветанов, нямаше да има БАСТА!
Мирослав Найденов. Снимка: архив, БТА

Ако не беше Цветан Цветанов, нямаше да има БАСТА, заяви ексминистърът на земеделието Мирослав Найденов пред TV7. Найденов се пошегува, че по тази причина първата партийна книжка на новата формация е запазена за заместник-председателя на ГЕРБ.

"Когато на Цветанов му повдигнаха не едно, а две обвинения, той продължава да бъде фактор в партията и в парламента, само по отношение на Цветанов има изключения. Можем да гадаем с кое е толкова ценен", коментира бившият министър.

Самият Найденов е подсъдим по дела за корупция и е пуснат на свобода под гаранция. Той заяви обаче, че няма никакви притеснения относно техния изход и не чувства никаква вина за действията си. "Не съм предал ГЕРБ, аз бях предаден. Един беше аршинът за мен, друг за Цветанов. В тежките ситуации аз останах сам, а Цветанов всички скочиха да го защитават", коментира бившият министър.

Още по темата

Найденов за пореден път заяви, че запазва добри чувства към бившия министър-председател, но Бойко Борисов не е могъл да преодолее "фактора Цветанов", което е довело и до създаването на БАСТА.

От думите му стана ясно още, че и бившият транспортен министър Александър Цветков вероятно ще се присъедини към новия политически проект, който ще бъде учреден на 22 септември.

Бившият земеделски министър обвини доскорошните си колеги от ГЕРБ, че наемат говорители в лицето на платени коментатори, които да твърдят, че новата формация няма шанс.

Още не правим социологически изследвания и не сме поръчали, защото БАСТА ще се учреди на 22 септември, тоест още я няма формацията или както се казва рибата е в морето, ние сме сложили тигана. А иначе за каламбура „баста-краста” – аз за крастата мога да говоря много. Това е ветеринарно заболяване, ставно, паразитно, но хората го използват в народния фолклор положително, когато кажат „този краста го е хванала”, когато някой се занимава с нещо, каза още Найденов.

По думите му все повече хора се обаждали от обявяването на инициативата за учредяване на партия БАСТА насам. Найденов каза още, че идеята за името е негова.

В едни по-тежки, мракобесни времена, аз казах „баста” и казах някои неща на глас, които бяха табу до този момент, макар че хората знаеха, че те се случват. Имам предвид политическото мракобесие и изкушаването на тези, които имат власт, и държат микрофона и го използват. Тогава казах „баста”, след това реших, че всъщност около тази „баста” можем да се обединим, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Мирослав НайденовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"В тежките ситуации аз останах сам, а Цветанов всички скочиха да го защитават". Прави си изводи, а не се жалвай! Инициатори за създаване на БАСТА сте останалите извън борда на листите за парламента! И с право!
28
0
 
5
 
! Отговори
офф преди 10 години
Ако наш Миро си беше купил стара марка мобилен телефон, вместо модерен айфон, нямаше да може да бъде прикачен и нямаше да рабреме какво се случва с тоалетната на Боко в Банкя
27
0
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 10 години
М.Вайденов се сърди на ГЕРБ щото не го защитили за далаверите, както били постъпили спрямо ЦЦ?!Това "моралната" ли позиция ли е - "когато оня краде е добре, а кога я гепнах ме хвърлиха на ***"?!? А иначе, и съвсем скоро ще стане ясно ,че БАСТА следва пътя на ГЕРБ - надолу и навън от политиката...
26
4
 
4
 
! Отговори
89860 преди 10 години
Жалка работа. Да видим кой ще го пази от Бойковата справедливост. И да му го ***, он няма му прости!
25
0
 
0
 
! Отговори
. преди 10 години
До 21 - Странна работаТи си учудващо *** !!!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Миро кажи как те подгониха заради твойте стари далаверки около онова 20 годишно месо ЗАТОВА НАМРАЗИ ЧЕСТНОСТТА НА ЦВЕТАНОВ....*** си бил и такъв си оставаш и с твойта джаста праста?
23
2
 
10
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Ако не беше Цветанов тъщата му нямаше да може да пести пари от преди 40 години за да му купи апартаментите.
22
1
 
6
 
! Отговори
ppp преди 10 години
MIRO MURSATA !
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
нещо не го схващам - БАСТА били против Цвъки, но си харесват Боко?!? Ами че те са скачени съдове, как може да не харесваш едно и също нещо в две форми - да не би да става въпрос за красота?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аре баста бе!!!!!!
19
1
 
21
 
! Отговори
аз , ибрикчията преди 10 години
ако не бяхме *** , нямаше да има БАСТА
18
10
 
10
 
! Отговори
Странна работа преди 10 години
Странна работа е това да си нагаждач. Сега подобно на приказката за добрия цар----виновен е Цецо ухото , а не Бойко нарцисът,---г-н Найденов се опитва да се домогне отново до властта за която има един единствен пропуск- Б тиквата. А ИСТИНА Е ЕДНА: ВСИЧКИТЕ МРЪСОТИИ ИДВАТ ОТ Б БОРИСОВ. ТОЙ Е ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА НАЙ-ЧЕНГЕДЖИЙСКО, МАФИОТСКАТА ЧАСТ ОТ КОМУНИСТИТЕ. ЧОВЕК БЕЗ ДОСТОЙНСТВО И ЧЕСТ... А ЗА ИНТЕЛЕКТ, КУЛТУРА, ВЪЗПИТАНИЯ, ЗНАНИЯ...НЕКА ДА ЗАМЪЛЧИМ.
17
4
 
17
 
! Отговори
помня, помня преди 10 години
ти беше най- големия *** на ББ. Вечно на амбразурата. Мазен. Нагаждач. А тая БАСТА си е поредния борисов кучкарник.
16
14
 
17
 
! Отговори
емо преди 10 години
Ако нямаше Цветанов, нямаше да има и ГЕРБ, Алексей Петров още щеше да отвилича деца за откуп, а Миро мършата нямаше да е министър.
15
2
 
15
 
! Отговори
СЕЛЯНКА преди 10 години
Ако не бяха такива като Миро мършата,Цветанов и Фидоска ГЕРБ нямаще да това което е сега.На каца мед стига една лъжица ла-на.
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнил народ, гнила държава.
13
6
 
12
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Няма никакво съмнение, че БГ се управлява от задкулисието !Станишко си е една марионетка на кукловодите от ДС Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов ...Миро наденицата също е марионетка на горните лица.
12
3
 
13
 
! Отговори
zz преди 10 години
Егати логиката,Заради ЦЦ създадоха цяла партия.Ама сритайте го по кокалчетата и не ни занимавайте с простотии.
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В ГЕРБ всички са противни и нечистоплътни!
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този е изключително противен човек, мръсният му характер е отпечан на противната подпухнала физиономия. И вместо да говори за краста, по -добре да си излекува обрива, аман.