Аналоговият сигнал спира, октомври - цифровизирани

210 хил. души имат право на декодери, сметнаха от МТИТС
Обновена: 14 сеп 2013 14:11 | 14 сеп 2013 12:44,
21
Аналоговият сигнал спира, октомври - цифровизирани
Снимка: Reuters

Зам.-транспортният министър Георги Тодоров обяви, че в понеделник ще бъде свикан органът по цифровизация, на което заседание той ще предложа датата 30 септември за спиране на излъчването на аналогов сигнал.

Още по темата
Той информира, че договорите за доставка и разпространение на декодери за останалата част от територията на България, която обхваща три района - Северен централен, Югозападен и  Югоизточен, вече са факт.

След като те са сключени, задължението на изпълнителите е да започнат разпространението и снабдяването с декодери. В Агенцията за социално подпомагане вече са уведомени и разпространяват ваучерите.

"Даваме достатъчно толеранс от време хората, които имат права да се снабдят с декодери, да го направят до края на месеца", обясни Тодоров.

По негови сметки право на безплатни декодери имат повече от 210 000 души, които са ползвали енергийна помощ за отоплителния сезон 2012/2013 година.  Ваучерите се разпространяват от средата на тази седмица.

Тодоров припомни, че мултиплексните оператори изпълняват задължението за 95% покритие от територията на страната и регулаторът следи за това.

"Това е първи етап от цифровизацията и вероятно в бъдеще ще се търсят варианти по много различни начини за покриване на сто процента от територията на България", коментира още заместник-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
dady преди 10 години
pak samo neegativi,i nedovolni.kvo lo6o ima da se razdavat na socialno slabite koito ne mgat da si go pozvolqt.darjavata spira analogovata zatuy e dlijna da podpomaga.
14
1
 
1
 
! Отговори
мак преди 10 години
Според мен декодерът не е стока от първа необходимост, това на се лекарства да речем и не е правилно да се раздава безплатно на когото и да е.
13
0
 
7
 
! Отговори
селкор преди 10 години
аз не мога да си обясная какво е това право имащ. Някой нешо получава без пари.Някои които делят някякви пари .И никой не казва откъде ще дойдат тези пари.Това БГ не право имащ народе ни ви ли омръзна вече.
12
6
 
9
 
! Отговори
SSWWW преди 10 години
Ние, тук на Луната имаме 999 цифpови телевизии и всичките са FULL HD 2160.........
11
3
 
19
 
! Отговори
джурналистик@ преди 10 години
поредния цирк "цифромания" събирайте капачки и ще спечелите тв л****** , пари за цирк винаги се намират ..... ама л***йната са си същите , там където завържват и "вестниците".
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете аналоговия за тези 210 хиляди социално слаби и ще спестите 100 милиона лева от "безплатни" декодери.
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
само ГЛОБУЛ
8
1
 
3
 
! Отговори
boza преди 10 години
Cifrovizacia ?! Za mnogo Bulgari tova oznachava che se opitvate da im govorite za Theory Relativity Definition . Tja i kampaniata e takava , nikoy si njama i ponjatie kakvo da pravi i zasto trjabva da go pravi
7
1
 
27
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Чудя се кога на хората в ЕС ще им писне от селските номера на управляващите ни?
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пфф само пълните баламурници продължават да гледат телевизия, но точно те са основната част от електората. тъй като политическите сили не могат да си позволят да загубят своята единствена публика, измислят далаверата "безплатен декодер за цифрова телевизия" с пари от бюджета.
5
0
 
6
 
! Отговори
Булсат ЛТЕ КОГА преди 10 години
???????????????????????????????????????????????
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, на лаптопа, гледах преди още като беше тестово излъчване. Сега пускам да сканирам, но не намирам нищо, интересува ме само дали се излъчват, щото почвам да си мисля, че тунера не е наред, макар, че не би трябвало.
3
1
 
8
 
! Отговори
John преди 10 години
Тунер имаш, а антена към него имаш ли?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цял ден се опитвам да сканирам за цифровите канали, имам DVB-T тунер, но не намирам нищо. Пуснати ли са в момента, за Пловдив става дума, ако някой има инфо да сподели. Благодаря
1
0
 
15
 
! Отговори
djon преди 10 години
Голям зор голямо чудо.......