Без фолкпевици и телето Бойка на полети с авиоотряда

Комисията за полетите изслуша Мирослав Найденов и Емил Димитров
Обновена: 17 сеп 2013 23:39 | 17 сеп 2013 18:36,
71
Без фолкпевици и телето Бойка на полети с авиоотряда
Бившият премиер Борисов с Мирослав Найденов. Снимка: архив, Impact Press Group

В полетите, в които съм придружавал премиера Бойко Борисов, фолкпевици и странични лица не съм виждал.
Това заяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов, който заедно с ексдепутата  от ГЕРБ Емил Димитров бяха препитани на заседанието на временната парламентарна анкетна комисия за разследването на полетите на властта с Авиоотряд 28 през периода 2009-2013 г.

Повод за поканата към двамата е участието им в някои от полетите.

Председателят на комисията Венцислав Лаков припомни, че Найденов е бил начело на делегация до Прищина, летяла с военен самолет „Спартан“ на 17.08.2011 година. На борда тогава е имало 27 души.

Найденов обясни, че пътуването е било с цел доставка на хуманитарна помощ, поискана от вицепремиера на Косово. В Прищина Мирослав Найденов се срещнал с премиера Хашим Тачи, а с него пътували бизнесмени, които участвали във форум там.

Целият полет е платен от бизнесмените, уточни Найденов. Лаков обаче веднага контрира, че е нарушена заповед 241 на военния министър за това кой може да лети с машини на ВВС.

Не сме возили теле. За телето Бойка гарантирам, че не се е возило на този полет, коментира Мирослав Найденов. Телето Бойка беше подарено на тогавашния министър-председател от млекопроизводител по време на негова визита в Ломско.

Оказа се, че на борда обаче е бил еврокомисарят по земеделието Дачиан Чолош.

Бившият министър призна, че при посещения за откриване на инфраструктурни обекти заедно с експрeмиера Бойко Борисов често са отсядали в ловни стопанства от съображения за сигурност, а не за да ловуват.  Такива били полетите до Паламара и Воден. Найденов коментира, че тези пътувания се осъществявали главно през уикендите.

Найденов разкри и как са се придвижвали делегациите, след като кацнат. Оказа се, че Борисов е изпращал кортежа си и министрите от кабинета му се качвали в неговата кола, която нерядко карал самият експремиер. Той умее да шофира, той е много добър шофьор. Не е правел опит да управлява вертолета или самолета, обясни още Найденов.

Министър-председателят се качва на борда с четирима служители на НСО и един лекар, обясни още Найденов.

Комисията се върна и на прословутия полет на „Бистришките тигри“, в който играе Бойко Борисов, и „Чавдар Етрополе“. Той пък е собственост на Емил Димитров.

Полетът е платен от футболен клуб „Чавдар Етрополе“, заяви Димитров. За въпросния мач във Варна футболистите бяха извозени с Авиоотряд 28.

Дали е целесъобразен и законен не мога да говоря, но поне финансово не е ощетил нито държавата, нито бюджета, заяви бившият депутат.

За заседанието на комисията Мирослав Найденов пристигна с охрана. Той още се ползва с такава като свидетел. Заседанието започна трудно, тъй като комисията едва събра кворум. Оказа се, че част от членовете на комисията от ДПС – Рамадан Аталай и Йордан Цонев, попаднали в задръстване.

Благодаря, че проектът БАСТА не „отбасти“ комисията, обърна се председателят на комисията Венцислав Лаков от „Атака“ към Найденов и Димитров. Той не пропусна да напомни, че лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не уважи поканата на комисията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как да не са возили теле нали ББ е бил на борда
43
11
 
32
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ ! преди 10 години
Това, че днешните властимащи разследват Боко и Цв.Цв. за глупости, а не за големите им престъпления доказва, че нямат намерение да ги вкарват в затвора. Всичко е фарс ! Нещата са договорени предварително ... А една от целите на протестите е точно тази - покрай тях Боко и Цецо да отърват панделата.Питам: ДОКЪДЕ СТИГНА РАЗСЛЕДВАНЕТО НА ГРУПАТА ЗА МОКРИ ПОРЪЧКИ НА ЦВ.ЦВ. ?За нея говореше бившия депутат от ГЕРБ - Емил Димитров. Има ли изобщо такова разследване ?
42
1
 
26
 
! Отговори
Някви си Милиони... преди 10 години
Има нещо гнило!Бившата министърка на горите ЕТЕМ си построи един комплекс точно преди Созопол!Самоче по документи може да е на други хора и туркинята да си вей ****ата между хотелитеБЕЗНАКАЗАНО!trade marke,made in Bulgaristan!!!
41
27
 
29
 
! Отговори
BOJKO-КРЪВОПИЕЦА преди 10 години
Бойко отне кръвта на нацията и държавата-БОГ да го УБИЕ ДАНО!
40
2
 
28
 
! Отговори
иво преди 10 години
Крайно време е да забравим всички политически страсти и да мислим за бьдещето на майка Бьлгария.
39
0
 
20
 
! Отговори
иво преди 10 години
Всичко е много просто.Бьлгария е ВЕЛИКА .Ако всеки Бьлгарин осьзнае, че живее в най-прекрасната страна-не само на ЕВРОПА,но и в ЦЯЛАТА планета,Т.С ЦЯЛАТА ЗЕМНА ПЛАНЕТА.ОБиколил сьм всички краища на СВЕТА.БОГ не ни е дал просто тьй ВСИЧКОАМА РАЗБИРАТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ВСИЧКО
38
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунистите изтеглиха заем от 1 млрд и официално могат да се намерят данни само за 100 млн лева похарчени. Т.е. 900 млн липсват. Бойко ако ще да е обиколил земята сто пъти няма да успее да навърти сметка от 900 милиона. Защо ли тъпанарите, гласували за бкп не си помислят кой какви ги прави? И какво стана с обещанията? Прокуратура - 0 обвинения. Бюлетините? Цацаров се зарови в дупка. Вдигане на минимална заплата? А дано, ама догодина.. Помощи за всеки първолак? Да, ама само за половината... СРАМ!
37
19
 
28
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Тази комисия колко още народни пари трябва да харчи, да си бъбрят за някакви полети,които очевидно са платени от пътниците.
36
13
 
14
 
! Отговори
БУЛТРАС ВЯРА БРАН преди 10 години
Телето Бойка не беше возено на този полет,а беше изядено.И не беше Бойка,а Бойко.Той беше похарчен от партията майка защото искаше да сложи ръка над всичко без благословията на майката си.Парите за полета бяха платени по-късно когато този братски жест към братска държава излезе наяве.Гърбави,благоверни,царисти и чекисти,кога ще ви влезе нещо между ушите че нищо в тази държава не става без допитване до столетницата.Попитайте всички седесета по всички земни кълбета,наследника на Мусала,и доганите.
35
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
У нас е така - за кило чушки, пет години затвор! За милиард - нищо! Просто ВИЕ сте нашите богопомазани и никой няма право да се занимава с Вас! Така ги оставихме десетки години да ни съдерат кожата! По-долу писах за различния аршин на "осъждане". Да, за никаква кражба не трябва да има компромис, но нека да видим, че един авиоотряд за три и половина години не е нанесъл толкова щети, които претърпяхме за десетки години! И защо тогава не се противопоставяхме за този погром, а сега?
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
xaxaxa
33
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едни присъстват, други виждат само от Бойко прахосване на пари, трети товарят багажите и чуват пеене! Много филми сте гледали! Реалността е друга! Десетки години червените външнотърговски предприятия изнасяха парите ни! Политически персони отваряха Лувъра, купуваха си тоалети от чужбина с полети на правителствен самолет, персонални шофьори возеха децата и съпругите им до училище и фризьори! И какво ще ми говорите, хайде стига демагогия! Разсипаха ни отвсякъде и сега търсят под вола теле!
32
15
 
25
 
! Отговори
Tuhes Kakes преди 10 години
Сретен къде си тиии ?
31
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, докато блеете по телето Бойка дали е летяло, или не, откраднатото с помощта на сладкодумни политици, отдавна надхвърли 100МЛРД. Младите избягаха в чужбина, *** опустушиха селата.. България е в предсмъртни конвулсии. И ако не си луд е ясно, че не телето Бойка ни доведе до поредната национална катастрофа.
30
16
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха ха ха телето Бойка.Много му отива на бившия премиер този прякор
29
21
 
28
 
! Отговори
Aleks 1969 преди 10 години
Бойко-*** е толкова грешен пред българския народ,че и 100 години затвор са му малко.
28
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НО ЗАТОВА ПЪК С ТИКВАТА БОЙКО.
27
11
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Не бе друго си е менте 7 дан и калинки,***,черепи и паши!
26
19
 
24
 
! Отговори
мори преди 10 години
това са глупости на търкалета от страна на управляващите.СРАМ!На брашното сме евтини,а ха триците скъпи.На един министър-председател му отива да се ползва с такива привилегии.Ако е похарчил дори и 1милион лева са нищо на фона на откраднатото от предишните управляващи.Защо не коментират и не привикват Костов,В.Върбанов,А.Мозер,Н.Нейнски,Царя че и Станишев.,Р.Овч.Тези и тяхното обкръжение окрадоха България и сега гледат да си измият ръцете с другите.
25
17
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Най добре е да ни управлява пак тлъстата Тиква и лоената топка Фидоска с фалщивата диплома!