Токът няма да поскъпва до лятото, увери ляв депутат

В енергетиката ни има резерви, убеден е Таско Ерменков
Обновена: 23 сеп 2013 10:05 | 23 сеп 2013 09:53,
26
Токът няма да поскъпва до лятото, увери ляв депутат
Снимка: архив, Булфото

Цената на тока няма да се вдига в ценовия период, определен от ДКЕВР – до юни-юли 2014 г., увери депутатът от "Коалиция за България" Таско Арменков.

"Знаем, че енергетиката е на командно дишане, но когато във фокуса на управляващите е потребителят, усилията ще бъдат за това цените да се задържат", заяви той пред Нова тв.

По думите му в енергетиката има достатъчно резерви.

Още по темата
"Това, което правим, е намаляване на неприсъщите разходи на ЕРП-тата в стойността на енергията", отбеляза Арменков и настоя, че правителството работи и по възможността скъпият ток от "Мариците" да бъзде пренасочен за износ.

"Имаме сериозното намерение енергетиката да се прочисти от вредните практики и да се получат онези резултати, които ще помогнат и на хората, и на индустрията, и на самата енергетика да бъде прозрачна", посочи социалистът.

"Намеренията на управляващите да се справят със злоупотребите в енергетиката няма да намалят цената на електричеството", контрира го бившият шеф на АЕЦ "Козлодуй" Валентин Николов, бивш депутат от ГЕРБ.

"Проблемът е друг. До 2020 г. трябва да вложим 1,5 млрд., за да могат топлоцентралите да изпълнят изискванията на Европейската комисия за замърсяването на атмосферата. Тези пари в момента ги няма в системата. От друга страна, 5-и и 6-и блок на АЕЦ "Козлодуй" трябва да бъдат удължени… трябва да се влеят много милиони, за да можем да удължим техния живот", посочи бившият директор на ядрената централа.

"За мен резерви в енергетиката няма", категоричен беше представителят на бившите управляващи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
21 преди 10 години
о форумния гей-*** пак взел да църцори. нали само туй му остана :)))
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А допитахте ли се до най- изтъкнатия енергитик бат Сали?
20
0
 
2
 
! Отговори
сескос преди 10 години
Да ще поскъпне тогава и ще вземат двойно повече
19
0
 
5
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
До 21Marsh be chervena podmetko
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние от ппгроб не можем да допуснем тока да не поскъпва. Ромския ни електорат ток не плаща, а бочко си има фотоволатици. Тия дет плащат не са от нашите така че не ни дреме за тях. доказахме го през цялото ни управление
17
0
 
6
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Az ne znam dali shte poskypva ama oshte go chakame da poevtinee.
16
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберунгела е много просто същество. Казват му, че няма да му вдигат тока, а той *** и протестира и иска 30 процента да му го вдигнат. Толкова прости са само в Сомалийския залив, откит наскоро от Тиквата
15
0
 
14
 
! Отговори
festo преди 10 години
ТрАСКО, защо не си хванеш долуподписания си..... Какво направи като шеф на АУЕР освен пари в лична полза... Забрави ли с какъв зор твоите съпартийци от БКП, пардон сега сте БСП те отърваха след ревизията от ДФК ...... Хайде по-кротко с изявите ти... Ще те питам за цените на тока през Март 2014. Само да не се скриеш *** такъв.... Ба си смочувствието на червените ***...
14
1
 
15
 
! Отговори
комунисти гадни преди 10 години
Как да не се дига като тя и сега е по-висока,не виждам каде са им 5-те процента намаление като всеки който съм питал досега(поне 15 човека) ми казват,че са с по-високи сметки и то видимо по-високи
13
0
 
14
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
ВЕрваме му, спокойно...
12
3
 
16
 
! Отговори
Другарки и другари преди 10 години
Цената няма да се вдига докъде цървените крадци са на власт - има няма до следв. пролет .След тях - потоп.Изобщо, проблемите в енергетиката НЕ се решават, а задълбочават!И те са ясни: далаверите с ВЕИ, с Белене, с ЕРП, тецовете, износа на ток и т.н.Разбира се, БСП ням как да посегне на интересите на енергийната мафия, защото самата партия е нейна част.Каквито и празни приказки да си говориме никой няма да преразгледа безумните договори с тецовете или за тока от ВЕИ
11
6
 
5
 
! Отговори
10 преди 10 години
ще вземете на баба ми хурката. а за белене гледам цвък е тлъгнал. ти може да идеш с него и да си мечтаете за управление :)
10
0
 
17
 
! Отговори
! преди 10 години
И как точно скъпия ток от Мариците ще отиде за износ, че не е ясно кой ще го купи? Или НЕК изкупува тока от Мариците по 200 лева, и ще го изнася за Гърция и Сърбия по 55 лева, а разликата от 145 лева ще я поемем пак ние, българските потребители?Ама нищо, важно е фирмите на другарите да са на печалба, от посредничеството в износа, а *** да се бият в гърдите и да се гордеят, че сме енергиен център!
9
3
 
7
 
! Отговори
аха преди 10 години
До azЕи *** червен вонящ,ВЛАСТТА ще я ВЗЕМАТ пак и такива хаптали като тебе смотани ще отидат в Белене в затворите да ги ядат''червените''прасета както са правили другарчетата.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Togava si smenete rolite s romite, ta da widim kak e po dobre s1000lv dohodi, ili 35 lv sociqlni griji!!!!
7
11
 
5
 
! Отговори
az преди 10 години
ей на гнусните герберуги все мераци за вдигане им в устата. за туй и бяха изретани за винаги от властта
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха сте пипнали цената на тока, ха ви се е стъжнила сладката службица. Тоя път народа няма да ви мърка и да чупи стъкла. Ще чупи други работи.
5
8
 
14
 
! Отговори
нико111 преди 10 години
Другарю Таско, другарю Ерменков,Ние не искаме да ни намалявате цената на тока, ние искаме безплатен ток!Искаме си социализъма, всичко да е безплатно, жените да са общи, всеки мъж да има толкова жени колкото поиска.Искаме без пари нови автомобили и гориво без пари, ако не можете да обещаете, подавайте си оставката и да идва този който може да изпълни исканията на българския народ!Пускайте вече печатницата за пари, да не стане късно?!
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На баничаря защо не му е повдигнато обвинение още?
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бързат да се опитват да успокояват духовете,но няма да се получи.Пак ще си говорим в края на тази 2013г.ЧНГ!