Не съм се запознала с всички ужаси, дозирам се!

Няма чистка, всичко е в името на спорта, отчете Мариана Георгиева
24 сеп 2013 18:33,
40
Не съм се запознала с всички ужаси, дозирам се!
Министерска усмивка по време на отчета. Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева обяви, че няма политическа чистка в промените на Управителните съвети на "Академика", Белмекен, Национална спортна база, Българския спортен тотализатор и други.

Георгиева разкри причините за взетите от нея решения на пресконференцията по повод работата на кабинета "Орешарски" в областта на младежта и спорта в 100-те дни управление.

"Смених Управителния съвет на дружество "Академика" първо на 19-и юли, а след това и на 3-и септември и ще обясня защо. Първото ръководство е работило за себе си, а не за спорта. Сложих нов УС, не останах доволна за 45 дни и отново го смених. Искам работа, искам прозрачна политика", каза министър Георгиева.

"Относно Белмекен. Там една порция свинско със зеле струва 12.80 лева. Има 3-4 готвачи, 45 души наличен състав, който е на пансион и пълняемост на базата 20%. Видях един договор с федерацията, в който от базата изискват не повече от две тренировки на ден и не повече от 3 часа. Това не е нормално, ами ако спортистите искат да тренират през нощта. Искам търговските дружества да ми партнират с реална политика", отсече Георгиева, цитирана от БТА.

За Българския спортен тотализатор професорът по синтаксис каза: "Всички служители в централното управление ползват служебни автомобили с карти за безплатно гориво. Дори аз като министър нямам. Имам разходи за 50 хиляди лева и за командировки 50 хиляди лева. Относно парите за федерациите - няма следа. Как са давани, по какъв критерий...Държавният лев не може да бъде покрит с измамно мастило", допълни тя.

Георгиева коментира и освобождаването на директора на дирекция "Спорт за високи постижения" (Асен Марков – бел.ред.).

"Поднася ми се папка за поредното финансиране за 55 041 лева за федерация „Х“. Разглеждам листовете, чета всичко, но тази федерация я няма никъде. Питам директора на дирекция, а той ми казва, че е грешка. Аз не бих могла да работя с човек, който прави такива грешки. Няма политическа чистка, нищо лично. Всичко е в името на младежта и спорта, в името на България", каза още министърът.

Професорката съобщи още, че след взетото решение от Министерския съвет да се подкрепи кандидатурата на Българския футболен съюз за домакинство на Европейското първенство през 2020 г., кабинетът "Орешарски" пристъпва към работа по изграждане на нов национален стадион, който да има минимум 33 хиляди места.
"В момента се коментира теренът, формата и други неща. Все още не са уточнени нещата", коментира Георгиева. Тя допълни, че по нейни "умозаключения" строителството на нов стадион ще струва над 100 милиона евро.

Тя изказа мнение и за ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна.

"Имаме разговори за ремонт на Двореца. Мисля, че са нужни 6 милиона лева. Дворецът обаче е общинска собственост. Министерството не може да финансира общинска собственост според закона. Не мога да дам средства за ремонт. Това, което наследих, е пясък, който се срива. Имало е измамна, куха политика в спорта. Ние не бягаме от този ангажимент. Министерството стои еднакво ангажирано", отбеляза тя.

Тя категорично отрече пари от актуализацията на бюджета да отиват за мотокрос, "предвидените 3,6 млн. лева в актуализацията са за ремонт на спортни училища", пресметна тя.

Ситуацията в търговските дружества на спортното ведомство Мариана Георгиева обрисува така: "Всеки си е свободен електрон - сам си е вожд, сам индианец. Пълен конфиденс са парите на федерациите, няма следа как се дават, за какво става дума, какъв е селективният механизъм. Не съм се запознала с всичките ужаси, защото внимавам да се дозирам. Защото ако съвсем се потисна, сигурно минимум една седмица ще изпадна в интровертност на духа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредната червена К8рва. Нищо ново под небето.
14
9
 
17
 
! Отговори
mgs преди 10 години
До БГНе искам да я защитавам - със сигурност ще се намерят и нейните зулуми, но в нещата изнесени в материалите е права - Ако видиш безстопанственост не трябва да има милост.Нужно ли е министъра да е наясно с правилата на китайския шах, за да е добър стопанин на спортните бази...Аз бих бил по-уплашен, ако дойде 18 годишен футболист да управлява министерството.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Искрено" Ви благодаря г-жо "специалистка" по синтаксис, че така "самоотвержено" се борите единствено и само в името на спорта. Станишеффф, всяка ваша дума и действие, всеки цинизъм и наглост, всяко клякане на килимчето в джамията е пирон в ковчега на продажната партия, която управляваш само за лично облагодетелстване. Не забравяй предателю, че срещу теб са зинали много гърла, които трябва да изхраниш ( не с трошици, а с милиони). Ще ти изядат главата тези ***!
12
4
 
3
 
! Отговори
Psv преди 10 години
До БГА ти знаеш ли ги че питаш
11
7
 
19
 
! Отговори
Фанети Мазакура.... преди 10 години
Това е любовницата на Лютви Местан.Как ще я махнат тази от поста и както прави хубави услуги .....без ръце!!!
10
5
 
18
 
! Отговори
ужас преди 10 години
Назначението на това турско *** е подигравка със спорта в България.
9
4
 
18
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Тази "експертка" научи ли формата на топката за отделните видове спортове и по колко играчи са в отборите с колективни спортове?
8
3
 
15
 
! Отговори
:):):) преди 10 години
На тая двуразови тренировки по 3 часа едната и се виждат малко?! Тя има ли въобще представа от тренировъчен процес?! МНОГО Е ЗЛЕ ТАЯ ЛЕЛЯ!
7
15
 
5
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Всеки министър иска да допринесе нещо за България.Защо не го подкрепим,а трябва да му пречим?
6
4
 
19
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
След като са открити нарушения и неволни грешки от рода на 50 000 лева на грешка... сезирани ли са наказателните органи , води ли се разследване или само наместваме наши хора на мястото на чуждите хора и постарому ?
5
2
 
19
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Момчетата от 10 години не са губили нито европейско , нито световно първенство по футбол , крайно време е да отделим 100 000 000 лева и да им построим един стадион , на който да посрещнем и Европейско първеснтво , сякаш вече сме спечелили кандидатурата , наистина културния център във Варна има нужда от ремонт , след като ремонтирахме всички улици , запълнена и изгладена е всяка дупка , всички пенсионери живеят достойно старините си , а младите работят на европейски заплати, всичко е топ !
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като ги знам мутрите във федерациите, напълно вярвам, че парите отиват на за спорт, а за коли, бензин и командировки.Това е факт!Но въпросът е как какво и как да се промени!?
3
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярвайте само на ГЕРБ!Обещания прави всякакви, парите ги няма!
2
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
иска да каже "дрогирам се"
1
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На предатели /българи членове на протурското ДПС/ никога не вярвай,така че тази лъже на 100%