Не съм се запознала с всички ужаси, дозирам се!

Няма чистка, всичко е в името на спорта, отчете Мариана Георгиева
24 сеп 2013 18:33,
40
Не съм се запознала с всички ужаси, дозирам се!
Министерска усмивка по време на отчета. Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева обяви, че няма политическа чистка в промените на Управителните съвети на "Академика", Белмекен, Национална спортна база, Българския спортен тотализатор и други.

Георгиева разкри причините за взетите от нея решения на пресконференцията по повод работата на кабинета "Орешарски" в областта на младежта и спорта в 100-те дни управление.

"Смених Управителния съвет на дружество "Академика" първо на 19-и юли, а след това и на 3-и септември и ще обясня защо. Първото ръководство е работило за себе си, а не за спорта. Сложих нов УС, не останах доволна за 45 дни и отново го смених. Искам работа, искам прозрачна политика", каза министър Георгиева.

"Относно Белмекен. Там една порция свинско със зеле струва 12.80 лева. Има 3-4 готвачи, 45 души наличен състав, който е на пансион и пълняемост на базата 20%. Видях един договор с федерацията, в който от базата изискват не повече от две тренировки на ден и не повече от 3 часа. Това не е нормално, ами ако спортистите искат да тренират през нощта. Искам търговските дружества да ми партнират с реална политика", отсече Георгиева, цитирана от БТА.

За Българския спортен тотализатор професорът по синтаксис каза: "Всички служители в централното управление ползват служебни автомобили с карти за безплатно гориво. Дори аз като министър нямам. Имам разходи за 50 хиляди лева и за командировки 50 хиляди лева. Относно парите за федерациите - няма следа. Как са давани, по какъв критерий...Държавният лев не може да бъде покрит с измамно мастило", допълни тя.

Георгиева коментира и освобождаването на директора на дирекция "Спорт за високи постижения" (Асен Марков – бел.ред.).

"Поднася ми се папка за поредното финансиране за 55 041 лева за федерация „Х“. Разглеждам листовете, чета всичко, но тази федерация я няма никъде. Питам директора на дирекция, а той ми казва, че е грешка. Аз не бих могла да работя с човек, който прави такива грешки. Няма политическа чистка, нищо лично. Всичко е в името на младежта и спорта, в името на България", каза още министърът.

Професорката съобщи още, че след взетото решение от Министерския съвет да се подкрепи кандидатурата на Българския футболен съюз за домакинство на Европейското първенство през 2020 г., кабинетът "Орешарски" пристъпва към работа по изграждане на нов национален стадион, който да има минимум 33 хиляди места.
"В момента се коментира теренът, формата и други неща. Все още не са уточнени нещата", коментира Георгиева. Тя допълни, че по нейни "умозаключения" строителството на нов стадион ще струва над 100 милиона евро.

Тя изказа мнение и за ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна.

"Имаме разговори за ремонт на Двореца. Мисля, че са нужни 6 милиона лева. Дворецът обаче е общинска собственост. Министерството не може да финансира общинска собственост според закона. Не мога да дам средства за ремонт. Това, което наследих, е пясък, който се срива. Имало е измамна, куха политика в спорта. Ние не бягаме от този ангажимент. Министерството стои еднакво ангажирано", отбеляза тя.

Тя категорично отрече пари от актуализацията на бюджета да отиват за мотокрос, "предвидените 3,6 млн. лева в актуализацията са за ремонт на спортни училища", пресметна тя.

Ситуацията в търговските дружества на спортното ведомство Мариана Георгиева обрисува така: "Всеки си е свободен електрон - сам си е вожд, сам индианец. Пълен конфиденс са парите на федерациите, няма следа как се дават, за какво става дума, какъв е селективният механизъм. Не съм се запознала с всичките ужаси, защото внимавам да се дозирам. Защото ако съвсем се потисна, сигурно минимум една седмица ще изпадна в интровертност на духа".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
да преди 10 години
"Мили боже, добре че тази професорка не отиде в образованието".Тя е работила и там. Дали да не й простим - жената е от с. Джурово. Жалко за подрастващите - такъв ли грозен български език трябва да слушат. В МОН е била също шеф. С. Игнатов я уволнява за далавери със студенти от Македония. Преподава в Библиотекарския институт. ДПС високо цени своите кадри. Псевдоинтелектуалците са на пиедестал.
34
2
 
6
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
В спорта се наливат много държавни пари , а той трябва да е на самоиздръжка и така няма да се краде.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
JENATA E PRAVA KRADE SE JKO ..KATO ZA POSLEDNO NE SAMO V SPORTA.
32
2
 
9
 
! Отговори
646 преди 10 години
Тази абстинентна изповед е спамирана от конвулсивната мисъл на министърката, консеквентно на обсесивно-компулсивно разстройство.
31
5
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 10 години
Само не разбрах - това чудо министър ли е или има нужда от психиатър! Как ги подбират "тези чудеса" в МС? Докога - ОСТАВКА!!!
30
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Малеййй тая е баси кухата лейка - 2 смислени изречения не може да навърже. Очаквала политики от търговските фирми :) *** лельо, кой ти каза, че фирмите се занимават с политика? Другаря Местан ли? Де си тръгнала да се обаждаш - тъкмо те бяха позабравили хората.Да ви таковам в експертите....
29
3
 
10
 
! Отговори
Веселко преди 10 години
Че голяма глава има тая.... каруца да подпираш с нея
28
4
 
8
 
! Отговори
ау ау ау преди 10 години
Кучетата ги поизтровиха и ще завия аз. АУ АУ АУ, че простотия. Седнала на краставичар краставици да продава. И 2 год дете знае че в БГ навсякъде е корупция, лъжа, измама и кражба. И ние очакваме не да се ДОЗИРА от ужасите, а последователно и системно да изкорени вече установените лоши практики и схеми на източване на средства и т.н. Но простото си е просто - демагогства и търси еФтина популярност. Знаем и как се вземат дипломите вкл и тези за ''професори''така че моля дозирайте тъпотията моля.
27
4
 
13
 
! Отговори
Българка преди 10 години
До АнонименДа, но това е не физически, а е израза на действията им.Като това, подчертавам ТОВА, което се води в документи, че ни е министър?! Ще взима безумни пари като пенсия и ще ползва всички облаги на поста, и след напускането му?! А защо? Дали синтаксис, дали граматика е учила? За преподаване не ми се и мисли... Всъщност, не знам тя титлите си за кой език е извоювала? Някой знае ли? Защото професор по български език ще "дозира" просташкия си изказ!!!
26
8
 
11
 
! Отговори
не син преди 10 години
От първият до последния от управляващите са по-гнусни от проказа ! Със всеки изминал ден нанасят непоправими щети върху всички нас ! Болестта завършва със смърт,затова спешно ни трябва лекар,по възможност хирург !
25
7
 
11
 
! Отговори
ДАНЧО ЙОВЧЕВ преди 10 години
Е , СИНТАКСИС , СИНТАКСИС ... КВО ЛИ РАЗБИРАШ ТИ ОТ ...ГИМНАСТИКА , НАПРИМЕР ????
24
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ЛИ СА ТОЛКОВА ГРОЗНИ !!!!!!!!
23
5
 
15
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
По служебните коли ще ги познаете...ПРОФЕСОРКЕ.Калинки да искаш..
22
12
 
24
 
! Отговори
Деян преди 10 години
'Пълен конфиденс...', '... ще изпадна в интровертност на духа..', Тази как счупи рекорда на Стефка Костадинова от 209см , само че скок с глупости, които е изпуснала за времето на това интервю. Ами ако кабинета и издържи мандата, няма да може да се дозира достатъчно, ако пък изкара мандата, май пак няма да й стигнат 4 години да се дозира, пък кога ще работи? 'ба си експертното правителство.
21
8
 
24
 
! Отговори
Филолог преди 10 години
Мили боже, добре че тази професорка не отиде в образованието - оная говори неправилен българсски, но тази ме закла!!! По й отива да извади камшика - държание на хамалин, език с претенции, но на матура ще получи 2. Кой й е дал професурата??? А министреството кой й даде - знаем! ВЪН!!!!!Оставка!
20
8
 
13
 
! Отговори
Psv преди 10 години
Защо ли индивиди неразбиращи от спорт си изливат негативната енергия тук вместо да отидат да посадят едно дръвче утре на свеж въздух.
19
4
 
23
 
! Отговори
Искра преди 10 години
Не е лесно да бъдат преброени тъпотиите, които е избълвал интровертният дух на министър Георгиева днес, при това с арогантен и просташки тон. Да не забравяме, че духът освен всичко друго е и професор, по синтаксис...
18
4
 
16
 
! Отговори
qur4u преди 10 години
Мислех да правя секс.За жалост влязох тук. Видях снимката на дамата по-горе и всичко ми умря. И нали съм добричък няма да казвам на гаджето причината ...........Току-виж осъдила сайта......за....."пропуснати ползи"...........:))
17
5
 
18
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
И кой тренира нощем, другарко учителка?
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ехооооооооооо, има ли *** червени??