МО не е "обрасло" с администрация, рече Найденов

Министърът се отчете за 100-те дни начело на ведомството
Обновена: 26 сеп 2013 16:06 | 26 сеп 2013 15:51,
7
МО не е "обрасло" с администрация, рече Найденов
Министър Найденов. Снимка: БТА

Военният министър Ангел Найденов се оплака, че е заварил в "незавидно състояние" въоръжените сили на страната ни.

"Нямам намерение да се занимавам с тезите на бившето ръководство на министерството на отбраната. Явно е имало много повече показност, отколкото реален ангажимент", каза той на пресконференция, на която направи отчет за свършеното през първите 100 дни от встъпването си в длъжност.

Още по темата

Найденов посочи, че общата и специализираната администрация на МО и структурите на пряко подчинение на министъра се намалява от 1660 на 1576 човека.

Заварихме администрация от 1660 човека, а не от 1400 души, пресметна той и отхвърли като несъстоятелни твърдения на предшественика си Аню Ангелов за "лов на вещици" и чистка в министерството и в армията.

През 2009 г. от юли до декември са освободени общо 38 служители в МО, от тях 12 на ръководни позиции и шестима директори, каза министърът.

"В сега съществуващата структурна схема на МО се включват 20 административни структури, с предложенията за промени в Устройствения правилник те стават 22 - с две нови дирекции", посочи Найденов, според когото не може да се говори за "обрастване" с администрация.

МО шефът отчете, че текат проверки в търговски дружества, като на базата на данни от тях са направени промени в ръководството на "Терем" и "Интендантско обслужване".

Министърът пресметна още, че необходимите средства за авиацията възлизат на 180 милиона лева, включително адаптация и модернизация на изтребители.

По думите му до 2029 г. са необходими най-малко 150 млн. лв. за модернизацията на изтребителите МиГ-29.

"Необходимо е решение на Народното събрание, защото проектът надхвърля 100 млн. лв. Възложил съм изготвянето на цялостен доклад по случая. Отделно от това, са необходими и средства за поддържането на хеликоптерите "Кугър", "Бел", гориво. Всичко това се вмества в сумата от 180 млн. лв.", каза Ангел Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ВД преди 10 години
Дедо Авьо е *** и хасковски ***, Валето Радев е помиярче, което бе назначено от съпругата му за зам министър на отбраната,и двамата *** сега вместо да са в панделата, дават интервюта
5
0
 
6
 
! Отговори
айде,де:) преди 10 години
А,с какво е обрасло,а...с роднини...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абе Найденов ,отиди в отдел ,,воени имоти ,,и ,,отдих ...,, в Пловдив и виж за какво става въпрос.
3
2
 
3
 
! Отговори
Warrior преди 10 години
Абе господин Найденов, това и децата го знаят! Вие първо ни върнете привилегиите, а не се обяснявайте като на Мая Манолова на седянка. Айде дрън и стига с празни обещания..... И разкарайте Анювите протежета от армията , примери - продажните генералчета Симеон Симеонов, хасковския злобар Стефан Василев, тапишончетата по 1,50 см Нейко Ненов и врабеца Константин Попов и много друга продажна цивилна *** в министерството на отбраната.
2
1
 
12
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
Армията ни е банда от окопали се, нищо не правещи хрантутници, броящи дните до ранното си пенсиониране, когато ще вземат накуп 20 заплати (т.е. 20-30 хиляди лева) и да грабнат пенсийката, която ***, работещи до 65 (за сега) ще плащат.
1
4
 
18
 
! Отговори
социолог преди 10 години
Драги сънародници, как може ДПС-ДС с 7 % подкрепа да управлява България. Това го няма и в Африканските племена, защото и там вожда се избира с мнозинство. Уважаеми симпатизанти на БСП, как може да спите спокойно при това предателство на Станишев?